Her ömrün bir Eylül’ü vardır.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Bereketli ve güzel bir ay içine daha giriş yapıyoruz. Aylara nasıl girip nasıl çıkıyoruz bilinmez. Her şey dün gibi…

Sanki zaman yok gibi… 

Eylül gündemi! 

AstroŞifa 2021 ajandamızdan sizlere alıntı yapıyorum. 

7 Eylül'de Başak burcunda bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Kalbini mi yoksa mantığını mı takip edeceksin? Kendinden şüphe duyacağın bir dönem. 

10 Eylül'de Venüs, Akrep burcuna geçiyor. Şöyle bir dönüp hayatına bak! Senin ihtiyaçların mı önemli, yoksa başkalarının ihtiyaçları mı? Hayat hassas dengeler ve görünmeyen yasalarla yönetilir. İyi şeyler yap! 

15 Eylül'de Mars, Terazi burcuna geçiyor. Üzerine gereğinden fazla yük alıyorsan, taşımakta güçlük çekebilirsin. ‘Hayır’ demeyi öğrenmen gerekiyor. 

21 Eylül'de Balık burcunda bir Dolunay gerçekleşiyor. Çok çalışman gereken bir dönem içindesin. Etrafındaki insanların senin çalışmalarını engellediğini düşünüyor, buna dayanamıyorsun. Şikâyet etmek yerine eyleme geç! 

Haberin Devamı

22 Eylül'de Güneş, Terazi burcuna geçiyor. Çeşitli nedenlerden dolayı duygularını ifade etmekte zorlanabilir, dengesiz görünmemek için gayret sarf edebilirsin. Kendini tanı, tavrını belirle… 

27 Eylül'de Merkür, Terazi burcunda geri hareketine başlıyor. Huzursuz hissettiğinde hayattan kopuyorsun. Böyle anlarda kendine yeni bir sayfa aç. Çünkü yaşam öğrenilen bir yerdir, üstelik tesadüf diye de bir şey yoktur. 

Gelecekten ümit beklemekten vazgeçin. 

Yanlış yerden yanlış şeyler beklemekten geçti ömrümüz. Gelecekten ümit bekliyoruz? Yanlış…

İnsan kendinden ümit beklemeli…

Kendimizden umudumuz olmalı.

Bize kendimize olan inancımızı kaybettirdiler.

Ama şimdi ona çok ihtiyacımız var. Bilemedik onun kıymetini. Şimdi onu bulmamız gerekli. 

Bunu nasıl yapacaksınız? 

Sizi önemseyene incelik, sizi eksikliklerinizle seven, yanlışınızı size gösterip doğrusunu öğreten insana saygı; sizi kırmaya çekinen insana anlayış gösterilir. Değmeyecek kişiler için taviz vermemek, sevgiyi yıpratmamak gerekir. Görmek isteyene her şey gayet nettir. 

Birçok gezegenin geriliyor olması sizi ürkütmesin. Özellikle 22 Eylül zamanına kadar gökyüzünde çok güven dolu iyi açılar var. Bu durum sizlerin birçok işinizi toparlama fırsatı sunacak. 

Haberin Devamı

7 Eylül Başak yeniayına hazırlanın! 

7 Eylül 2021 03:51'de Başak burcunda yeniay gerçekleşiyor. Proaktif bir yeni dönem başlıyor. Bu yeni ay, sağlık ve üretkenlikle ilgili konularda size başarı verebilir. Doğru bir beslenme şekli, iyi bir diş hekimi, ya da doğru bir psikolog gibi ihtiyaçlarınızı değerlendirmelisiniz. Vücudunuza uyum sağlamaya ve ona en iyi şekilde hissetmeniz için ihtiyaç duyduğu şeyi vermeyi seçmelisiniz. Kendinize ve bedeninize bakın. Kişisel sağlık bakımlarınıza önem verin. Kendinizi toparlayın. Doğru bir ekosistem kurun. Telefonda çok vakit geçiriyorsanız bunu sınırlayın. Ya da takip ettiğiniz ve sizin moralinizi bozan, korku salan şeyleri ayıklayın. 

Haberin Devamı

İnsan öncelikle kendisini çok iyi tanımalı. Zaaflarını, kabiliyetlerini, eksikliklerini, birkaç yıl öncesine kadar geçirdiği terakki durumlarını, değişimlerini, olgunlaşmalarını vs... Bunları iyi bilmiyorsa, yani kendini iyi tanımıyorsa, bir şeyin kendisi hakkında hayır mı şer mi olduğuna dair de net bir fikir edinmesi zordur. 

Eylül Ay’ında unutulmaması gerekenler; 

*Tüm acılar bilgisizlikten kaynaklanır. İnsanlar kendi kişisel tatminleri veya mutluluklarının peşinden giderken, başkalarına acı verir. 

*Merhamet dini bir şey değildir, insani bir şeydir. Lüks değildir, kendi barışımızı ve zihinsel istikrarımız, insanlığın var olması için hayati öneme sahiptir. 

Haberin Devamı

*Mevcut toplumumuzun sorunlarından biri de eğtimin bizleri daha zeki, daha becerikli yapacağını sanmamız. Günümüzde toplumumuz bunun altını çizmese de eğitim ve bilginin en önemli yönü, bizleri daha faziletli şeylere ve zihinsel disipline yönlendirmesidir. Zekamızı ve bilgimizi en iyi şekilde kullanmak için iyi kalpli değişiklikler sağlayabiliriz. 

*Mutluluk hazır bir şey değildir, sizin eylemlerinizle oluşur. 

*İnsan potansiyeli herkes için aynıdır. Eğer “Ben çok değersizim” diye düşünüyorsanız, bu yanlıştır. Kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Hepimizin belli bir düşünce gücü var, peki o zaman sizde eksik olan ne? Eğer irade gücüne sahipseniz, değiştiremeyeceğiniz hiçbir şey yok. Kendi kendinizin efendisi sizsiniz. 

Haberin Devamı

* Dünya barışı, içsel barışla başlamalıdır. Barış, sadece şiddetin olmaması anlamına gelmez. Barış, bana göre, insan merhametinin ortaya çıkmasıdır. Kendinizle barışın. 

Güzel bir eylül ayı dilerim. 

Akşam 20:00 Radyo D canlı yayınımıza beklerim. Ayaklarınızı uzatın. Çayınızı alın ve gökyüzüne bakarak dinleyin. Sevgiler…

Yazarın Tüm Yazıları