Paylaşım yapmaya çekinir olduk

Sosyal medyanın gücü mü denir buna, sosyal medyanın rahatlığı mı, yoksa sosyal medyanın tabiri caizse küstahlığı mı... Siz karar verin.

Haberin Devamı

Birisi yediği restorandaki yemeği paylaşır, altına “İnsanlar aç” diye yorum yazarlar...
Bir başkası yeni arabasını paylaşır, “Bu krizde milyonluk araba mı alınır” diye saldırırlar...
Bir diğeri tatilden paylaşım yapar, “Ülkede bunlar bunlar olurken tatile mi gidilir” derler...
Bunun gibi yüzlerce örnek sayabilirim.
İnsanlar sosyal medyada paylaşım yapmaktan korkar hale geldi.
İşin garibi bu saldırıları yapanlar kendi ekmeğinin peşinde, işinden gücünde olan, orta halli veya orta halin altındaki kesim değil.
Tam tersine tam da o restoranlara giden, o arabalara binen, o tatilleri yapanlar.
Onlara şunu söylemek istiyorum: Siz sosyal medyada böyle acımasızca yorumlar yaparken, kişisel kızgınlıklarınızın takipçilerinizde nefrete dönüştüğünü, onları galeyana getirdiğinizi unutmayın.
Sırf magazine haber olacağım diye kendiniz de yapmanıza rağmen paylaşmadığınız o olaylara verdiğiniz sahte tepkileri fazla abartmayın...

Bravo Melisa

Haberin Devamı

Küçük yaşından beri tanıdığım biri Melisa Tapan. Rahmetli işadamı Sakıp Sabancı’nın tek torunu. Geçtiğimiz akşam sosyal medyada gezinirken bir paylaşımına denk geldim.
Tüm dünyada değişik sektörlerden insanları bir araya getiren Global Citizen Forum zirvesine konuşmacı olarak katılmış. Gururla izledim.
Çocukluğumuzun “işadamı” kavramının karşılığı Sakıp Sabancı yani ‘Sakıp Ağa’yı nasıl da güzel ve başarılı şekilde temsil ettiğini gördüm. Yerine göre ağır, yerine göre güç olan “Sakıp Ağa’nın tek torunu” olma özelliğini konuşturmuş Melisa... Ailesinden öğrendiği yardımseverliği ve şefkati anlatırken, elimizdeki güçlerle eşit imkanlar sunarak dünyada değişime önayak olunabileceğini söylüyor.
Tebrikler Melisa.
Eminim Sakıp Ağa da seni uzaklardan gururla izliyordur.

Dua Lipa’dan yeni kampanya

Puma, pop yıldızı Dua Lipa ile özel bir koleksiyona imza attı. Mario Sorrenti tarafından fotoğraflanan kampanyada Dua Lipa, markanın yeni sneaker modeli ‘Mayze’i tanıttı. Yenilikçi koleksiyon, Türkiye’de spor ve sokak modasının temsilcisi Sneaks Up’ta satışa çıktı.

Paylaşım yapmaya çekinir olduk

Yazarın Tüm Yazıları