Ayvalı kereviz

Ekleyeceğiniz malzemeler sayesinde kerevizi, başlı başına doyurucu bir sebze yemeğine dönüştürebilirsiniz. Önerim ayva ekleyerek mayhoş - tatlı bir karakter katabilir, limonlu hardal sosuyla da iyice güçlendirmek.

Haberin Devamı

Malzemeler (4 Kişilik)

Ayva 2 adet
Kereviz 2 adet, büyük
Kuru Soğan 1 adet, büyük
Hardal 2 çorba kaşığı
Sarımsak 1 diş
Limon 2 adet
Zeytinyağı 100 ml.
Ezine Peyniri 100 gram
Taze Kekik 2 çay kaşığı, ayıklanmış
Tuz, karabiber

Yapılışı

Kuru soğanları çok ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin ve hazır ettiğiniz soğanlara ekleyin. Küçük bir sos tavasına soğan ve sarımsakları alıp çok kısık ateşte yumuşacık olana dek kavurun. Bu arada ayva ve kerevizleri soyun, varsa bir mandolin (dilimleme aparatı) yardımıyla dilimleyin. Kereviz ve çekirdekli kısımlarını kullanmadığınız ayva dilimlerinin üzerine yeterince tuzla azıcık zeytinyağı dökün ve bunları fazla dağıtmamaya özen gösterdiğiniz dilimlerin arasına yedirin. Kuru soğanlar hazır olduğunda ocaktan alın, sıktığınız limonun suyu, hardal, tuz ve karabiberi ekleyin. Güzelce karıştırıp tadını kontrol edin. Ayva ve kereviz dilimlerini ardarda gelecek şekilde ısıya dayanıklı cam veya porselen bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine soğanlı karışımı gezdirin ve parmaklarınızla bunu dilimlerin arasına güzelce yedirin. Ezine peyniri küçük küçük doğrayıp olabildiğince ufalayın, taze kekiği ayıklayın ve bunları da ayva ve kereviz dilimlerinin arasına sokuşturun. Fırınınızı 190 dereceye kurun, hazır ettiğiniz fırın kabının üzerini kapağıyla ya da bir aluminyum folyoyla malzemelere değmeyecek şekilde kapayın. Kabı fırına alıp yemeğinizi 45 dakika kadar pişirin. Bu süre sonunda bir bıçağı dilimlerin içine sokarak yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Hazır değilse, birkaç dakika daha pişirin ve dışarı çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyip servis edin.

 

Yazarın Tüm Yazıları