Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Akdeniz’in evinize selamı var!

Akdeniz evlerinin stili ülkelere göre farklılıklar gösterse de, hepsinin özünde özgürlük, rahatlık ve samimiyet gizli

Haberin Devamı

Fransa

Lavanta kokusuna karışan tatlı bir esintinin eşlik ettiği taş cepheler arasında dolaşan rahat, yavaş, biraz da miskin bir stil. Beyaz ketenlerle asaleti, demir ve hasır mobilyalarla Güney Fransa karakterini yakalıyor.

İbiza

Günbatımı partileri, palmiyeler ve büyük havuzlu beyaz evlerin hayat verdiği bu eğlenceli adayı dekorasyon stilinizin ikonu yaptıysanız, seçtiğiniz her şey kaliteli olmalı; beyazı baş tacı eden rahat oturma grupları özgür desen karışımlarıyla karakter kazanmalı.

Yunanistan

Aslında her şey o kadar basit ve az ki, ada havasının verdiği huzuru bozacak hiçbir gereksiz detaya yer yok! Bu tarzın başrolünde tabii ki mavi, beyaz ve lacivert var. Yardımcı oyuncularsa renkli ahşap iskemleler, büyük anfora saksılar ve seramik objeler.

Türkiye

Haberin Devamı

Akdeniz kıyısındaki köy hayatından ilham alan biraz derme çatma, biraz etnik, bol renkli ve yere oldukça yakın bir stil... Oturmak için mobilya değil sedirler tercih edilirken, sini tepsiler ve kilim deseni, tarzınızın anahtarı olacak.

İspanya

İki alternatifiniz var: Modernist İspanyol bahçe mobilyacılarının izini sürerek egzotik örgü dokulu şezlonglar, birkaç büyük fener ve belki bir geometrik kilimle dekorasyonu bitirmek ya da pergolalar, kütük formlu ahşap mobilyalar, hamaklar ve küplerle iyice gevşemek...

Monako

“Lüksün yaz hali nedir?” diye soranlara Monako diyebilirsiniz. Geniş oturma grupları, büyük yemek masaları, bahçe heykelleri, açıkhava şöminesinden yayılan ateş ve hatta terasa kurulan hidromasajlı küvetler... Kısacası dolce vita!

Fas

Dekorasyona ucundan bulaşmış herkesin Fas ve Marakeş tarzı deyince aklına ilk önce baharat renkleri, daha sonra mozaikler ve cam fenerler gelir. Yaz evlerinin başlıca ilham deposu olan bu sıcak iklim, hem geleneksel hem de modernize edilmiş düzenlemelerde egzotik ve geometrik motifleri bir araya topluyor.

İtalya

Aklınızdaki minimalist İtalyan tarzını unutarak başlayın işe. Yüksek sütunlu verandalarda doğal dokulu mobilyaların büyük minderlerle tamamlandığı, el yapımı Sicilya karolarının güneş ışığıyla yıkandığı bir ev hayal edin. İşte İtalya’nın güneyinde, siestadasınız!

Yazarın Tüm Yazıları