Başarılı olduk

TEB BNP Paribas WTA Championships Turnuvası dünkü final maçı ile üçüncü ve son yılını İstanbul’da doldurdu.

Haberin Devamı

Bu süreçte seyirci rekorları kıran turnuva Kadınlar Tenis Birliği (WTA) ve uluslararası medya tarafından büyük takdir topladı. Dünyanın en iyi oyuncuları İstanbul’a çok istekli geldi. Kısacası etkinlik olumlu ses getirdi.

DERS ALMAMIZ LAZIM

ANCAK bizlerin de bu turnuvadan bazı dersler almamız gerektiğini düşünüyorum. Bilhassa özel sektörün, spor sponsorluğu yönündeki ilgisi ve bakış açışı yönünden. Bu konudaki kültürümüz maalesef yurtdışına göre eksik... Turnuva süresince yabancı yetkililer ile yaptığım görüşmelerde onların tespiti şöyle oldu: “Üç sene boyunca dünya çapında bir etkinliğe ev sahipliği yaptınız. Başarılı bir organizasyon oldu ve tribünler full dolu idi. Bu turnuva bizde yani yurtdışında olsa idi, hükümetimizin desteği olsa olsa birinci yıl az bir miktarda olurdu. Diğer masrafları tamamen özel sektör üstlenirdi. Hatta son sene turnuva kara bile geçerdi.”
Evet, bundan sonra ülkemizde organize edilecek bu tarz organizasyonlarda hatta tüm Türk tenisinde özel sektörün ana destekçi olması gerektiğini düşünüyorum. Yeter ki Tenis Federasyonu bu konuda ciddi bir pazarlama stratejisi hazırlasın.

Haberin Devamı

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR...

SİZLER ekran başında ve tribünlerde canlı olarak hep tenis kortunu, aydınlatmayı ve diğer görselleri izlediniz. Ancak bu dev organizasyonun asıl arka planında yüzlerce çalışanın ne kadar özverili, istekli ve heyecanlı çalıştıklarını biliyorum. Top toplayıcısından, organizatöre, ışıkçıdan, grafikere, güvenlikçiden, dekorcusuna, teknisyenden şoföre kısacası emeği geçen herkese ve tabii ki Spor Bakanı, turnuvaya destek olan tüm sponsorlar ve de Tenis Federasyonu’na teşekkür ederiz.

Yazarın Tüm Yazıları