Akıl sağlığı ve astroloji

Geçenlerde öğrencilerimden biri yanıma geldi ve astrolojik işaretlerin akıl hastalıklarını nasıl etkilediğini sordu.

Şaşırmış olmakla birlikte merakla yüzüne baktım. Neden dikkatini akıl sağlığına yönelttiğini sordum. O da kardeşinden söz etti. Doktorlar şizofreni teşhisini koymuşlar ve tedavisi sürüyor. Son derece zeki bir genç. Son günlerde hastalığı nüksetmiş. Fakat işin daha ilginç tarafı öğrencim eczacı ve son günlerde sattığı ilaçların arasında akıl sağlığını dengeleyecek türdeki ilaçların talebinin artmış olması dikkatini çekiyor.

"Acaba astrolojik etkiler ile akıl sağlığı arasında bir bağlantı var mı?" diye merak ediyor ve bana soruyor. Aslında her şeyin her şeyle ilgisi var. Üstelik 2006’nın Ağustos’undan bu yana Neptün ile Satürn’ün sert açı yapıyor olması düşler ile gerçeklerin birbirine gireceğini ve hayalleri gerçekleştirmek için kuvvetli arzuların uyanacağının işareti.

Neptün hayalleri sembolize ediyor. Satürn ise gerçekleştirici, yani maddeyi sembolize ediyor. Neptün ile Satürn arasındaki etkileşim ise, hayallerin maddeye dönüşme zamanı olarak tarif edilebilir.

Bu etki hem yaratıcılık gerektiren alanlarda ilginç çalışmaların ortaya konulacağını işaret ediyor, hem de hayaller ile gerçekleri birbirine karıştıran zihinsel problemin ortaya çıkacağını gösteriyor. Tabii aynı zamanda korkuların uyanması da söz konusu.

Hayal gücünün korkuları uyandıracak yönde harekete geçmesine neden olan olaylar panik, panik atak ve benzeri durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle yaklaşık bir yıldır "Hayal gücünüzü korku uyandıracak biçimde değil yaratıcı yönde kullanın" mesajları veriyorum. Çünkü Neptün, aynı zamanda sanat potansiyelini de sembolize ediyor.

Baskıların sonucunda sağlık sorunları ortaya çıkabileceği gibi aynı zamanda bugüne kadar bilinmeyen sanat potansiyeli de ortaya çıkabilir. Yoğun baskılar, en derinlerde gizli yetenekleri uyandırabilir.

Baskıya karşı geliştirilen direnç sonucunda kişi kendi gücünü ve yeteneklerini keşfedebilir. Ancak düşünceler baskıdan kurtulmayı sağlayacak çıkışı bulma yönünde olursa ilham ve yaratıcı potansiyel uyanıyor. Yoksa korkular uyanıyor ki, bununla başa çıkabilmek pek kolay değil. Zihinsel karışıklıklar, gerçekler ile hayallerin birbirine karışmasına neden olabilir.

Geçmiş önem kazanıyor

Bugün Merkür burç değiştiriyor ve sabah saatlerinden itibaren Yengeç burcunda ilerliyor. Böylece Yengeç burcunun sembolize ettiği özelliklere dikkatin yöneleceğini işaret eden gökyüzünün konumu, zihinsel faaliyetlerin ev, yuva, aile, koruma ve korumaya yönelik olacağını gösteriyor. Geçmişe ait olaylar ve hatıraların önem kazanmasıyla birlikte geleceğe ait gizli tedbirler geliştirilecek. Bilinçaltını etkilemiş olayların bilinç üstüne çıkması ve yeniden gözden geçirilmesi mümkün.
Yazarın Tüm Yazıları