Ankara sorunları

BÜYÜKŞEHİR Belediyesinin hepimizin bildiği bir yayın organı var. Bu yayın organı tüm Ankara’da her yerde bolca bedava dağıtılıyor.

Haberin Devamı

’Sadece Melih Gökçek’in icraatlarının anlatıldığı bu sürekli yayının maddi kaynağı nedir? Kadrosunda kimler kaça çalışıyor bilinmiyor. Bu yayın organında Ankara ulaşımında ‘Kaos’diye başlık atılmış. Kim 2003 yılındaki ücretleriyle çalışmak istermiş... Hiç sormuyorlar 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Ankara için üst geçit ve altgeçit dışında hiçbir şey yapmayan belediye başkanıyla yönetilmek ister misiniz diye...
Tüm illerimizde ögrencilere (dolmuş-otobüs dahil) indirim varken Ankara’da tüm metro duraklarının başında iri yarı paso gestapoları kadroya alındı aman ha bir tek genç ucuz biletle seyahat etmesin. Bayramlarda taşmacılığı bedava yapan Belediye Başkanı öğrenciler, fakirler, sakatlar için bir ulaşım çözümü üretememiştir. Ayrıca halkı pahalı taşıyarak ettiği karla bugünki zararı finans etmedigi gibi halkı kışta kıyamette taşıtsız bıraktırarak ona yıllarca oy veren halktan intikamını alıyor.
Otobüs terminalinden servisleri kaldırdığı yetmedi, bir de taksi sayısını kısıtlıyarak terminalde taksi bekleme kuyrukları oluşturdu.
Beledye otobüslerindealınan şöförlerinin halka karşı kibar (!) davranışları, sular kesilince hepimizi anamızın evine yollaması, kar yağnca herkes kaderine razı olmalı, yağmur yağınca Kızılay bile çamurlu köy olabiliyor...
Ama bizim başkanımız nasılsa uluslararası ödül alıyor.
Ankara’nın geceleri sokakları karanlık, parklar güvensiz, her köşede dilenciler, mendil-kalem satan çocuklarla dolu.
Ama hakkını verelim yıllar sonra kadınlar için göstermelik iki sığınma evi açtı. Buralarda ’oralar nasıl işletiliyor, kimler kalıyor denetimi var mı?’ keşke yayın organına koysa da hepimiz öğrensek.   ? H.H.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

? ŞAİR ve doktor Ceyhun Atuf Kansu’nun anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’, 18 Mart’ta, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle sahibine verilecek. Dil Derneği ile Kansu’nun ailesinin birlikte düzenledikleri törende, Ceyhun Atuf Kansu’nun kızı Prof.Dr. Bahar Gökler, “Bağlanma Örüntülerinin Kimlik Gelişimi Üzerine Etkisi: Ulusal Kimlik” başlıklı bir konferans sunacak. Nermin Küçükceylan’ın sunacağı törende, dilci-yazar Emin Özdemir’in Ceyhun Atuf Kansu’ya yazdığı bir mektup da okunacak. Kansu ödülünü kazanacak olan ozan ile yapıtının önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Haberin Devamı

Bir vakte erdi ki bizim günümüz
Yiğit belli değil mert belli değil
Herkes yarasına derman arıyor
Dava belli değil dert belli değil
? (Feryadi)

Sevinmiştik ama...

ÇAYYOLU’nda oturuyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi 2008 yılı yazında sitemizin üzerinde bulunduğu yolu şeritli olarak yapımına başladığında hepimiz çok sevinmiştik. Takriben 2 Km. uzunluğundaki bu yol ilerde ikiye ayrılarak soldan Alacaatlı’ya sağdan Yaşamkent Mahallesi’ne bağlanıyor. Henüz adı bile konmamış olan söz konusu yol veya cadde Alacaatlı Caddesi üzerindeki sinyalize olmayan kavşak (EGO son durak-Uludağ kavşağından sonra Alacaatlı-Türkkonut yönünde 2. Kavsak) bağlandığı son 150-200m.’lik kesimi platform genişliği 5 m olan 2*1 şeritli yol olarak bırakıldı.
Ayrıca yolun bu kesiminde bir düzenleme yapılmadığından taşıtlar ve yayalar içiçe yoldalar. Yolun sol tarafındaki bahçe ile platform kenarı arasındaki 60-70cm.’lik kot farkı hem taşıt hem yaya geçişlerinde sorun oluyor.
Bu güzergahta bulunan Alacakent, Sukent, Yenidoruk, Yenitemizeller, Ensecay, Aydoruk, Supark, Gazililer, Bilimağacı gibi sitelerde oturanlar bu dar geçişten rahatsızlar.
Yolun bu kesiminde yeni açılan iki yapı marketin giriş çıkışları da ayrı bir risk oluşturuyor.
Öğrendiğimize göre burdaki 3 katlı binanın kamulalaştırma işlemleri nedeniyle çalışmalar yarım bırakılmış. Çevre sakinleri olarak güvenli ulaşım için yardım bekliyoruz.
? Serpil YARDIM

Yazarın Tüm Yazıları