Antep sucuk baharatlı dana sandviç

Dışarıda benzerini bulamayacağınız bu sandviç malzemesi için iki haftalık bekleme süresini göze almak lazım.

Haberin Devamı

Yapılışı

? Sucuk baharatı için hazır ettiğiniz malzemeleri içme suyunun yarısına ekleyin, şeker ve tuzla beraber bir sos tavasında karıştırarak kaynatıp ılımaya bırakın.
? Üzerindeki yağlı kısmı alınmış etinizi soğuk suyun altında güzelce yıkayın. En az dört litre sıvı alabilen plastik veya cam bir kabın içerisine tüm suyu boşaltın. Eti bu salamura suyunun içine yerleştirin, rendelenmiş sarmısağı ekleyin. Üzerini streç filmle kapatıp dolaba alın. Her gün suyun içinde ters çevirmek üzere etinizi 10 gün boyunca salamurada bekletin.
? Sudan çıkardığınızda salamura suyunu döküp kabını yıkayın. Fazla tuzunu atması için aynı kabı soğuk suyla doldurup eti tekrar içine yerleştirin ve dolapta sekiz saat kadar tutun.
? Tane karabiber ve kimyonu havanda iri kalacak şekilde dövün, buna kuru kekikle toz sarmısağı ekleyin.
? Sudan çıkardığınız etin dışındaki ıslaklığı kâğıt bir peçete ya da temiz bir havluyla alın.
? Karabiberli karışımı etin her tarafına yapıştırın ve bunu streç filmle güzelce sarın. Eti dolapta bu şekilde iki gün bekletin. Çıkardığınızda üzerine iki çorba kaşığı kadar ayçiçek yağı döküp elinizle sıvazlayın.
? Eti 180 dereceye kurulmuş fırındaki bir ızgara telinin üzerinde 45 dakika kadar pişirin. Eti sığması için ikiye keserek bir düdüklü tencere ya da buhar tenceresinde 70 dakika kadar pişirin.
? Yumuşacık hale geldiğinde ince ince dilimleyin ve içerisine bolca turşu hardal ya da sarmısaklı yoğurt sürülmüş  ekmek dilimleriyle servis edin.

Haberin Devamı

Antep sucuk baharatlı dana sandviç

 

Yazarın Tüm Yazıları