Bakü baklavası

Unu derin bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın.

Haberin Devamı

Buzdolabından çıkardığınız yağı bıçakla keserek bu havuza koyun. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurta sarılarını ve yoğurdu ekleyin. Karbonatı da büyük bir kaşığın içine koyduğunuz sirkede sulandırıp yoğurma kabına aktarın.
Malzemeleri karıştırarak en az 7-8 dakika yoğurun. İyice yoğurduğunuz hamurun ele yapışmaması ve kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Hamuru toplayın ve üzerini temiz bir peçeteyle örterek oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin.
Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahını unlayıp bu parçaları oklava yardımıyla yaklaşık 40 santim çapında yuvarlak yufkalar elde edecek şekilde açın.
Yufkaların boyutlarında olan bir fırın tepsisini 1 yemek kaşığı yumuşak yağla iyice yağlayın. Diğer taraftan, içinin malzemesini hazırlamak için; yumurta aklarını derin bir kaba koyup üzerine çekilmiş ceviz içini ve tozşekeri serpiştirdikten sonra balı ekleyin.
Malzemeleri kaşık yardımıyla karıştırıp bir kenarda bekletin. Açtığınız yufkalardan birini yağladığınız tepsiye yerleştirip üzerine cevizli malzemenin yarısını dağıtarak yerleştirin. Üzerine ikinci yufkayı serip kalan cevizli karışımı bu katın üzerine dağıtın. En üste üçüncü yufkayı kapatıp fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Baklava şeklinde dilimleyin. Baklavayı 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında en az 45 dakika pişirip çıkarın. Bu baklavaya ayrıca şurup dökülmez.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 4,5 su bardağı un - 350 gr tereyağı (soğuk olacak) - 3 adet yumurtanın sarısı - 1 su bardağı tatlı yoğurt (susuz kısmından kullanın) - ½ çay kaşığı karbonat - 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
İçinin malzemesi için; - 3 adet yumurtanın akı - 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi - 1,5 su bardağı tozşeker - 5 yemek kaşığı süzme bal

Yazarın Tüm Yazıları