Ankara Arena’ya yanıt

‘ANKARA Arena’nın içler acısı durumu’ (3.11.2011) başlıklı yazıya yanıttır:

Haberin Devamı

Bahse konu salon, Federasyonumuz tarafından Türkiye Basketbol Ligleri’nde mücadele eden üç Ankara kulübünün kullanımına tahsis edilmiştir. Ev sahibi statüsünde bulunan Federasyonumuz, kulüplerimiz ile birlikte salonun en mükemmel şekliyle faaliyet göstermesi için maksimum özeni ve çabayı göstermektedir.
- KAPILAR Söz konusu okur mektubunda; hayatın olağan akışına aykırı olarak ve fiili gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde 5000 seyircinin tek bir kapıdan içeri alındığını ileri sürmektedir. 28 Ekim 2011 tarihinde oynanan ‘Türk Telekom-Beşiktaş Milangaz’ müsabakası öncesinde yaklaşık 800 kişinin giriş yaptığı VIP kapısına ek olarak; Beşiktaş Milangaz seyircisi ‘D’ kapısından içeri alınırken (yaklaşık 1300 kişi) Türk Telekom seyircisi (yaklaşık 3000 kişi) ise ‘A’ kapısından içeri alınmıştır.
Salona giriş esnasında bahsi geçen yoğunluğun oluşması, salon kapılarının müsabakadan iki saat önce açılmış olmasına rağmen, seyircilerin salona müsabakanın başlangıcına 30 dakika kala kitle halinde giriş yapmak istemelerinden kaynaklanmıştır. Ayrıca, tüm seyircilerin giriş yaptıkları kapılardan çıkış yapmaları sağlanmıştır.
- TUVALET TEMİZLİĞİ Son dönemde ülkemize kazandırılan en seçkin sportif tesislerin başında gelen Ankara Spor Salonu’nun genel temizliğine büyük özen gösterilmektedir. Basketbol müsabakaları başta olmak üzere, salonda düzenlenen tüm etkinlikler öncesinde gerekli kontroller sağlanmakta ve hijyenik koşullara riayet edilmektedir.
- GİŞELER Salondaki bilet gişelerinin tamamı ‘A’ girişinde bulunmakta olup, deplasman takımı seyircileri içinse ayrıca ‘D’ girişindeki bilet gişesi hizmet vermektedir.
- BÜFELER Salonda müsabaka günü hizmet verecek büfelerin konumu, güvenlik planlamasına bağlı olarak belirlenen kapı girişlerine yakın olacak şekilde saptanmıştır. Buna göre Beşiktaş taraftarına hizmet vermek üzere D girişi tarafında iki ve Türk Telekom taraftarlarına hizmet vermek üzere ise A girişi tarafında iki büfe olmak üzere toplam 4 büfe açılmıştır. Ek olarak A girişinde bulunan kafeterya da hizmet vermiştir. Ürün kalitesi ve çeşitliliğin eleştiriler gözetilerek işletmeci firmadan iyileştirme yönünde çalışmalar yapılması hususunda da gerekli hassasiyet gösterilecektir.
Ali ÖZSOY- Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri

Haberin Devamı

Diyanet’e soru

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e... Gerek Balıkesir’in Kurtuluş Günü’ne ve gerekse Cumhuriyet Bayramımız haftasına rastlayan Cuma hutbelerinde Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin anılmaması bir aymazlık mı, ya da önceden tasarlanmış bilinçli bir davranış mıdır?
Galip HIRKA

Hani açıkta tavuk eti satılmayacaktı

YAKLAŞIK 1 ay önce, Ulus Hali’nden tavuk ve et aldım. Satıcı tezgahın ardından eti paketlerken içine kekik koymuş, eve geldim, hanımım poşeti açtı, çok kötü bir koku yayıldı. Et ve tavuk kokmuş ve rengi değişmişti.
Hemen Alo Zabıta hattını aradım, olanları söyledim. Benimle ilgileneceklerini söylediler, fakat cevap gelmedi.  Sağlık Bakanlığı açıkta tavuk eti satılmasını yasakladı. Ulus Hali’nin bazı tavuk satan dükkanlarında hala açık et satılıyor.
K. M.

Yazarın Tüm Yazıları