Bağışıklık konusu suistimal ediliyor

Bağışıklık sisteminiz önemlidir. Eğer güçlü bir bağışıklık sistemine sahip değilseniz daha sık hastalanırsınız.

Haberin Devamı

Mikrobik hastalıklara sık yakalanır, iyileşmekte zorlanırsınız. Mesela, başkalarının iki üç günde atlattıkları sıradan bir soğuk algınlığı sizde adeta bir zatürree depremine dönüşebilir.
Ayrıca, bağışıklık bozukluğu sonucu tiroit bezinden böbrek üstü bezlerine, vitiligodan kan hastalıklarına, romatizmal sorunlardan damar iltihaplarına kadar uzanan bir dizi sağlık riski ile karşı karşıya kalmanız da mümkündür.
Bütün bunlar doğru ama bağışıklık zayıflamasının sık karşılaşılan bir sorun olmadığını, bağışıklık sisteminin öyle zırt pırt ve kolay kolay bozulmadığı daha da önemlisi çok özel bazı durumlar dışında “bağışıklık çökmesi” gibi bir durumun oluşmadığı da doğrudur.
Kısacası bağışıklık sisteminiz öyle kolay kolay bozulacak, zayıflayıp güç kaybedecek, sıradan problemlere yakasını kaptıracak basit bir yapı değildir. Zannettiğinizden çok daha güçlü ve kuvvetlidir. Olağanüstü koruma sistemlerine sahiptir. Siz çok ciddi bir hata yapmazsanız, üzerine üzerine gitmezseniz, kolay kolay pes etmez!

Haberin Devamı

ALDANMAYIN KORKMAYIN

Ne var ki bağışıklık sisteminin önemli bir yapı olduğunun anlaşılması ve konunun popüler hale gelmesi sağlık üzerinden ticaret yapan bazı uyanıkların ilgisini çekmiştir. Bunlar bir şekilde insanların karşılaştığı her sorunu “bağışıklık çökmesi” kılıfının içine sokup, biraz da kafa karıştırarak, kuşkular ve korkular yaratarak, ürettikleri sözde “bağışıklık desteklerini”, bağışıklık güçlendirici otları, çöpleri, hapları satmaya çalışıyorlar. Bazı maddelerin, bitkisel özlerin bağışıklık sistemini desteklediği doğru da olsa, bu tür hapları doktorunuz uygun görmedikçe lütfen satın almayın ve asla kullanmayın.

KESİP SAKLAYIN

Güvenilir bağışıklık destekleri

· Probiyotikler
· P.sidoides özleri
· Ekinezya özleri
· Çinko + histidin karışımları

NE YAPMALI

ÖNEMLİ

Değerli okur, ürettikleri ve “doğal” diye pazarladıkları faydasız ürünlerle sağlığınızı güçlendireceklerini, daha da tehlikelisi, bunlarla bazı sağlık sorunlarınızı çözeceklerini iddia ederek ürünlerini satan ve işin sadece ticari boyutuyla ilgilenip, yaratabileceği sağlık problemlerinin farkında bile olmayanların sayısı artıyor.
Bunlar yalnız insafsız da değiller aynı zamanda bilgisiz ve paracı da olduklarından ürünlerini satmak için her türlü vaadi de verebiliyorlar.
Bu ürünlerin çoğunun işe yaramadığını hatta hemen hemen tamamının sadece para kazanmak için üretilmiş, faydasız ve hatta zararlı olabilecek şeyler olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Paranızı boşa harcamayın. Ürünlerin cazibelerine veya satanların vaatlerine kanarak bunları satın alıp kullanmayın.
Sadece paranızın boşa gideceği ihtimali yanında karaciğerinizin, böbreğinizin ve daha pek çok organımızın bu ürünlerden zarar görebileceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu ürünleri kullanırken kaybedeceğiniz zamanın, iyileştirmeye çalıştığınız sağlık sorununun daha da ciddileşmesine yol açabileceğini daima hatırlayın.

Haberin Devamı

Sadece eczaneden alınız

BENİM ÖNERİM

Gerek vitamin, mineral destekleri, besin takviyeleri, gerek bitkisel hapların, ister vücudunuzu güçlendirmek, ister bağışıklık sisteminizi takviye etmek, ister romatizmal problemlerini önlemek veya iyileştirmek, ister kilo vermek, belleğinizi güçlendirmek ve isterse başka sağlık sorularınızı iyi etmek vaadiyle kullanılmaları söz konusu olduğunda bir değil, iki değil üç kere düşünün.
Bu ürünleri eczanelerden başka hiçbir yerden satın almayın. Eczanelerden satın alırken eczacınıza danışmayı unutmayın.
İmkânınız varsa, doktorunuz önermeden, hele hele ilaç kullanan biriyseniz, doktorunuza danışmadan bu ürünleri sakın kullanmayın. Ama böyle bir imkânınız yoksa eczacınıza güvenin ve ondan yardım isteyin. İnternet üstünden satılan hiçbir sağlık desteğine itibar etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları