Baldırlara 'pantolon' estetiği

Kadınlarda bacakların ayrık yapıda olması, bacak içlerinin yeterince dolgun olmaması, bacak boyu uzun olsa da kötü bir görüntüye neden oluyor.

Günümüzde kadınlar sadece meme, burun ve yüz estetikleri için değil, güzel bacaklara sahip olabilmek için de estetik cerrahlarına başvuruyor.

Bacak estetiğinin alanına giren birçok konu var. En önemlilerinden biri, baldırlara uygulanan estetik işlemler. Bu /images/100/0x0/55eb42a3f018fbb8f8b5ac67operasyonlar, ileri derecede kilo alıp vermiş kişilerde bacağın üst bölümünün sarkması nedeniyle uygulanıyor. Bu durumda bacakta oluşan ve deri fazlalığı olan bölgelerin adeta pantolon çeker gibi estetik operasyon ile yukarı çekilmesi söz konusu.

Bu sorun, bacağın iç ve arka kısımlarında da görülebiliyor. Daha da ileri durumlarda, örneğin 40-50 kilo veren kişilerde, eldiven gibi bacağın tüm üst bölümünün yukarı çekilmesi şeklinde bir ameliyat yapılması gerekiyor. Bu da oldukça zor bir ameliyat.

Bu konuda hastalara belli bir süre hareketsizlik öneriyoruz. Buradaki izlerin, özellikle kasık içindekilerin yerçekimiyle genişleyip aşağı doğru sarkabileceğinin hastaya anlatılması gerekiyor.

Bacaklardaki yağ çıkıntıları, bacağın görüntüsünü bozuyor. Bunu ortadan kaldırmakta ise en çok "liposuction" yöntemi kullanılıyor. Yağ fazlalıkları alınarak bu düzensiz çıkıntılar azaltılabiliyor.

Bacağın şeklinin çok kalın görünmesine neden olan yağ fazlalıkları da aynı şekilde alınıyor. Ancak kas yapısının artmasıyla oluşan deformitelere bir şey yapma şansımız yok.

Kadınların kábusu’O’ harfi bacaklar

Bazı kadınlarda iki bacağın arasındaki açıklık adeta ’O’ harfine benziyor. Bu da çok kötü bir görüntüye neden oluyor. Ancak bu açıklık, çevre bölgelerdeki yağ dokularının alınıp, bacak içlerine enjeksiyon yapılmasıyla aşılabiliyor. Bu işlemlerden sonra bir yıl içinde enjekte edilen yağ dokusunun üçte biri ya da yüzde 40’ı kalıyor. Bu yüzden aynı işlemi tekrar etmek gerekiyor.

Bir de bacaklardaki deri ve deri altındaki yağ tabakasının zamanla sarkması sorunu var. Eğer böyle bir sorun varsa, fazla olan sarkmayı şiddetlendirecek yoğun bir deri altı yağ dokusu söz konusuysa, ince bir liposuction ile sarkmayı kuvvetlendiren kütle azaltılabilir. Böylece hem deri altı yağ dokusu azalmış olur, hem de bu bölgede ameliyat sonrası oluşmuş fibrotik yapının sarkma şansı azaltılır.

İnce ayak bileği kalınlaştırılıyor

Bacak içlerine yapılan yağ enjeksiyonları, çok ince görünen ayak bileği için de yapılabiliyor. Kas ve oradaki tendon kalınlığının dışındaki kalınlaşmayı, özellikle yağ fazlalığının artmasıyla oluşmuş kalınlaşmayı, liposuction ile azaltabiliyoruz. O bölgedeki deformiteleri de aldığımız yağ dokusuyla doldurabiliyoruz.

İnce baldırlara implant

Baldır bölgesinde, birtakım doğumsal sorunlarla, daha sonradan ortaya çıkmış çok ince bir kas yapısının gelişmemesi şeklinde sorunlar görülebiliyor. Yağ enjeksiyonlarının yeterli olmadığı durumlarda baldır implantı yerleştiriyoruz. Bunlar memedeki kadar sorunsuz değil, oldukça titiz takip edilmesi gereken implant çeşitleri. Bacak bacak üstüne attığınızda rahatsız edici olabiliyorsa da, baldır genişliği yaratmak istediğimizde uygulayabileceğimiz yöntemlerden biri

ALINDAKİ DERİN ÇİZGİLERE BOTOKS

Alın ve üst yüz bölgesindeki düşüklerin ve kırışıklıkların giderilmesi için botoks enjeksiyonları mükemmel sonuç veriyor. Bu sayede yer çekimiyle oluşan çizgileri, doku ve kasların bozulan dengelerini botoks teknikleri uygulayarak gideriyoruz.

Botoks uygulamalarını belirli sürelerle tekrarlamak gerekiyorsa da, alınan sonuçların yüz güldürücü olması nedeniyle kırışıklık ve çizgilerinden kurtulmak isteyenler öncelikle bu yöntemi tercih ediyor. Tabi sadece botoksun yeterli olmadığı kişiler de bulunuyor.

