Ata’mızı minnetle anıyoruz

Bugünü izninizle köşemi ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ayırmak istedim. Böyle bir günde bu köşede her zamanki aşk acılarına, ihanetlere, evlilik problemlerine, gençlerin özel sorunlarına yer vermek gelmedi içimden. Onu gençlere daha iyi tanıtabilmek için bana ulaşan bilgileri aktarmak istedim. Günümüz gençleri onun hakkında o kadar az şey biliyor ki...

Haberin Devamı

Atatürk hakkında bunları biliyor muydunuz

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır” diyen bir liderle ilgili şu çok özel bilgilere bir göz atın...
- Belçikalı yazar Daniel Dumoulin; “Turquie, tu dois Ataturk a dieu et le reste a Ataturk” (Türkiye, sen Atatürk’ü Tanrı’ya borçlusun ve geride kalan her şeyi de Atatürk’e) demiştir.
- Atatürk dünyada döneminin liderleri arasından 21’nci yüzyıla geçebilen tek liderdir.
- Atatürk dünyada “başöğretmen” sıfatlı tek liderdir.
- Bir geometri kitabı yazmıştır. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasıdır.
- Norveç’te “Atatürk gibi olmak” diye bir deyim vardır.
- Atatürk çiçeğinin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landin koymuştur ve bu çiçek tüm dünyada bu isimle üretilip satılmaktadır.
- Kurtuluş Savaşı’nda rütbe alan birçok kadın askerimiz olmuş, dünya tarihine geçen kadın üsteğmenimiz, Üsteğmen Kara Fatma, 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reisliğine Atatürk, tarafından atanmıştır.
- “Bir röportajda Birleşmiş Milletler’e üye olmayı düşünüyor musunuz?” diye sorulduğunda, ”Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz” demiş ve bunun üzerine BM yasası değiştirilmiş ve üyeliğe davet edilen ilk ülke Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.
- 1938’de, General McArthur, en buhranlı döneminde, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; “Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim” demiştir...
- 1938’de Ata’nın ölümünde Tahran gazetesinde yayımlanan bir şiirde; “Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi bir lider getirir” denmiştir.
- 1996’da Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde, mezar taşına; “Bütün ömrüm boyunca Türkiye’nin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm” yazdırmıştır.
- 2000’de ABD Başkanı milenyum mesajında “Milenyumun hiç şüphe yoktur ki; tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çünkü o yılın değil, asrın lideri olabilmeyi başarmış, tek liderdir” demiştir..

Haberin Devamı

Kadıköy’de Ata’ya saygı zinciri

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin düzenlediği “Ata’ya Saygı Zinciri”, bugün saat 9’u 5 geçe yapılacak.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 74. yılında binlerce kişi, (siyah tişörtleriyle) 6 km’lik Fenerbahçe-Bostancı sahil yolunda bir araya gelip “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturacaklar.
Ve saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal marşı okuyacaklar.
Kadıköy Belediyesi / Basın Danışmanlığı Tel: (216) 5425087
E-mail: kadikoybasin@gmail.com

Yazarın Tüm Yazıları