Ankara’da ulaşımının üstesinden gelinemiyor

BEN yaklaşık bir ay önce kirası ucuz diye Yenikent Ortapınar TOKİ’ye taşındım. Burada 400 konuttan fazla konut var ama tam bir mahrumiyet bölgesi...

Haberin Devamı

Yenikent’e yaklaşık 5 km mesafede anayoldan girerken karşına yolda oluşmuş gölet geçiyor. Arabalar zorla geçiyor. Yaklaşık 2 km yol var. Bu yol bırakın başkente ülkemize yakışmıyor. Ortapınar’a giriyorsun buraya TOKİ yatırım yapmış, insanlar yaşıyor, evi ilk tuttuğumda prizlerin hiç birisi çalışmıyordu. TOKİ yönetimi böylece kabul etmiş, sitenin içerisinde kanalizasyon bacalarından gelen koku başka şey ulaşım yok gibi...
Buraya Sincan’dan ve Ulus’tan minibüs var ama burdan kalkıyor; şöför sağolsun Yenikent’i 45 dakikada çıkıyor... Bir de sadece Yenikent’ten otobüs var buradaki insanların Sincan’dan Ulus’a Kızılay’da işi olmasın der gibi davranılıyor...
Kısacası burdaki insanlar insan yerine bile konmuyor. Belediyecilik hizmet birimi olarak biliniyor ama burada ne Sincan Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi var. Ankara’nın başucunda tam bir mahrumuyet bölgesi...
m Şener KOÇAK
- GAZİ Mahallesi Kızılay’a 5 km. uzaklıkta olmasına rağmen mesai saati 09.00’da başlayan işe yetişebilmek için 08.00’de otobüs durağında olmamız gerekiyor, 08.00’de durakta olan otobüse biniyor sanılmasın Batıkent’ten dolu olarak gelen otobüste eğer 2-3 kişilik boş yer var ise o kadar insan binecektir bekleyen onlarca öğrenci ve çalışan ondan sonra gelecek otobüse 2-3 kişi daha binebilirse ne mutlu...
Anlaşılacağı gibi Gazi Mahallesi Batıkent’ten gelen otobüsün boş kalan kontenjanına muhtaç hale gelmiştir. Yıllardır Büyükşehir Belediyesi’ne yazdık, sesimiz duyuramadık. AOÇ’den dönecek bir otobüs problemimize çözüm olacaktır. Ayrıca Bahçelievler’e ve Batıkent’in her mahallesine metro servisleri varken, Gazi Mahallesi burada da unutulmaktadır.
Belediyecilik kent halkını mutlu etmek değil midir?
m Nihat ÜNAL- Gazi mahalleliler adına

Haberin Devamı

İlkel kaldırım olur mu olur!..

GOP Kuleli Sokak kaldırımları en ilkel kesimlerde bile olmayacak şekilde bozuk. Her zaman Kuleli Sokak’tan geçtiğini umduğumuz belediye görevlilerinin kaldırımların perişan durumuyla ilgilenmediklerini düşünüyor, bu durumu bir defa da size iletmek zorunluluğunu duyuyoruz. Açıkca söylemek gerekirse, başka belediyelerin görev alanında (Keçiören, Altındağ gibi) böyle hiçbir olaya rastlamanın mümkün olmadığını düşünüyoruz. Biz kendi blediyemizden de bu kırık, paramparça ve yürünemeyen Kuleli Sokağa kaldırımlarına da bir çare bulmasını bekliyoruz. Özellikle Funda Pastanesi’nden ‘Papazın Bağı’ mevkiine kadarki kaldırımların yıllarca bozuk olan bu halinin bundan sonra devam etmemesini umuyoruz. Gerekli talimatları kim verecek?
m Hüseyin YÜCEL-Kuleli Sokak sakinleri adına

Haberin Devamı

Telefon için artık şikayet olur mu

SARIBEYLER köyünde 15 gündür telefonlar çalışmıyor. Daha önceki dönemde de hışırtılı da olsa bir iletişim sağlamaktan şikayetçi olan köylüler son 15 gündür o hışırtılı sesi bile özler olmuşlar.
Çukurda kaldığı için cep telefonlarının çekmediği köyde köylüler mağduriyetlerini ilettikleri Yenima-halle Telekom’dan malzeme yeter-sizliğinden dolayı arızanın giderilemeyeceği yanıtını almışlardır. Bu problemin çözümü için yardımınızı bekliyoruz.
m Kubilay BÖLÜKBAŞI

Biliyor musunuz

- GAZİ Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Aydın’ın ‘Türkiye’nin Yeni Yol Haritası’ (Paraf) kitabının yayımlandığını...

Haberin Devamı

Neo Kemalizm mi

YENİ CHP’nin ‘yeni yönetimi’ dizinin ilk bölümünün giriş paragrafında; “CHP’deki son operasyonla ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu ‘Partide korku imparatorluğuna son verdik şimdi sıra Türkiye’de’ müjdesini verdi. Yeni CHP’nin batıya (AB/ABD) daha başarılı biçimde eklemlenebilmesi için yönetime taşınan yeni yöneticilerinin çoğunluğunun ortak özelliği CHP’nin geleneksel Cumhuriyetçi/Devletçi/Devrimci/Milliyetçi/Halkçı/Laik çizgisi ‘Altıok’ dışında olmaları... CHP’nin ekseninin Kemalizm’den ‘Yeni Kemalizm’e (Neo Kemalizm) kaydırılmasında rol alacak yeni aktörlerin tanınması, sürece ışık tutması bakımından da önem taşıyor” demiştim.
Süreç o kadar hızlı gelişiyor ki CHP’nin yeni yöneticileri ileri sürdüğüm iddiaları kanıtlamak için adeta birbiriyle yarışıyor.
m Ali Rıza ÜÇER

Tabana kuvvet

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ Mart ayında aracımdan çıkarttığım ‘runflat’ kış lastiklerini, Angora Sitesi’nin karşısındaki Tabanway’ın ‘lastik oteli’ne bırakmıştım. Şimdi kış geldi. Almak için gittiğimde, önce farklı bir markanın neredeyse kullanılmaz haldeki lastiklerinin, bana ait olduğunu ileri sürdüler. Ben ısrar edince, elemanlarının lastikleri başkasına verdiğini itiraf etmek zorunda kaldılar. Önce “Boşver abi, zaten lastiklerin kötüymüş” dediler. Lastiklerin daha iyi aylık olduğunu söyledim, “Abi çok pahalı, yarısını sen öde yarısını biz ödeyelim” karşılığını verdiler. Sonra “Biz ödemeyiz” dediler. Hayatımda böyle şey görmedim. Aman dikkat edin.
O.T.

KISA... KISA...

Haberin Devamı

- COŞKUN Aydın, Tandan Emek, Hasan Onuker, Osman Uğur ve Saner Gülsöken’in ‘Paslanmaz Objektifler’ adlı fotoğraf sergisi 22 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Ankamall AVM’de izlenebilir.
- AFSAD’ın hazırladığı ‘Romanlar’ konulu ‘Me Romis Sinom (Ben İnsanım) adlı belgesel fotoğraf çalışması 23 Kasım 19.00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılıyor. Sergi 30 Kasıma kadar izlenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları