Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Sizin de mutfağınız bir Cafe Fernando neden olmasın?

Eğer yemek yapmaya meraklıysanız en baştan söyleyeyim bu yazı tam size göre! İşte karşınızda meşhur sloganı “Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun” ile her yerde namını duyduğumuz dünyaca ünlü Cafe Fernando isimli blogun ve kitabın sahibi Cenk Sönmezso

Haberin Devamı

Eğer yemek yapmaya meraklıysanız en baştan söyleyeyim bu yazı tam size göre! Bunu yazmakta çok geç kaldım aslında ama hala bilmeyenlerniz varsa kısacık da olsa şahane yemek tariflerinin sahibi ile sizleri tanıştırayım istedim. İşte karşınızda meşhur sloganı “Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun” ile her yerde namını duyduğumuz dünyaca ünlü Cafe Fernando isimli blogun ve kitabın sahibi Cenk Sönmezsoy!

Blogundan ve yapmış olduğu röportajlardan anladığım kadarıyla fazla övülmeyi sevmeyen, reklam amaçlı bu işi yapmayan, gerçekten yemek yapmaktan çok büyük keyif alan ve bu keyfi fotoğraflamayı seven biri Cenk Sönmezsoy. Bu yüzden “şöyle muhteşem, böyle güzel” gibi iltifatlara her ne kadar hak etse de boğmayacağım kendisini!

Sizin de mutfağınız bir Cafe Fernando neden olmasın

Haberin Devamı

Cafe Fernando uluslararası tanınan ödüllü bir blog. New York Times ve Washington Post’ta çıkmış bir sürü haberi var. New York Times’da dünyanın en iyi 10 blogundan biri olarak seçildi. “E daha ne olsun?” derken şimdi de roman tadında yemek kitabını çıkardı.

Bu kitapta görsellerin güzelliği, tariflerin içeriği sizi alıp başka bir dünyaya götürüyor, bu kitabın eşi benzeri yok size öyle söyleyeyim.

Sizin de mutfağınız bir Cafe Fernando neden olmasın

Ayrıntılara meraklı biri olan Sönmezsoy, bu kitabı tam dört yıl dört ayda tamamlamış. Şu anda bu emeğinin karşılığını alıyor diye düşünüyorum çünkü epey ilgi görüyor.

Bırakın kafelerde gördüğünüz o muhteşem pastalar artık sizin mutfağınıza da gelsin. Sizin de mutfağınız bir Cafe Fernando neden olmasın?

Önce bu adresteki blogunda bir tur atın sonra da daha fazlası için kitabını alıp mutfağınızın baş köşesine koyun, benden söylemesi!