Amerikalı dostlara özel davet

Ender Mermerci, çarşamba gecesi Esma Sultan Yalısı’nda Amerikalı ve Avrupalı dostlarına bir davet verecek.

Yılın belli bir bölümünü New York’ta geçiren Ender Hanım, burada dünya jet-set’ine mensup isimlerle dost oldu. Türkiye’yi, Türk insanının misafirperverliğini, İstanbul’u, Boğaz’ın güzelliklerini ve Güney illerimizin tatil için bulunmaz fırsatlar sunduğunu yıllardır dostlarına anlatan Mermerci, çarşamba günü vereceği davet için 70’e yakın dostunu Türkiye’ye davet etti. Daveti, Francine-Rick Le Frak çiftinin 10’uncu evlilik yıldönümleri şerefine veren Mermerci, davetten iki gün sonra da konuklarını Bodrum ve Göçek’i kapsayan bir tura çıkaracak.

Assos’tan döndü

Fatoş Sılan, yıllar önce İstanbul’u terk etmiş, oyunculuk hevesini gidermek için Amerika’ya, Los Angeles’a taşınmıştı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye döndü Sılan. Yıllara meydan okuyan güzelliğiyle çapkın erkeklerin dikkatini çekti. 28 yaşındaki Fethi Pekin’in de ilgisini çekmiş, ortak arkadaşları sayesinde tanışmışlardı. Ayşe Sılan’ın kızı Fatoş Hanım, Los Angeles’ta gördüğü sinema televizyon eğitiminin faydasını Osman Sınav’ın yönettiği ‘Kapıları Açmak’ dizisinde rol alarak gördü. İki hafta önce Ralph Tezman’ın Mim Kemal 19’daki doğum günü partisine katılan Fatoş Sılan, daha sonra tatil için ailesinin Çanakkale, Assos’taki yazlığına gitti. Geçtiğimiz gece Kuruçeşme, Tampa’da gördüm Sılan’ı. İnanılmaz hoş görünüyordu. Belli ki tatil yaramıştı. Tuğba Ünsal-Cem Cantaş çiftiyle geldiği Tampa’da Fethi Pekin’le buluştu.

Nişantaşı’nda alışveriş zamanı

Nişantaşı sokaklarında rastladığım ünlülerin bazıları plaj kıyafetlerini tamamlıyor, aksesuvar alıyor, bazıları da kozmetik ürünlerini tamamlıyordu. Şebnem Çapa, Tampa’da doğum gününü kutlamış, alışverişe çıkmıştı. Önümüzdeki hafta Bodrum’a tatile gidecek Çapa Ailesi. Şebnem Hanım, Beymen’den çok beğendiği bir bluz aldı. Aylin Arasıl parfümeri dükkanından krem ve parfüm eksiğini tamamladı. Işıl Sarraf, pareo, plaj terliği ve iki adet bikiniyi dahil etti yaz bavuluna. Berrak Tüzünataç ise, Acquaverde’den bluz, pareo ve bikininin yanında sevgilisi Volkan Büyükhanlı’ya da şort aldı.

Babalar günü hediyesi torun

Aslı Başar, dün kutlanan ‘Babalar Günü’nde babası Gündüz Gedikoğlu’na en büyük hediyelerden birini vereceğini belirtti. Eşi Altuğ Başar’la önümüzdeki yıl çocuk sahibi olmaya karar verdiklerini babası Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu’na söyleyen Aslı Hanım, babasının sevinçten havalara sıçradığını belirtti. Sevgi-Gündüz Gedikoğlu çifti kızlarının bu kararı karşısında gözyaşlarına engel olamamış. Aslı-Altuğ Başar çiftinin önümüzdeki yıl çocuk sahibi olma kararına Aslı Hanım’ın erkek kardeşi Yaman Gedikoğlu da çok sevinmiş.

Teyzeye emanet

Güzide Duran, yeni bir erteleme olmazsa, 17 Temmuz’da Bodrum Türkbükü’ndeki Red Room’da sevgilisi İlker İnanoğlu’yla evleneceğini söylüyor. İlker İnanoğlu, şu sıralar Detroit’te. Duran ise, İstanbul gecelerinin tadını, İnanoğlu’nun annesi Filiz Akın’ın kız kardeşi Günseli Hanım’la çıkarıyor. İnanoğlu, teyzesi Günseli Hanım’a emanet etmiş Güzide’yi. Bebek’teki muhteşem bahçe katındaki dairesinde tek başına oturan Günseli Hanım da hemen her gece Duran’la birlikte dolaşıyor.

Balkon sefası

Geçtiğimiz gece Harbiye Balkon on5’e gittim. İçeriye girmekte zorlandım. Tıklım tıklımdı. Masalara göz atabilme fırsatım oldu. Bir tarafta Deniz Akkaya arkadaşlarıyla oturuyordu. Diğer bir masada Demet Sabancı, arkadaşlarıyla sohbetteydi. Arka masada Ahu Tuğbay, dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu’yla moda hakkında konuşuyordu. Balkon, bu yazın İstanbul’daki en eğlenceli mekanı. Klasik eğlencelerden sıkılanlara hararetle tavsiye ederim.

Evleri kontrole gitti

Feryal Gülman Bodrum Türkbükü’nde Adnan Polat ile ortak yaptığı evlerin son durumunu kontrol için geçtiğimiz haftasonu Bodrum’a uçtu. Antalya tatilini bitiren Feryal Hanım, şu sıralar Bodrum’da, önümüzdeki hafta Cannes’de olacak.

Jazz Türkbükü’nde

10 yıldır Çırağan Sarayı’nda İstanbul’un en kaliteli jazz kulübü olarak hizmet veren Bill Clinton, Whitney Houston gibi birbirinden ünlü isimleri ağırlayan Q Jazz Bar, 25 Haziran’dan itibaren Q Beach Bar olarak Bodrum’un en güzel koyu Göltürkbükü’nde konuklarını ağırlamaya başlayacak. Gündüzleri beach club olarak hizmet veren, İstanbul’daki konseptini aynen koruyan Q Beach Bar’da denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarırken, her akşam birbirinden ünlü yabancı ve Türk sanatçıların canlı performansıyla ve sürprizleri ile karşılaşacaksınız. Mehmet Ali Açılmış’ın sahibi olduğu Q Beach Bar, Göltürkbükü’nde Maki Otel’in yanında.
Yazarın Tüm Yazıları