Aramızdaki yaş farkına ailem nasıl tepki verir

Sevgili Güzin Abla; ben henüz 17 yaşındayım.

Hayatım hakkında kararlar almak için erken sayılacak bir yaşta... Hayata daima pozitif bakan ve gülümseyen biriyim. Yaklaşık 1 yıl önce benden 8 yaş büyük biriyle tanıştım. Bana her konuda yardımcı olup hep iyi davranarak güvenimi kazandı. Ve bir süre sonra ona karşı duygularımın arkadaşlıktan öte bir sevgi olduğunu farkettim. Onun da bana karşı aynı duyguları beslediğini biliyordum. Bir gün bunları uzun uzun konuştuk. Gerçekten de duygularımın karşılıksız olmadığını anladım.

Yaklaşık 8 aydır birlikteyiz. Ve asla ciddi bir kavgamız olmadı. Hayatımda gördüğüm en duygusal ve anlayışlı insanlardan biri o. Ve bu süreç içerisinde yanağıma kondurduğu bir sıcak öpücük dışında hiçbir şey beklemedi benden. Okulum ve ailemle ilgili her sorunumda yanımdaydı. Bir yılda öyle çok şey paylaştık ki... En güzeli beni asla kendi hayatına çekmeye çalışmadı. Arkadaşlarımla tanıştı, alışkanlıklarıma uyum sağladı, yapmaktan zevk aldığım her şeyi benimle birlikte yaptı. Hatta ben okulumu bitirince evleneceğimizi başka türlü bir ilişki beklemediğini söyledi hep.

Gerçek aşkın bu olduğuna öyle eminim ki... Dünyadaki ruh ikizimi bulduğumu düşünüyorum. Sorunum yalnızca şu: O artık ailemle tanışmak istiyor. Çünkü eğer tanışırsa her şeyin daha kolay olacağını düşünüyor. Ben aileme bu ilişkimden hiç bahsetmedim. Hayatım boyunca hiç erkek arkadaşım olmadı ve benden böyle bir şey duyduklarında tepkileri ne olur bilmiyorum. Gayet anlayışlı bir ailem var ama bu konuda ne derler tahmin edemiyorum.

Birlikte olduğum insanın çok düzenli bir hayatı ve ciddi bir işi var. Ailemin bu yaş farkına tepkisi ne olur diye endişeleniyorum. Ama onu seviyorum; bu sevginin ömür boyu süreceğinden şüphem yok. Yalnızca ailemi ikna etmek için ne yapmalıyım bilmiyorum... Akıl danışabileceğim sizden başka bir aile büyüğüm olsa sizi rahatsız etmek istemezdim.

RUMUZ: AMONLISA

Canım kızım, ne demek rahatsız etmek, benim görevim bu... Hem de yalnızca köşem aracılığıyla değil... İhtiyacı olanlara mümkün olduğu kadar yardım etmek, onlara biraz olsun ferahlık vermek, onları elimden geldiğince rahatlatmak, ruhlarındaki sıkıntıyı hafifletmek benim insanlık görevim.

Her şeyden önce sevgine saygı duyduğumu söylemeliyim. Belli ki o genç adam senden daha olgun yaşta ve tecrübeli. Eğer seni gerçekten seviyorsa, evlenmeyi düşünüyorsa, ailenle tanışmak istemesi çok doğal. Böyle bir durumu ailenin tepkiyle karşılayacağını sanmıyorum. Belki tek sorun senin eğitimini sürdürmen, tamamlamadan da evliliğe adım atmaman olabilir. Ama ben aranızdaki yaş farkının sorun olacağını sanmıyorum...

Şimdi gençler hemen hemen yaşıtlarıyla evleniyorlar, ama evlilikler de pek uzun süreli olmuyor. Bizim zamanımızda evlilikte, erkeğin en az 6-7 yaş büyük olması aranırdı. Hayatını kurmuş, mesleğini edinmiş, yaşamını oturmuş, kadınlar açısından da tecrübe edinmiş olması nedeniyle bu fark gerçekten çok önemliydi. Bu nedenle ailenin karşı geleceğini düşünmüyorum.

