EKPSS Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

1dk okuma

EKPSS 2016 atamaları hangi tarihte olacak? EKPSS tercih işlemleri ne zaman yapılacak? EKPSS nedir?

Haberin Devamı

EKPSS 2016 atamaları hangi tarihte olacak? EKPSS için resmi bir açıklama geldi mi?

EKPSS Atamaları Ne Zaman Yapılacak?


2016 EKPSS tercih işlemleri için beklenen duyuru geldi. Buna göre, tercih için başvurular Nisan 2016 tarihleri arasında alınacak.
Atamalar 20 Mayıs'ta yapılacak. 2016 EKPSS tercih işlemleri adresinden yapılacaktır.
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

EKPSS Nedir?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ÖSYM tarafından 81 il merkezinde her yıl yapılmaktadır. Sadece engelli adaylara yönelik yapılan bu kamu personeli seçme sınavında alınacak engelli memur sayısı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her sene açıklanmaktadır.

EKPSS Sınavına Kimler Girebilir?

Sınava Girmesi Gereken Adaylar; Ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilmektedirler. Sınava girmesi gereken bu adaylar için başvuru zamanı her yıl EKPSS Merkezi tarafından belirlenmektedir.
Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecektir. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu engelli memur adaylarının da başvuru zamanı her yıl EKPSS Merkezi tarafından belirlenmektedir.

Haberin Devamı

EKPSS’ye Nasıl Başvururum?

Adayların EKPSS başvurusu yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekiyor. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası: