Amca bizi aydınlat!

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Rumuz: Halkların Kardeşliği

SORU: Serdar Amca,

Irak Başbakan İkinci Yardımcısı Tarık Aziz'in Türkiye ziyareti üzerine düşüncelerin nelerdir.

CEVAP: Sevgili Halkların Kardeşliği. Türk entelijensiyası bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı bu ziyarete Amerika kızar, iyi olmadı diyor. Diğerleri ise bu tür karşılıklı ilişkilerin ülkenin bağımsız dış politika gütmesine yararı olacağı düşüncesinde. Ben ise üçüncü bakış açısını temsil ediyorum. Araplar'la her türlü diplomatik, kültürel, sosyal, seksüel ilişkiye karşıyım. Bana kalsa komşularımızdan kurtulmak için Türkiye ile Maldiv Adaları arasında ülke değiş tokuşu bile yaparım. Maldiv Türkiye olsun, biz de benim seçeceğim 100 bin kişiyi alıp oraya gidelim. Böylece Kürt meselesi kökten bir şekilde çözülür, ayrıca televizyon programları da güzelleşir. Zira bu değiş tokuş esnasında reyting kararlarını veren ahaliyi burada, o güzel komşularıyla baş başa bırakacağımız da kesindir.

***

Rumuz: Seçim

SORU: Serdar Amcacığım, hani Şişli'den bağımsız belediye başkan adayı olacaktın, ne oldu hiç haber yok.

CEVAP: Değerli Seçim. Olacaktım da, haklısın. Hatta bir gece önce başkan yardımcım olmasına karar verdiğim Cem Ceminay'ı aradım. Nüfus cüzdanınla birlikte sabah dokuzda buluşalım bile dedim. Gittik oralara kadar, bir de baktım, aday olabilmem için 98 milyon küsur para istiyorlar. Kardeşim, ben zaten para yemek için belediye başkanı olmak istiyorum. Bugüne kadar hep başkaları yedi, biraz da biz küçük burjuvalar çalalım istiyorum. Tek amacım buyken adamlar bir de utanmadan benden para istiyorlar. Ben ne diyorum, onlar ne yapıyor ya, hayret bişii yani. Vurdum kapıyı çıktım, çıkarken de ‘‘Lanet olsun, alın başınıza çalın belediyenizi’’ diye de bağırdım. Başkanlık adaylığımız için ‘‘Bundan öncekilerden kötü olmamız mümkün değil. Biraz da orta sınıfa çalma hakkını tanıyın’’ sloganını bulmuştuk, yazık oldu onca pankarta.

Rumuz: Yabancılar

SORU: Amcacığım, Alman araştırma gemisi ile IMF arasında ne tür bir benzerlik var?

CEVAP: Canım Yabancılar. Her ikisinin memleketimizle ilgili yaptığı tespitler, bizim tespitlerimizle 180 derece çelişiyor. Alman araştırma gemisi, Marmara Denizi'nin aslında temiz olduğunu belirledi. IMF ise ısrarla Türk ekonomisinde işlerin yolunda olduğunu söylüyor. Ulan i.....r, o zaman kolaysa Marmara'da şöyle güzelce bir yüzün, sonra da gelin Türkiye'de bir sene kalın bakalım geçinmek kolay mı? Hariçten gazel okumak rahat tabii. Lan valla sinirimi alamıyorum ya!

***

Rumuz: Demokrasi

SORU: Sevgili Serdar Amca. Önseçim olayı sence iyi bir şey mi?

CEVAP: Aşağılık aptal herif. Binlerce defa anlattım; bu memlekette halkın özgür iradesini ifade edebildiği hiçbir durum iyi sonuç vermemiştir. Bunu hâlâ daha anlamamakta neden ısrar ediyorsun ki! Televizyonda en çok beğenilen programlara bak, ne demek istediğimi belki anlarsın. Ona da şüphem var ya, haydi neyse. Önseçim olayının en müspet yanı, Güneş Taner'in delegeden sadece 87 oy alması oldu. Böylece belki artık politika yapmaktan vazgeçer, boş vakti artar da, biz de rahat rahat evine gidip güzel filmler seyretmek imkânını buluruz.

***

Rumuz: Tecavüz

SORU: Serdar Amca. Kot pantolon giyen bir bayana tecavüz etmek mümkün müdür?

CEVAP: Allahım, ben ne kadar şanssız, ne kadar bahtsız bir insanım. Halka yardım olsun diye bu köşeyi açtım, bir gün içinde gelen sorulardaki şu saçmalık düzeyine bir bakın. İnsanın yüreği zor dayanır böyle bir şeye vallahi. Be gerzek, dünya kendisiyle sevişmeye yüzde 100 hazır olan ve kendisine bu konuda her türlü yardımı yapmaya gönüllü olan kadınlarla bile sevişmeyi beceremeyen erkeklerle doluyken, kot pantolon giymiş ve bunu çıkarmamakta güç kullanarak ısrar eden bir kadınla erkeklerin sevişebileceğini düşünmek, vatan hainliğinden de öte bir şeydir. İnsanlık onuruna bir hakarettir bu be!!!

***

Rumuz: Haberler

SORU: Serdar Amca. Sence son günlerin en muhteşem haberi neydi?

CEVAP: Canım haberler. Bence sadece son günlerin değil, 20'nci yüzyılın en önemli haberi dün yayınlandı. Bu, kot pantolon giyen kadına tecavüz konusunu Sabah Gazetesi'ndeki arkadaşlar, Tecavüzcü Coşkun'a sormuşlar. İşte Tecavüzcü Coşkun'un bence son 100 yılın en önemli haberi olacak değerdeki açıklaması:

‘‘Benim rol aldığım filmlerde, bir tecavüz sahnesi çekileceği zaman, isterse çelikten olsun, o giysinin çıkarılması gerekir. Kot pantolon olmuş, külotlu olmuş hiç fark etmez, bir şekilde bu işi bitiririm. Benim için pantolon değil icraat önemli. Kafama takarsam icraatımı yaparım. Tamam kot pantolon sert bir giysi, ama böyle bir olayda onun hiç önemi yok. Gözü dönmüş bir adam için, böyle şeyler engel olamaz. Hatta zorluk, tahrik eder. Am şimdiye kadar karşıma kot giyen bir kurban çıkmadı.’’

İşte bu kadar. Bilmem anlatabiliyor muyum?

***

Rumuz: Sinir

SORU: Amca, seni sinirlendiren haber hangisi?

CEVAP: Sevgili Sinir. ‘‘Yatak Odasındaki Gürültü Kirliliği’’ adlı haberde horlamanın dört ana nedeni olduğu belirtiliyor. Bunlar aşırı kilo, sakinleştirici haplar, UYKU ve alkolmüş. Sizi bilmem ama horlamanın nedeni olarak uykunun gösterilmesi benim asabımı çok, ama çok bozdu.



Yazarın Tüm Yazıları