Ayın satış elemanını seçelim mi

Yeni yıl yaklaşırken ben de Alışveriş Cadısı köşesinde tadilat yapmaya karar verdim. Ama merak etmeyin tadilat nedeniyle dükkanı kapatacak değilim.

Her hafta ufak tefek yenilikler yapalım diyorum. Üç yılı geride bırakmışken değişiklik yapma zamanı geldi de geçti bile. Ama bunun için sizin de yardımınız lazım.

Mesela her ay, ‘Ayın Elemanı’nı seçsek nasıl olur? Alışveriş yaparken size yardımcı olan, hayatınızı kolaylaştıran, tüm bu hizmetleri karşısında hayretlere düştüğünüz, içinizden şöyle bir sarılıp öpesiniz gelen satış görevlilerini hikayesiyle birlikte bana yazsanız. Biz de buradan onlara teşekkür etsek, hatta çalıştıkları yere gidip işini hakkıyla yapan insan nasıl oluyor görsek...

Bu fikir aklıma Amerika’nın yerel bir gazetesinde yayınlanan haberi okuyunca geldi. Şükran Günü öncesinde Amerika’da insanlar deli gibi alışveriş yaptığından alışverişle ilgili yazıların sayısı da artıyor. Sırf bu yüzden Şükran Günü’nün hemen ertesine rastlayan bir ‘Alışveriş Yapmama Günü’ bile uydurdular.

Neyse, ben gazetedeki habere döneyim...

Elizabeth Freeman adlı okuyucu, otomobiliyle bir alışveriş merkezine gitmiş. İşini bitirip, eli kolu poşet dolu halde arabasının yanına dönünce fark etmiş ki çantası yok.

En son alışveriş ettiği mağazaya tüm o poşetlerle birlikte geri dönmüş. Mağaza müdürü Susan Kaestner, telaş içinde içeri dalan kadını bir koltuğa oturtmuş ve kayıp eşyaları bulmak konusunda şanslı olduğunu, mağazada hırsızlık olaylarına fırsat vermediklerini söylemiş. Sonra başlamış kendisi çantayı aramaya. Kazakların durduğu rafı, üzerinde ürün sergilenen ortadaki dev masayı, tüm soyunma kabinlerini altüst etmiş.

Uzun zaman arandıktan sonra bayan Freeman’ın küçük yeşil çantası erkek reyonunda bulunmuş. İçindeki maç bileti, cep telefonu ve para aynen duruyormuş. Kaestner ise sadece işini yaptığını söylemekle yetinmiş.

Gördüğünüz gibi müşterinin bir satıcıya minnet duyması için hayatını kurtarması filan gerekmiyor. İşini yapsa yeter.

Hadi, siz de başınızdan geçen güzel hikayeleri gönderin de ayın satış elemanını seçelim.

Arzu nesneleri

60 MODEL CHEVROLET’NİN ARKA KOLTUĞUNA YAYILIN

Bu haftadan itibaren sağda solda gördüğüm, beğendiğim ve sizin de görmenizi istediğim ‘arzu nesnelerine’ arada bir yer vermeye karar verdim. İlk ürünümüz şu elimde görmüş olduğunuz koltuk. 60’lı yıllara ait Chevrolet otomobillerin arka koltuklarından ilham alınarak tasarlanmış. İkili ve tekli olanları var. Adı Dodge. Uzakdoğu’dan ithal. Gövdesinde ahşap ve paslanmaz çelik, kaplamasında vinleks kullanılmış. Aynı seride Trans-Am model otomobil koltukları da bulunuyor. Mudo Concept’te teklisi 425, ikilisi 645 YTL.
Yazarın Tüm Yazıları