Akrep Yeniayı! Bazen ne yaparsan yap olmaz!

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Bu geceyi 5 kasıma bağlayan sıradan 00:05’te akrep burcunda yeniay gerçekleşiyor. Öyle bir bıkmışlık var ki içinizde bunu çok iyi anlıyorum. Duygularınız şu an ne yöne savrulacak ya da nerde olmanız gerekiyor bunu bilmiyorsunuz. Şu an ay Yeniay’a doğru ilerliyor. Bugün diğer günlerden biraz daha karanlık ve kaygılı geçebilir. Kendinizi bunaltmak yerine daha iyi hissettiğiniz yerlerde olmayı seçin. Kendi dünyanızda çözemediğiniz ne varsa artık çözüme doğru ilerliyor. Şu an asla yapmam dediğiniz her şeyi yapmaya hazırlanıyor gibisiniz. 

Neden olması gerekenler için savaşmak zorundayız? 

Mars/Satürn arasındaki kare açı ve Yeniay’ın Uranüs’e karşıtlık yapması beni düşündürtüyor elbet ama korkutmuyor. Bu açılar sarsıcı olayları ve devrimleri önümüze getirir. Buna asla hazır olmayacaksınız. Ne yaparsak yapalım hiçbir zaman kendimizi hazır hissetmeyeceğiz. Belki astroloji takip edenler olarak diğerlerine göre daha az sarsılacağız ama en azından iç görümüzü kaybetmemiş olacağız. Güneş ve Ay’ın belli ölçümlerle hareket ettiğini unutmazsak yaratanın da bizler için planları elbet vardır. 

Haberin Devamı

Korku çok güçlü ama bir o kadar da insanın hayatta kalmayı ve yaşamı sürdürebilmeyi sağlaması için önemli bir duygudur. Korkuyu en iyi umut etmek yıkar. Hedefler, umutla beslenir. Beklentisi olan, yaşamı önemseyen insanlar aslında korkar. Korku varsa yaşam vardır. Ama bunun yanında umut gelişir. Bu bir savaştır. Umut olmazsa hayat biter. Anlam bulamazsınız. Umudu daha yüksekten tutarsanız korku kalmaz. Korkular kaybolur.
Korku sessizleşir. Ama tamamen gitmez, gitmemelidir. 

Mesela asansör korkusu ya da dişçi korkusu…

O koltuktayken ya da asansör içindeyken kendine 'geçecek' dersin. Bu korkuyu yenmemin değil, bastırmamın bir yoludur. Sonra zamanla bir şey olmadığını gördüğünde bunu belki yenersin. Ya da yenmiş gibi yaparsın…

Zaten korkuyu yenip bitirmek doğru değildir, çünkü korku seni hazır tutar... 

Ekonomi, para piyasalarında veya bankalarda şaşırtıcı kararlara hazırlıklı olun. 

Bu yeniay aynı zamanda parasal bazı kısıtlanmalara ya da engellere belkide daha fazla nakit arayışı içine girmenize neden olabilir. Ödemeleriniz, borçlarınız ya da kredileriniz varsa bunları çok iyi organize etmelisiniz. Para konusu hayatınızda önemli bir özgürleşememe sorunu haline gelebilir. Belki beyaz yakalı olmaktan ya da bir yere bağlı çalışmaktan çok yorulduğunuzu fark ettiniz. Kendi yeteneklerinizden kazanacağınız parasal olanakları değerlendirmeniz için doğru bir zaman olduğunu söyleyebiliriz. 

Haberin Devamı

Aşk acısı çekmek ya da unutulmayanları unutmak! 

Yapılan araştırmalarda her şeyi 21 günde unutabileceğimiz söyleniliyor.

Vücut şekeri böyle unutabiliyor ya da kilo vermek böyle bir sürede gerçekleşebiliyorsa peki aşk acısı 21 günde unutulabiliyor mu? 

Soruyorum bilim insanlarına neden 21 günde bu işi çözemiyoruz.

Çünkü bu durum türüne göre değişim gösteriyor.  Suçlu olan, kıymet bilmeyen ya da terkedilen olan taraf ya da haklı olan taraf olmanız durumuna göre büyük bir farklılıkta gösterebiliyor. Aslında baktığınızda egonuzun çok zarar görmesiyle az zarar görmesi arasında değişen bir acı seviyesi var. Ego eşiğiniz ne kadar düşükse mutlu olsun deyip hayatınıza devam ediyorsunuz. Şu an egonuz zarar görmüş bir hal içinde olabilirsiniz. Bugün bir karar alırsanız yine de 22. günün sabahında yenilenmiş biri olarak uyanacaksınız. Bu kural her zaman işe yarar. Ama şuna söz veremem. 

Haberin Devamı

22.yılın sabahında bir şarkı çalar ya da bir koku duyarsınız o acı yine tazelenir ama güzel bir hikaye olarak…

Bu kıvama gelmeniz dileğiyle…

Unutun ama çok da unutmayın…

Hem ne demiş şair : Unutma; Unutulanlar, Unutanları, Asla Unutmazlar… 

Yeniay hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz video mu izleyebilirsiniz.

Bu akşam Radyo D 104’de saat 20:00’da “astromatik cevaplıyor” programına bekleniyorsunuz. 

Video için tıklayın 

Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları