Nilipek.’ten Nefis Yorum

Nilipek.’in geçen hafta yayımladığı ‘Bir Gün Beni Arzularsan Gel’ teklisi çıktığı andan beri kafamda sürekli tekrarda dönüp duruyor. Daha önce Banu Alkan’ın seslendirdiği ‘Bir Gün Beni Arzularsan Gel’in söz ve müziği Bülent Taşören’e ait.

Haberin Devamı

Şarkının Nilipek. versiyonunun kaydı sanatçının evinde ve Şen Bakkal Stüdyoları’nda tamamlanmış. Yapımcılığını Nilipek., yardımcı yapımcılığını ve miksini Taner Yücel’in yaptığı şarkının mastering’i Görkem Karabudak’a ait. Teklinin kapak fotoğrafı ise Gizem Özçelik’in imzasıyla bize ulaşıyor.

Yeniden yorum aslında tam olarak nasıl olmalı sorusuna şahane bir cevapla gelen Nilipek. şarkıya da ayrıca nefis bir klip çekmiş. Yönetmenliğini Yiğit Hepsev’in üstlendiği, yapımcı olarak Sedef Yılmaer’in imzası olan klipte oyuncu olarak Sıdık Kayak rol almış. 

Resa Saffa Park’dan Türk Dinleyicilerine Mesaj Var! 

Netflix’in 2. sezonunu geçtiğimiz kış yayımladığı doğa üstü güçleri olan kahramanların yer aldığı dizisi Ragnarok’un hatırlamayanınız yoktur diye düşünüyorum. Ragnarok’un Saxa’sı nam-ı diğer Resa Saffa Park ile dün kısa bir video söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşiye koşa koşa yetiştiğini söyleyen Resa, şu sıralar Felsefe eğitimi alıyor. Pandemide hiçbir şey yapmadan oturmanın kendisine iyi gelmeyeceğini fark eden genç sanatçı, bu sürede hep istediği bir dalda eğitim almayı, bu zamanı bu şekilde değerlendirmek istemiş. Resa’ya ilk ne zaman müzik ile yakınlık kurduğunu sorduğumda, 5 yaşında Dubai’deki gittiği İngiliz okulunda kardan adam temalı bir filmde çalan şarkının (Walking In The Air) onda tarif edemediği bir his verdiğini söyledi. 10 sene önce bu şarkıyı tekrar söylediğinde ilk nerde duyduğunu hatırlayınca tüylerinin diken diken olduğunu ve hatta resmen çocukluğundaki o anıya gittiğini söyledi.

Haberin Devamı

Küçükken şarkıları tam olarak bilmese de söylemekten keyif aldığını, hatta çoğu şarkıyı doğaçlama sözler uydurarak söylediğini ve bundan inanılmaz mutlu olduğunu belirten Resa, aklında o dönemden kalan şarkının ‘Over The Rainbow’ olduğunu belirtti.

Konu elbette pandemide neler yaptığına geldiğinde, Resa aslında ilk EP’sini tam da pandemi başladığında yayımladığını aktardı. Şarkıların nihayet dinleyicisiyle buluşmasından ötürü çok mutlu olduğunu söylerken, bir yandan da canlı performansların başlayacak olmasının kendisini biraz strese soktuğunu belirtti. Pandemi hayatımıza girince, sahne stresinden böylece uzunca süre uzak kalan sanatçı yayımladığı ‘Dumb and Numb’ albümünün tanıtım turnesini bu dönemde yapamamış. Günler özellikle pandeminin ilk aylarında hep evde devam ederken, hayata pek karışmadığı için şarkı yapamadığını söyleyen Resa, sonra bu kitlenmenin birden açıldığını ve yeni şarkılar yazdığını belirtti. Ve şimdi o şarkılardan ilki bu Cuma dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu Cuma ‘Dandelions’ adlı yeni teklisini yayımlayacak olan Resa Saffa Park’nın bu yeni çıkışı aynı zamanda seneye şubat ayında çıkartacağı ‘Spaces’ EP’sinin ilk şarkısı olacak. Resa, ‘Dandelions’ta özlem duygusunun tersine çeviremediğinde aklını başka yöne çevirmek için gerekenleri anlattığını belirtti. ‘Spaces’ albümünün kelime anlamıyla hem hayatımızdaki boşlukları hem de 2 senedir hepimizin yaşadığı bu ilginç dönemde hayatta kaçırdıklarımıza dokunan şarkılarla dolu olduğunu belirtiyor.

Ragnarok dizisi sonrasında Türkiye’den yoğun şekilde dinlendiğini ve hayranlarının kendisine sürekli yazdığını belirten sanatçı şu sıralar Türk sanatçılardan en çok Karsu’yu dinlediğini söyledi. Türkiye’ye çok küçükken geldiği söyleyen sanatçı yeniden gelip hem dinleyicileriyle bir araya gelmeyi hem de canlı performanslar yapmak istediğini eklemeden geçmedi. Söyleşinin sonunda Resa Türk dinleyicilerinden yeni şarkısı ‘Dandelions’ı dinledikten sonra hangi duyguları hissettiklerini, hatta bu şarkının onlarda çağrıştırdığı rengin ne olduğunu kendisine yazmalarını istiyor. Bu sayede onların hislerini anlayarak dinleyicisiyle bundan sonraki şarkılarında bu duygu ve renklerle buluşmak istediğini belirtiyor. 

Haberin Devamı

Madonna Kendi Filmini Çekecek!

Madonna’nın kendi hayatını konu alacak olan filmi senelerdir konuşulan bir gündem. Bu konudaki son sözü geçtiğimiz günlerde verdiği açıklamada söylemiş. New York’taki ‘Madame X’ konser belgeselinin prömiyerinde konuşan sanatçı senelerdir beklenen otobiyografik filmi için yazım aşamasında olduğunu belirtmiş.

Daha önceleri bu filmin kendi rızasıyla başka senaryo yazarları ve yönetmenlerce yapılmasının teklif edildiğini ancak hiçbirinin kendisinden daha iyi bu hikâyeyi anlatamayacağına ve yönetemeyeceğine karar verdiğini belirten sanatçı nihayet bu konuya açıklık getirmiş. Kendisini oynayacak ismin kim olduğuna henüz karar vermediğini belirten Madonna, Florence Pugh’un bu isimlerden biri olduğunu söz konusu basın açıklamasında dile getirmiş.

Haberin Devamı

İzmir’de Hafta Sonu Festivali!

23 Ekim’de İzmir Arena’da gerçekleşecek olan İzmir Cocktail Festival’da birbirinden özel isimler sahne alacak. Yazın hızlı bitişi hatta sonbaharın pas geçip birden kışa giriyoruz dediğimiz bu günlerde bence kaçırılmayacak bir etkinlik fırsatı. Zeynep Bastık, Jabbar, Güntaç Özdemir, Köfn, Hend ve Mertkan Akd’un yer alacağı festivalde gün boyu miksoloji ve gastronomi üzerine atölyeler ve aktiviteler düzenlenecek. Yolunuz önümüzdeki hafta İzmir’e düşüyorsa ya da yakınlardaysanız kaçırmamanız dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları