Bana doğru gelen yunuslar vardı

RUMUZ: GÖKÇENRüyalarımda deniz, dalga ve balıklar görüyorum. Bazen bu dalgalar yaklaşık 10 katlı bir bina büyüklüğünde olabiliyor.

Dalganın uzaktan gelişini gördüğümde, atlatacağımı bilerek kendimi ona göre hazırlıyorum. Ve gerçekten düşündüğüm gibi oluyor. Yani dalga üzerimden geçiyor ve ben tekrar suyun yüzüne çıkıyorum. Bazen etrafımda kocaman balıklar oluyor, suyun derinliklerinden yavaşca belirerek bana doğru geliyorlar ya da etrafımda dolanıyorlar. Yunus ve su kaplumbağasıyla karşılaşıyorum bazen. Bazen de oturduğum evin balkonundan (çok katlı bir ev) adımımı attığımda girebileceğim kadar yakın oluyor bana deniz.

YORUM: Rüyada görülen deniz, engin yaşam bilgisini veya kişinin geleceğindeki yaşamını sembolize eder. Dolayısıyla dalgalar da, yaşamda karşısına çıkan güçlükleri ve kişinin bu güçlüklere karşı verdiği mücadeleyi simgeler. Balıklar duygular, sezgiler ve iç güdülerle açıklanırken, yunus ve su kaplumbağası iyi ve huzurlu duyguların işaretidir.

Rüyanız önünüzde sizi bekleyen mücadelelerle dolu (dalgalarda yüzmek) bir yaşama, ancak koşullar ne olursa olsun, sizin bu mücadelelerden başarı ile çıkacağınıza olan inancınıza dikkat çekiyor. Denizde gördüğünüz balıklar ise, duygu yoğunluğunuzun veya çevrenizdeki kişilere ait duygu çeşitliliğinin bir ifadesi. Zaman zaman gördüğünüz su kaplumbağası ve yunus, huzur arayışınızı ya da yaşamınızda size huzur veren kişileri sembolize ediyor olabilir. Ama her zaman belirttiğim gibi, en önemlisi, yunus, su kaplumbağası, deniz ve dalganın sizin aklınıza neleri getirdiği ve size hangi duyguları hissettirdiği.

Başkasıyla evlenen sevdiğimi gördüm

RUMUZ: GELİNLİK

Rüyamda, 1 hafta önce evlenmiş olan sevdiğim kişinin düğününü gördüm. Herkes düğüne yetişmek için telaş içindeydi. Bense, düğün salonunun hemen yanındaki bir odada, giyinmek için bekliyordum. Gelinlik kutusuna benzeyen bir kutudan beyaz olan elbisemi çıkartırken, sevdiğim kişi geldi ve "Ben evlenmedim, bak buradayım" dedi. Ben sadece baktım.


YORUM: Gerçek yaşamınızda, sevdiğiniz kişinin evlenmemesini ve sizinle birlikte olmasını isteyen kalbiniz, rüyalarınızda kendini bu şekilde ifade etmiş. Umarım bu kişinin başka birisi ile evlenmesi ile, düşlerinizi süsleyecek yeni bir prensle tanışır, onunla birlikte kendi masalınızı yazarsınız.
Yazarın Tüm Yazıları