Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Hayat Okuyunca Güzel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) yaptığı her çalışmayı yakından takip eden ve destekleyen biriyim. Çocuklar ve kadınlar için çok önemli adımlar atıyorlar.

Haberin Devamı

Kadınız, birçoğumuz anneyiz ya da anne adayı. Bize yardımcı olan kadınlar var çevremizde. Kimi çocuğumuzu büyütmede destek oluyor, kimi ev işlerimizde.

Çevremizdeki bu hemcinslerimizden birçoğu maalesef okuma yazma bilmiyor. Bizlere gelmek için bindikleri otobüslerin numarasını okuyamıyor, aradığımızda ismimizi heceleyemiyor. Pazara gittiklerinde, mağazada alışveriş yaptıklarında etiketleri anlayamıyorlar. Yani bu kadınlar da okuma yazma bilmeyen 3 milyonu aşkın kadınlardan bir kaçı.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) yaptığı her çalışmayı yakından takip eden ve destekleyen biriyim. Çocuklar ve kadınlar için çok önemli adımlar atıyorlar.

İşte geçtiğimiz günlerde yine güzel bir projeye imza attı. Bu kez yanında Türkiye’nin eğitim kanalı ZTV vardı. AÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Özyeğin ve MediaSa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan el ele verdi.

Haberin Devamı

Bu iki kadın başta kadınlar olmak üzere yüz yüze ulaşamadığı milyonlarca insana bu kez teknoloji ile ulaşmayı deniyor. Televizyondan okuma yazma öğretmeye başlıyorlar. 12 Ekim’den itibaren ZTV’de okuma yazma eğitimi verilmeye başlıyor. Böylece okur yazarlık becerisi eksik olan her 100 kadından 11’i temel okuma, yazma ve aritmetik becerileri kazanması sağlanacak.

Belki bu yazdığımı onlar okuyamayacak, ama sizler okuyacaksınız.

Lütfen çevrenizde okur yazarlık konusunda sıkıntısı olanlar varsa onları ZTV’ye yönlendirin. Her gün yayınlanacak ve 60 bölüm boyunca izleyicilerle buluşacak olan “Hayat Okuyunca Güzel” programı, ZTV Bilgi’nin TURKSAT 3A 11957 Mhz frekansından gerçekleşen yayını izlesinler.

Böylece okuma yazma öğrenmek için çabalayanlar, zamanında imkanı olmayanlar, vakit bulamayanlar, ya da utandığı için yüz yüze eğitimlere katılamayanlar, bu konuda yüzleşemeyenler evlerinin bir köşesinde televizyon karşısında eğitim alacaklar.

Tavsiye edin, yönlendirin. Siz de bu kampanyaya destek verin.