Eşim genç bir kıza âşık oldu

Eşim, işyerindeki genç bir kıza âşık olmuş. Kıza şiirler yazmış ve ona vermiş. Bunları öğrendiğimde ne yapacağımı bilemedim...

Haberin Devamı

39 yaşında, 3 çocuk annesiyim ve Almanya’da doğup büyüdüm. 2004’de Türkiye’deki amcamın oğluyla evlendim.
Eşimin saflığına ve kalbinin tertemiz olmasına hayran kaldım ama yanılmışım. 2019’da beni şüphelendiren olaylar başladı.
YouTube’u çok severdi ve sevdiği şarkıları kayıt ederdi.
Her gün bir mani veya şiir yazardı oraya.
Misal “Ceylan gözlüm aklımdasın” veya “geceler çok uzun seni düşünmekten uyuyamıyorum” gibi... “Bunlar neyin nesi” diye sorardım. Bana cevabı şöyle olurdu: “Şiir bunlar, sevdiğim sözleri yazıyorum. Bunda ne var seni rahatsız edecek.” Bir gün telefonunda İkizler burcu kadınını araştırdığını gördüm. Oysa ben Kova burcuyum. Bir başka gün, bir şarkıya yorum yapmış ama ben bir anlam veremedim.
Ardından sahte hesap oluşturdum ve bu yoruma cevap verdim. Yazışmaya başladık. Tabii ki eşim, benim olduğumu bilmiyordu. Hep birisinden bahsediyordu. Onu ne kadar çok sevdiğini anlatıyordu.
Neyse ki sonunda anladım ki bu kız işyerinde bulunuyor.
Ondan sonra eşimin karşısına geçtim hesap sordum. Bana ”Gerçekleri duymaya hazır mısın” dedi ve anlattı.
Kız 19 yaşındaymış ve aynı işyerinde staj yapıyormuş. Bunlar tanışıp konuşmuş ve eşim etkilenmiş. Kıza bir aşk şiiri yazıp vermiş. Kız şiiri geri vermek istememiş.
Tartışmışlar sonrası araları bozulmuş. Söylediğine göre, kızla hiç başbaşa konuşmamışlar, sadece bakışmışlar. Kız hatta onu patrona şikayet etmiş, rahatsız ettiği için... Eşim ondan intikam almak için onun peşine takılmış.
O kız eşimin ona âşık olduğunu patronuna ispat etmek istemiş. Evet, biliyorum çok saçma ama bunları anlattı bana.
Anladığım kadarıyla kız bununla gönül eğlendirdi ama ciddi bir boyutta değil. Eşim de takıntı haline getirdi kendi kendine. Halen unutamıyorum bunları. 2 sene boyunca hep o kızın aklında olması, onu düşünmesi beni deli ediyor.
Bana “O çok güzel bir kızdı” demesi kafamda soru işaretleri bırakıyor. Kızın resmini Instagram’da buldum ve ona gösterdim. Eşim “Ama o çok daha güzel bir kız” dedi. Artık ona hiç güvenim kalmadı. Güzin Abla ne yapayım, ne olur söyle?
◊ Rumuz: Dünyam yıkıldı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım diyorsun ya “eşimi çok saf ve temiz biri olduğu için sevdim ve evlendim.” İşte gerçekten eşinin böyle bir insan olduğunu, duygusal ve temiz kalpli olduğunu bu yaşadıklarınız da göstermekte.
Bir başka erkek olsa, bütün bunları kabul etmez, bin bir yalan dolan mizansenle, bu olayı inkar ederdi. Ama o senden saklamamış, olduğu gibi duygularını anlatmış. Dürüst davranmış...
Belli ki bu genç kıza âşık olmuş, ona tutulmuş ve takıntı haline getirmiş. Geçenlerde bir bilim adamının aşkı tarif ederken söyledikleri ilgimi çekti: “Aşk bir öfori halidir yani bir tür aşırı coşku ve hoşnutluk... Nedeni de bağımlılık hormonu dopamindir. Dopamin aslında aşk hormonu diye de adlandırılabilir. Aşk acıları ve ayrılık, fiziksel acılara neden olur. Çünkü o da kortizol hormonu salgılar. Bu durum bağışıklığı bile zayıflatır ve hastalıklara yol açabilir.”
Kısacası sevgili kızım, bilim adamları aşkın çok ilginç bir şekilde hormonal bir durum olduğunu söylüyor. Eşinin de gençlik yıllarındaki gibi safça o genç kıza âşık olduğu görülüyor. Ama bunu seninle paylaşması, sana yüreğini açması da bir yandan sana olan güvenini gösteriyor. Aralarında pek bir şey geçmemiş, sana dürüstçe anlatmış, olay da çoktan kapanmış. Bence yuvanı yıkmana gerek yok.

Yazarın Tüm Yazıları