İlk izlenim

Çok sevdiğim bir söz “İnsanlar giyimleriyle karşılanır, bilgileriyle uğurlanı “ der. İnsanlarla tanıştığımızda verdiğimiz ilk izlenim onların bizim hakkımızda verdikleri kararın %80'ini oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Çok sevdiğim bir söz “İnsanlar giyimleriyle karşılanır, bilgileriyle uğurlanı “ der. İnsanlarla tanıştığımızda verdiğimiz ilk izlenim onların bizim hakkımızda verdikleri kararın %80'ini oluşturmaktadır. Bu yüzden giyim, konuşma, söz ve davranışlar çok önemli olup bunlarla ilgili olarak kendimize ne kadar çok özen gösterirsek etrafımıza o kadar iyi bir izlenim bırakırız. Bu izlenim de biz aksi davranışlar sergilemezsek devam eder gider.

Beden dilimiz bizim iç dünyamız hakkında bilgi verdiği gibi , giyimimizin temiz ve bakımlı olması da kendimize ve çevremize verdiğimiz özenin göstergesi olmaktadır. Ancak buna özen gösterirken “Ne insanlar gördüm üstlerinde giysi yoktu, ne giysiler gördüm içinde insan yoktu “ sözünde olduğu gibi sadece dış görünüşe özen gösterir ama beynimizi geliştirmez ve itici davranışlar sergilersek ilk izlenimimiz gayet olumsuz olacaktır.

Haberin Devamı

İlk izlenim

Temiz ve özenli bir giyim, karşımızaki insanın gözlerine bakarak konuşma, sıkı ve sağlam bir el sıkma, gösterişten uzak ve karşısındakine özen gösteren bir konuşma olumlu bir ilk izlenim yaratırken, aşırı gösterişli bir giyim tarzı, kendini beğenmiş ve konuştuğu kişilere yukarıdan bakan bir konuşma tarzı, içine bolca yabancı kelimeler sokuşturulmuş cümleler de bir o kadar olumsuz bir ilk izlenim vermektedir.

Sonuç olarak insanların bizim hakkımızda verdiği kararların olumlu olmasını istiyorsak onların üzerinde bıraktığımız etkilerin olumlu olması için çaba harcamalıyız. Ama bu çabayı sadece günübirlik bir çaba halinde değil her zaman özen gösterilmiş, iç dünyanın zenginliği ile desteklenmiş sade ama özenli, renkleri birbiriyle uyumlu bir görünüm ile insanların karşısına çıkmalı, bıraktığımız olumlu etkileri de bozmadan sürdürmeye gayret etmeliyiz.

Yazarın Tüm Yazıları