Aydınların semti Bahçelievler...

BAHÇELİEVLER Güzelleştirme Derneği, bayramın ikinci günü (cumartesi) saat 10.00’da Fatih Terim Parkı’nda bayramlaşma düzenliyor. Derneğin basın sözcüsü Engin Balım "Halkın ve esnafın kaynaşması, Bahçelievler’in sorunlarını çözmek için işbirliği oluşturulması" gerektiğini söyleyerek, Bahçelievler’le şu bilgileri veriyor:

"Bahçelievler Ankara’nın kalbinin attığı bir semt, Çankaya’nın en çok ziyaret edilen semtinin doğal olarak birçok sıkıntısı da oluyor. En son sokak numaralarının değiştirlmesine karşı, halk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı emrivakiye karşı Fatih Terim Parkı’nda eylem gerçekleştirmiş ve yürütmeyi durdurma kararının alınmasına katkı sağlamıştık. Halk, esnaf ve muhtarlar el ele verdiği zaman neler başarbileceğimizi ispat etmiş olduk. Temmuzda gerçekleştirdiğimiz eylemde şunu fark ettik: İnsanlar imza kampanyamıza destek olurlarken, bunun bir dernek çatısı altında devam etmesini talep ettiler.

AYDINLAR SEMTİ

Bahçelievlerden kimler geldi kimler geçti diye bakacak olursak: Uğur Mumcu burada büyüdü, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Mustafa Yücel Özbilgin burada ikamet etmekteydiler. Fakir Baykurt, Bülent Ecevit, Fuat Köprülü, Kasım Gülek ve daha niceleri buradan gelip geçtiler. Altan öymen, Emin Çölaşan’da çocukluklarını burada yaşadılar. Bugün Milliyet yazarı Can Dündar’ın çalışma ofisi de Bahçelievler’dedir. Bahçelievler fikrin ve entellektüel düşüncenin ocağıdır ve öyle kalması için mücadele vereceğiz. Bahçelievler’de 6 ay öncesine kadar 3 kitabevimiz varken 2’si kapandı; Keşif, Piramit... Biz Bahçelievler’de em kısa zamanda imza günleri ve söyleşileri yeniden gerçekleştireceğiz."

Haluk Koç Başkan

Sarıgül Genel  Sekreter olmalı

SON günlerde Türk solu ile ilgili bir araştırma yayınlandı. Mutlaka görmüşsünüzdür. GENAR isimli bir araştırma şirketine göre solda alternatif lider olarak Mustafa Sarıgül gösteriliyor. Seçmenlerin %52-53’ü CHP’nin başında görmek istiyormuş. Bu araştırma biraz bana provakatif göründü. Tam kurultay öncesi yapılmasıda anlamlı... Doğrusu bu GENAR isimli şirket neyin nesidir bilemiyorum, daha önce adını duymamışdım. Şunu iyi biliyoruz ki M.Sarıgül medyayı iyi kullanıyor. Bu araştırma sonuçlarınında biraz ısmarlama olduğunu düşünüyorum. Sarıgül’ü uzun zamandır izliyorum. En son Abbas Güçlü’nün programına çıktı. En büyük özelliği çok hırslı olması, hitabet gücü de güzel. Ancak bende -sanırım başka insanlarda da- hiç güven hissi uyandırmıyor. Konuşması ve tarzı Cem Uzan’a benziyor. Ancak Onur Kumbaracıbaşı gibi önemli bir ismin onu desteklemesi beni düşündürüyor. Zira bildiğiniz gibi Onur Bey uzun yıllar Erdal İnönü ile birlikte siyaset yapmış değerli bir politikacı. Acaba Sarıgül de bizim göremediğimiz olumlu bir şeyler mi var?

Kurultay öncesi yeni çıkan adaylarda düşündürücü. Haluk Koç’dan sonra Oğuz Oyan ve Gülsün Bilgehan da nabız yoklamaya başladı. Muhalefetin bu kadar bölünmesi kesinlikle Baykal’ın işine yarayacaktır. Sarıgül geçen kurultayda Baykal’ın tüm engellemelerine karşın hatırı sayılır bir oy aldı, az kalsın kazanacakdı.

Sanırım bu kurultaya daha sıkı hazırlanıyordur. Umarım muhalifler tek bir aday üzerinde uzlaşabilirler. Gönlümden geçeni de söyleyim. Sarıgül’ü pek sevmemekle birlikte önemli bir gücü olduğunu kabul ederek Haluk Koç’un Genel Başkan, Sarıgül’ün de Genel Sekreter olmasını arzularım. Serkan KARADAĞ

Referandum harcaması G.Doğu’ya kullanılsın

SON zamanlarda ve son günlerde vermiş olduğumuz şehitler içimizi dağlamakta.

Sayın Yılmaz Özdil’in 9.10.2007 tarihli yazısı çok anlamlıydı.

Lütfen 21 Ekimde yapılacak referandum iptal edilerek, referandumda harcanacak paraların Güneydoğu’daki vatan evlatlarına çelik yelek ve kask alımında kullanılması için kampanya başlatın. Ve takipçisi olun.

Emin olun kurtarılacak bir hayat anlamsız referandumdan çok daha değerlidir.

Eğer paramız var deniliyorsa neden tüm askerlerimizde çelik yelek ve kask yok?

Sami KENAZ
Yazarın Tüm Yazıları