KADININ 30’LU YAŞLARI GÜZELLİĞİNİN SİGORTASI

Kadınlar 30’lu yaşlardan itibaren yüz güzelliklerini korumak amacıyla estetik işlemler yaptırırken, 40 ve 50’li yaşlarda daha bakımlı ve güzel olmayı hedefliyor.

Aslında 30’lu yaşlar bir anlamda, kadınların fiziki görünümlerinde beğendikleri yönlerini koruma, güzelliklerine yapacakları yatırımla, 40-50’li yaşlarını sigorta altına aldıkları bir dönem.

Bu nedenle biz estetik ve plastik cerrahi uzmanlarına başvuran kadınlar tüm vücut güzelliklerini koruma çabasıyla birlikte, en çok göz önünde olan yüz güzelliklerini ve ciltlerini korumaya yönelik estetik işlemler yaptırıyor.

Yüzlerindeki akne izlerinin giderilmesine yönelik tedavilerden tutun da, alın germe, boyun ve dekolte estetiği işlemleri en çok talep gören estetik operasyonlar arasında yer alıyor.

BOYUN ESTETİĞİ:

Kadınlarda 30’lu yaşlardan itibaren, bazen daha da genç yaşlarda, boynun orta hattında bazı çizgilenmeler oluşuyor. Sarkma ve gevşeklikle birleşince, özellikle de açık kıyafetlerin giyildiği yaz mevsiminde estetik olmayan bir görüntü oluşuyor.

Boyun estetiğinde uygulanan başlıca yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:

Boyun germe: Boyundaki fazla birikmiş yağ alınıyor ve sarkmış kas yapısı toparlanıyor. Deri altından germe işlemi yapılarak, bu bölgenin daha gergin olması sağlanıyor. Fazla deri çıkarılıyor. Germe işlemi daha ileri yaştaki hastalarda uygulanması gereken bir yöntem.

Yağ enjeksiyonu: Bu bölgede yan tarafa doğru uzanan çizgilere ince yağ ve kolajen enjeksiyonları yapılabiliyor.

Botoks: Botoks uygulamalarıyla da boyunda oluşan çizgilerin giderilmesi sağlanabiliyor. Ancak bu çeşit botoks ve enjeksiyon uygulamalarını daha genç yaştaki kadınlara uygulamak gerekiyor.

DEKOLTE ESTETİĞİ:

Kadınlarda boyun estetiği ne kadar önem taşıyorsa, dekoltelerinin güzelliği de aynı şekilde önemli. Dekolte bölgesinde bazı çizgilenmeler oluşuyor ve bu da rahatsız edici bir görüntü yaratıyor. Ayrıca dekolte bölgesinde yağ birikmesi de oluyor. Peki dekolte estetiğinde neler yapıyoruz?

Kırışıklıklara dolgu: Dekolte estetiğini daha çok orta yaş grubu tercih ediyor. Bu bölgedeki deri elastikiyeti bozulduysa, ince kırışıklıkları özel dolgu maddeleriyle dolduruyoruz.

Peeling ile canlandırma: Küçük peeling ajanları ile derinin canlılığını, elastikiyetini artıracak işlemler uyguluyoruz. İleri derecede artmış çizgilenme varsa yağ enjeksiyonları yapıyoruz.

Meme estetiği: Dekolte problemleri meme kaynaklıysa, her iki meme birbirine çok bitişikse, bu dekoltenin görüntüsünü de bozuyor. Bu durumda iki memeyi birbirinden uzaklaştırıcı ameliyatlar yapılarak, dekoltenin güzel olmasına yardımcı olunuyor.

Yağ enjeksiyonu: Bu bölgeye botoks ve yağ enjeksiyonu da uygulanıyor. Botoks, dekoltenin daha gergin görünmesini sağlıyor, yağ enjeksiyonuyla da çizgiler yok ediliyor.

KEPÇE KULAK TEDAVİSİ

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Onur Egemen:

Kepçe kulak, genellikle kıkırdaklarındaki gelişme bozukluklarına bağlı olarak görülen bir durumdur. "Kepçe" tabir edilen kulaklar, çoğunlukla normal büyüklüktedir. Ortaya çıkan anormal görüntünün iki temel sebebi vardır:

1- Kulak sayvanının kafatası ile yaptığı açının fazla olması, aşırı büyük kulak görünümüne yol açar. Bu açının normalde 20-30 dereceden fazla olmaması beklenir.

2- Bizim "antiheliks" dediğimiz, kulak sayvanı içinde yer alan "Y" şeklindeki kıkırdak kıvrımının oluşmasındaki yetersizlik de sık görülen bir problemdir. Bu durumda kulak sayvanının üst kısmı düzleşir ve bu bölge kafatasından uzaklaşıp "kepçe kulak" görünümüne yol açar.

Kulak sayvanı 5-6 yaşında neredeyse erişkin boyutuna ulaşmış olacağından kepçe kulak düzeltilmesi ameliyatları bu dönemden itibaren yapılabilmektedir.Yani neredeyse en küçük yaşta yapılan estetik ameliyat budur. Ameliyat, deformitenin ciddiyeti ve hastanın yaşı ile ilişkili olarak genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. 1-1 buçuk saat sürer.
Yazarın Tüm Yazıları