Annem evliliğimize karışıyor

Merhaba Güzin Abla; ben 27 yaşında bir doktorum. 2 yıldır yaşıtım bir doktorla evliyim. Birlikte çok mutluyuz. Ancak, eşimin babası boşandığı için bir süre bizimle yaşamak istiyor. Benim açımdan hiçbir sorun yok. Ancak annem buna şiddetle karşı çıkıyor. Nedenini sorduğumda ise "Boş ver" deyip geçiştiriyor.

Eşim babasına bir ev kiralayabileceğini, annemle aramı bozmamam gerektiğini söylüyor. Annemin nedenini bilmediğim kaygısı yüzünden, evimizde iki boş oda olmasına rağmen eşimin babasına bir ev kiralaması gerçekten büyük ayıp diye düşünüyorum. Zaten kayınpederim 15 gün ya da bir ay kalacak. Daha sonra işleri dolayısıyla yurtdışına yerleşecek. Annemi ikna etmenin ya da bu kaygısının nedenini öğrenmenin bir yolunu arıyorum. Yardım edersen sevinirim. 

RUMUZ: DOKTOR XZ

Bazen anneleri anlamakta ben de sizler gibi zorluk çekiyorum. Ben de bir anneyim ama her ne kadar kendimi o annelerin yerine koysam da bu tür davranışlara bir anlam veremiyorum. Annenin, kayınpederine karşı bu tutumu gerçekten çok garip. Yaşlı başlı bir beyefendinin, 15 gün, bir ay, oğlunun ve gelininin evinde kalması kadar doğal ne olabilir? Böyle bir zorunluluk karşısında, ona ev tutmanız, gerçekten dışlamanız anlamına gelecektir. Sen bildiğin gibi davran sevgili doktor kızım... Annen sonuçta ikna olacaktır.

Deniz Seki için çıldırıyorum

Sevgili Güzin Abla; insanların dertleriyle ilgilenip, onları aydınlatmak için çırpınmanıza büyük saygı duyuyorum. Ben orta yaşta bir erkeğim. Yurtdışı bağlantıları olan bir şirketin sahibiyim. Maddi durumum çok iyi. Bir süre önce bir evlilik yaptım. Ama mutlu olamadım ve ayrıldım. Bilmem aradığım kadını bulamadığımdan mı, nedendir, bir süredir aşırı bir şekilde Deniz Seki’ye kaptırdım kendimi. Tüm hayallerim onun üzerine. Sakın benimle alay etmeyin ama, acaba diyorum, kendisine yaklaşma olanağı bulabilir miyim? Her ne kadar kendisi fırtınalı bir aşk yaşıyorsa da belki benimle ciddi bir evlilik yapmayı düşünür; ne dersiniz? Belki size saçma gelecek ama inanın ona olan aşkım çok samimi ve içten. Bana yardımcı olabilir misiniz?

RUMUZ: HAYALİ AŞKIM


Sevgili okurum, olgun yaşta bir erkeksiniz ve çocukça hayaller kuruyorsunuz. Bu tür ünlülerin kendi özel bir çevreleri olduğunu, değişik bir dünyada, özellikle de alışık olmadığınız bir tarzda yaşadıklarını unutuyorsunuz. Diyelim ki paranız ve maddi olanaklarınız nedeniyle bir yolunu buldunuz ve ona ulaştınız, tanıştınız.

Şöhrete alışmış, birçok sevgilisi ve hayranı olan bu gibi ünlü yıldızların her şeyi bir kenara bırakıp, sizin beklediğiniz gibi bir yaşama ayak uydurabileceklerini mi sanıyorsunuz? Sizin gibi bir iş adamına bu tür hayaller pek uymuyor... Son zamanlarda bana bu tür mektuplar çok sıkça gelir oldu. İnsanlar artık galiba sanal alemde, hayal peşinde koşarken; film ya da müzik dünyasının bir yıldızına aşık olmayı seçiyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları