Askerden dönünce duygularım değişti

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Balıkesir’den Nişanlı genç

Güzin abla, ben 23 yaşında nişanlı bir gencim. Ailemin de tanıdığı ve beğendiği bir genç kızla askere gitmeden önce nişanlanmıştım. Onu beğeniyordum hatta sevdiğimi sanıyordum. Ancak 18 aylık askerliğim süresince onunla mektuplaşıp telefonlaştığımız halde duygularım değişmiş. Bunu eve döndüğüm zaman anladım. Onunla karşılaştıktan sonra o eski büyünün yok olduğunu hissettim. Bu durumda onunla evlenmek istemiyorum. Demek ki onu gerçekten sevmiyormuşum. Şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Ona duygularımı açıp, açık açık konuşmalı mıyım? Yoksa ondan uzak durmaya bakıp ilgisizliğimle ona yavaş yavaş durumu hissettirmeli miyim? Bu arada tabii aileleri de kırmamak söz konusu. Lütfen bana bir akıl verin.

***

Tabii ki açık açık konuşmalısın oğlum. Aileleri ikinci plana at. Önemli olan ikinizin duyguları. Bence onun duygularını alt üst etmeden onu mümkün olduğu kadar kırmadan, üzmeden bu işi başarman önemli. Önce bir süre sana zaman tanımasını, sendeki bu duygusal değişikliği anlayabilmen için seni biraz yalnız bırakmasını iste ondan. Pat diye ‘‘Senden soğudum, artık seni sevmiyorum, bu yüzden nişanı atalım’’ dememelisin. Sakın ha! Ona sendeki değişikliğin bunca zamanlık ayrılıktan kaynaklandığını, kendini dinlemek istediğini söyleyebilirsin. Gerçekten de bir süre bekledikten sonra ver kararını. Karar vereceğin bu süre içinde ailelere bir şey belli etme. Daha sonra dürüstçe duygularını açıklarsın. Kimse seni dürüst davrandığın için suçlamamalı.

Cinsel kaynaklı rüyalar

Erkekler kadar kadınlar da geceleri cinsel ilişkiyle ilgili rüyalar görürler. Bu rüyaların kökeni ünlü ruhbilimci Freud’a göre içe gömülmüş arzuların bir ifadesidir. Aslında tüm rüyalar bunu belirtir. Ancak cinsel rüyalar biraz da dış uyarılara bağlıdır. Yatak çarşafının sürtünmesi, yanında yatan eşin dokunuşu, kişide cinsel rüyaların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu son derece doğal bir şeydir. Ve gerek kadının gerekse erkeğin hormonlarının durumu, cinsel isteğinin blinçaltına itilmesi eşiyle ilişkisinin beklediği kadar sıklıkla gerçekleşmemesi gibi nedenlere bağlıdır. Tabii bekar erkek ya da kadında, yine cinsel ilişki arzusunun doğal bir belirtisidir.



Yazarın Tüm Yazıları