Aşk Tanrıçası Venüs

Boğa ve Terazi Burcunun yöneticisi olan Venüs, Ay’dan sonra Dünya’ya en yakın olan gök cismi.

Üstelik büyüklüğü açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen olarak da biliniyor. İç gezegen olarak tanımlanan Venüs’ün yörüngesi, Dünya’nın yörüngesine göre Güneş’e daha yakın olduğundan yeryüzünden sadece Güneş doğmadan önce veya battıktan sonra görülebilir. Bu yüzden Venüs, Akşam Yıldızı veya Sabah Yıldızı olarak da isimlendirilir. Venüs, Eski Türkler’de "Gök Göbeği" , Kırgızlar’da "Demir Kazık", Araplar’da "Zühre", Roma mitolojisinde "Venüs" ve Yunan mitolojisinde "Afrodit" olarak bilinir.

Eski Yunan’da sabah yıldızı olarak görüldüğünde "Phosphorus", akşam yıldızı olarak görüldüğünde ise "Hesperus" olmak üzere iki ayrı cisim olarak bilinirken, Pisagor bu iki yıldızın aynı gökcismi olduğunu tespit etti.

Afrodit’in aşkı

Afrodit’in babası Zeus, kızını Ateş Tanrısı Hephaistos ile evlendirir. Fakat Afrodit, Savaş Tanrısı Ares’e (Mars) aşıktır. İki sevgili gizlice buluşmaya başlar ve gün doğmadan ayrılırlar. Fakat bir gün uyuyakalırlar. Güneş onları görür ve hemen Hephaistos’a haber verir. Bunun üzerine Hephaistos intikam planları yapmaya başlar ve onlara bir tuzak kurar. İki sevgili de bütün bunlardan habersiz Hephaistos’un hazırladığı ağın içinde çıplak vaziyette kıskıvrak yakalanır.

Kıskanç koca bütün tanrılara haber vererek sevgilileri rezil eder. Daha sonra diğer tanrıların ricası ile ağın içinden kurtulan Ares, Güneş çıkmadan kendisini uyandırması için görevlendirdiği halde vazifesini yapmayan ve yakalanmalarına sebep olan Alektryon isimli genci horoza çevirdikten sonra Thrakia dağlarına çekilir. Afrodit ise utancından Kıbrıs’a kaçar.

Astrolojik açıdan Venüs’ün sembolize ettiği özellikler, Afrodit ile bütünleşir. Güzellik, aşk, ilişkiler ve erkeğin haritasında kadını sembolize eder. Mars ise kadının yıldız haritasında erkeği işaret eder. Şayet kadının yıldız haritasındaki Mars ile erkeğin yıldız haritasındaki Venüs arasında kuvvetli açı varsa, birbirlerini çekici bulur ve aşık olurlar.

Kişinin yıldız haritasında Venüs, kişinin duygu yönünü anlatırken aynı zamanda finans konularını da yönetir.

Özgürlük arzusu tetikleniyor

Sabahın erken saatlerinde uyanan farklı duygular, özgürlük arzularını tetikleyebilir. İsteklerin değiştiği bir dönem. Alışılmış uygulamaların dışına çıkılacağını işaret eden gökyüzünün konumu, şimdiye kadar önem verilmeyen ve ciddiye alınmayan konuların önem kazanacağını gösteriyor. Din, felsefe, farklı kültürler ve yabancılarla ilgili konulara yönelik dikkat çekici durumların açığa çıkmasıyla birlikte, şimdiye kadar araştırılmayan konular daha derin bir biçimde incelenmeye başlayabilir.
Yazarın Tüm Yazıları