Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nden bir ilk 75 öğrenci 16-17 Mart’ta Ata’nın huzurunda

Benim köşemin daimi okurları Mesut Tim adını iyi bilirler. Öncelikle benim mahallemin çocuğu. Annesi Firdevs teyze, üstelik de uzaktan akrabamız olur.

Haberin Devamı

Yıllar sonra Mesut’u bir kitabımın imza gününde yeniden tanıdım. 35 yıl aradan sonra Mesut, muhteşem bir projenin mimarı olarak çıktı karşıma... 12 Eylül 2006 yılında, bir avuç gönüllü ile kurduğu ‘Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği’ ile ‘Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ adı altında, köy kütüphaneleri açıyor. Mesut’a elimden geldiğince o zamanlar reyting rekorları kıran TV programım ‘Dobra Dobra’da yardımcı oldum. İzmir’e yerleşince de yolumuz yine kesişti. Çarşamba günü Mesut, ‘Benisa’ kitaplarının yazarı, Köy Enstitülerinin son mezunlarından, emekli öğretmen Huriye Saraç ile yollara düştük. Kütüphane ihtiyacı olan birkaç köy ziyaret ettik. Önümüzdeki günlerde size sürprizlerim olabilir...

En fazla kitap okuyan kazanacak

Haberin Devamı

Arabada Mesut, kitap okuyan çocukları ödüllendirmek ve kitap okumaya teşvik için 75 öğrenciyi Anıtkabir’e götüreceklerini, ATAMIZIN huzuruna çıkaracaklarını söyledi. “Kütüphane açtığımız 17 köyden en fazla kitap okuyan 75 öğrenciyi, 16-17 Mart 2012 günleri Ankara’ya götüreceğiz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Gezide Anıtkabir, Kurtuluş Müzesi ve Gençlik Parkı da gezilecek. Ayrıca öğlen yemeklerimizi, Meclis’te  yiyeceğiz. Kitap okuyarak, yeni dünyaları tanıyan çocuklarımızın, görsel olarak da böyle bir gezi ile eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Eminim bu çocuklar gördüklerini, yaşadıklarını ömür boyu unutamayacaklar ve buralarda öğrendiklerini çoğaltacaklar.” Fakat bu arada 75 çocuktan 50’sinin bu geziye katılabilmesi için sponsor desteğine ihtiyaç var. Öğrenci başına 100 TL. Haydi sevgili İzmirliler, arkadaşlar, dostlar, beni mahcup etmeyin. Makbuz karşılığında bu çocukları sevindirin.
İrtibat Tel: (0533) 030 91 00 Mesut TİM

Afiyet Olsun
Ümitköy Balıkçı Meyhanesi’nde süper fasıl ve yemek keyfi kaçmaz

Ümitköy Balıkçısı, diğer adı ile Ümitköy Balıkçı Meyhanesi, sıcacık, çok şirin bir mekan. Sevgili Volkan Sak ve nişanlısı Berrin’i davet ettim. Birlikte gittik. İkisini de çok severim. Çalışkan ve başarılı çocuklar. Buranın işletmecisi de çocukluk arkadaşım, İzmir’in saygın ailelerinden birinin oğlu. Kağan Oğuzbeyoğlu. Taze balıkları ve her gün yapılan 20 çeşit meze ve enfes ara sıcakları ile hizmet veriyor. Öğlenleri 18-20-22 TL’lik, 3 ayrı çeşit set menü, 12.00-15.00 arası İzmirlilerin hizmetinde. Gruplara ve şirketlere, toplu akşam yemekleri ve toplantıları için ise, fiyat kişi başı 45 ile 85 TL. Yani fiyat politikası harika. Üstelik de servis, sunum, lezzet on numara. Cuma ve cumartesi geceleri, canlı müzik var. Grup Nefes ve Bağda sahne alıyor. Önce fasıl, ardından güncel ve nostaljik müzik yapılıyor.Azeri ve Yunan ezgileri de var. İsteyen alakart, isteyen fix mönü. Kişi başı 70 TL. Diğer fahiş fiyat getiren balık lokantalarına göre, vallahi değer. Hafta sonları için, mutlaka rezervasyon yapın.
İletişim... Atatürk Caddesi No:350/A Alsancak-İZMİR 
Tel: 232.4630636
www.kordonumitkoybalikcisi.com

Haberin Devamı

Biraz da magazin
Ezgi Mola mola verdi

Star ekranlarında, hayli iddialı bir şekilde başlayan, ‘Bir Ömür Yetmez’ dizisinin kaldırılması, Ezgi Mola’yı çok üzmüş. Güzel sanatçı, ‘Canım Ailem’ dizisinin ardından, gelen teklifleri, ince eleyip, sık dokumuştu.  Lale Mansur, Özkan Uğur ve son dönemde, iki sinema filminde birlikte çalıştığı Mert Fırat gibi, güçlü kadroya sahip olan, ‘Bir Ömür Yetmez’ in, senaryosunu da cazip bulunca kabul etmişti. Üstelik filmin yapımcısı, ‘Muhteşem Yüzyıl’ gibi dizinin de yapımcısı, güçlü bir şirket, TMC olunca, işe daha da inanmıştı. Bu rolü için de 15 kilo veren Mola, ne yazık ki, hayal kırıklığına uğradı. O nedenle, şimdilerde, yoğurdu üfleyerek yiyormuş. Bir süre ekranlara mola vermiş.

Haberin Devamı

Bir Dakika
Yarışmaya buyurun

Popüler müziğe ilgi duyan ve bunu geniş toplum kitlelerine, duyurma şansı bulamayan gençlerin,  yeteneklerini sınayabilmeleri ve yaratıcılıklarını arttırabilmeleri amacıyla, Bornova Belediyesi, bir yarışma düzenledi. “Amatör Müzik Grupları Yarışması” başlıyor. Başvuruları 16 – 28 Mart 2012 tarihleri arasında yapabilirsiniz. Yarışmaya 25 yaşından küçük, tüm TC vatandaşları katılabilir. Ayrıntılı bilgi için; www.bornova.bel.tr Bornova Belediyesi Uğur Mumcu KSM

Tel: 388 29 64

Nokta
Dedikoduymuş


Efendim, 31 Aralık 2011 tarihindeki köşemde, Marrakech’in işletmecisi, sevgili arkadaşım, Mehmet Özener ile yaptığım bir sohbeti aktarmıştım. “Marrakech ve Rox’un bulunduğu yerlerin sahipleri, TCDD’ninmiş (Devlet Demiryolları). Açtıkları ihaleyi de Konya Un adlı büyük bir firma kazanmış. Mehmet’i tahliye etmişler. Şimdi de Konya Un, burasını beş yıldızlı muhteşem bir otel yapacakmış. Konya Un çok büyük bir firmaymış. Hatta dedikodu da olabilir, ortakları arasında da eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu da varmış” diye yazmıştım. Konya Yıldızı Un Gıda İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nden, verilen bilgilere doğrultusunda, hissedarlar arasında, Unakıtan’ın oğlu yokmuş ve olmamış. Okuyucularımla paylaşmak ve düzeltmek istedim. Yani yalnızca bir dedikoduymuş! 

Yazarın Tüm Yazıları