Ankara-Güney otoyolu niye tamamlanamıyor

ANKARA’dan hafta sonu Adana’ya gidiyorum, Aksaray’a gelmek üzere iken yol öyle kötü, otobüs öyle sarsılıyor ki ben de dahil yolcuların çoğu uyanıyoruz.

Haberin Devamı

Otobüsün şöförü ile molada sohbete başlıyoruz. Şöför arkadaş dertli; “bu sıfır arabaları bu berbat yola vuruyoruz...” diye başlıyor sohbete, ardından da haklı bir eleştiri yapıyor 1997’lerde Ankara’yı Güney illerine bağlayan bir otoyol projesi yapılacaktı, Ankara çevre yolu yapılıyordu, bizde sevinmiştik diyor. Ancak o tarihten bu yana Ankara’dan güneye doğru otoyolun bir metre dahi ilerlemediğini ifade ediyor, düşündüğümde son derece de haklı Toroslar’da açılan 15-20 kilometre dışında bu hatta yıllardır hiçbir otoyol çalışması yok. Yurdun trafik yoğunluğu daha düşük kesimlerinde otoyol çalışmaları başlatılırken Ankara-Adana arasında yoğun trafiği olan bu kesimin neden otoyol yapılmadığı anlamak zor geliyor.
m T. KESİMLİ

CHP İl Kongresi

‘Umudun kenti Ankara’

Haberin Devamı

DÜNKÜ ‘Partili Dedeler’ yazınızı büyük bir keyifle okudum. Çok önemli bir konuyu seçim öncesi gündeme getirmeniz biz genç, dinamik, başarılı, yeni projeler üreten, örgütçü ve CHP’de ileriyi hedefleyen nesillere artık fırsat verilmesi gerektiği düşüncesindeyim.
Yine Hürriyet Ankara Ek’inde çıkan şahsıma ait yazıda belirtiğim fikirlerimin sonuna kadar arkasında durarak, ‘Umudun kenti Ankara’ diyor ve bu yarışta yerimi alıyorum.
Ben Mesut İbiş, 26 Mart 1977 doğumlu ‘partili gencim’; adayım.”
BİRLEŞTİLER
CHP Ankara İl Kongresinin adaylarından Av. Necati Yılmaz ve Ümit Erkol, örgütten gelen buluşma isteğini hayata geçirerek Necati Yılmaz başkanlığında seçime gitme kararı aldıklarını açıkladılar.

2 minibüs şoförünün ehliyetleri alınmalı

BATIKENT–Ulus arasında sefer yapan 06 J 1850 ve 06 J 0565 plakalı dolmuş minibüsleri yolcu alabilmek amaçlı olarak birbirleri ile kapıştılar. Kendilerini uyardım. Bu arada 0565 plakalı Jandarma Alay Komutanlığı önünde, İstanbul Yolu kavşağında da 1850 plâkalı minibüs kırmızı ışık ihlali yaptı.
Bu arada bir ara yan yana gelen iki minibüs şoförü birlerine (sana soracağım anlamlı) parmak işaretiyle birbirlerini tehdit vari hareket yapıyorlardı. İçinde bulunduğum 0565 plakalı minibüsün şoförüne aralarında bir sorun varsa bunu son durakta yüz yüze yapmalarını, yolcuların hayatlarını tehlikeye atmamaları konusunda bir defa daha uyardım.
Bu hız şoförlerine dur diyecek bir makam yok mu?
Avni YÜZBAŞIOĞLU

Haberin Devamı

Belediyeye ders!

HAFTANIN 6 günü Beştepe, Fatih Hastanesi önünden geçen yolu kullanıyoruz. Çayyolu’ndan 10 dakikada geldiğimiz yolu, Fatih Hastanesi’ne tanınan park ettirme, duraklatma vb ayrıcalıklardan dolayı 500 metrelik 10 dakikada geçiyoruz.
Buna ne zaman çözüm bulacaklar merak ediyoruz.
Madem otopark sorunlarını halledemiyorlar neden büyümeye devam ediyorlar. Büyürken bu sorunları da göz önünde bulundurmalarını, belediyelerinde bu konuda ruhsat verirken tutarlı olmalarını rica ediyoruz.
Aylin KAYOL

Biliyor musunuz

YENİMAHALLE Belediyesi tarafından KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anısına Çayyolu’nda yaptırılan parkın açılışının bugün saat 11.00’de
Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini..

Yazarın Tüm Yazıları