Narlı tahinli tavuk ciğeri ezmesi

Fiyatının düşüklüğü nedeniyle çoğumuzun kuşkulanıp yanaşmaya cesaret edemediği tavuk ciğerini tahin ve kimyonla denedim, kızarmış ekmek ve nar ekşisiyle servis ettim.

Haberin Devamı

Malzemeler (4 kişilik)

Tavuk Ciğeri 350 gram
Sarımsak 2 diş
Tahin 2 çorba kaşığı
Acı biber salçası 2 çay kaşığı
Limon 2 adet, iri
Toz kimyon 2 çay kaşığı
Toz yenibahar 1/2 çay kaşığı
Zeytinyağı 5 çorba kaşığı
Taze kekik 1 çay kaşığı, ayıklanmış
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tavuk ciğerlerini güzelce yıkayın. Doğrama tahtasına alıp ciğerlerin yağlı kısımlarını kesip atın. Etli kısımların içinde kalan kanıysa bıçağın arkasıyla hafifçe bastırarak çıkartıp atın.
Sote tavasına iki çorba kaşığı kadar yağ koyun ve yağı hafifçe kızdırın. Bir lokmalık parçalar halinde kuşbaşı doğradığınız ciğerleri orta ateşteki yağda kızartmaya başlayın. Ciğerler renk aldıklarında altını kısın, kekiği ekleyin ve içinin tamamen piştiğinden emin olana kadar ocakta tutun.
Narları ortadan ikiye kesin ve arkalarından kepçeyle vurarak tanelerini dökün.
Ocaktan aldığınız ve oda sıcaklığına gelen tavuk ciğerlerini bir kâseye alın. Tahin, biber salçası, rendelenmiş sarmısak, yenibahar, kimyon, tuz, limon suyu ve kalan zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın. Hepsini birlikte mutfak robotuna alın ve pürüzsüz püre kıvamına gelene dek çekin.
Bu aşamadan sonra ciğer ezmenizi süzgeçten geçirin ve saklama kabına aktarın. Taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın. Tadını ve tuzunu kontrol edin, gerekiyorsa biraz daha limon suyu veya tuz ilave edin. Saklama kabını, kapağını kapatıp dolaba alın.
Servis edeceğinizde ezmeyi dolaptan çıkarın ve yumuşaması için kaşıkla hafifçe karıştırıp oda sıcaklığında bekletin.
Ezmeden tepeleme bir çorba kaşığını küçük bir kâseye aktarın ve ortasını oyun.
İçini nar ekşisi ve ayıkladığınız nar taneleriyle doldurup kızarmış ekmekle servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları