Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun

Okul öncesi eğitimde okul seçimi

Okul öncesi eğitim sadece oyuncak arabalarla ve bebeklerle yürütülemeyecek kadar özel yılları içeriyor.

Haberin Devamı

Okul öncesi eğitim sadece oyuncak arabalarla ve bebeklerle yürütülemeyecek kadar özel yılları içeriyor. Bu dönemde edinilecek tüm tecrübeler ve bilgiler onun tüm hayatını etkiliyor. Tercih edilen okulun bu eğitim yolculuğunda çocuğa kazandırmayı hedefledikleri büyük önem taşıyor.

Okul öncesi eğitimde çocuk şekil zemin algısı içeren etkinliklerle, uzamsal ilişkilerle çalışmalı ki ileride "b" ve "d" harflerini birbirine karıştırmasın, 3 yazması gerekirken E yazmasın. Sezgisel düşünme yetisi gerektiren etkinliklerle çalışacak ki tahmin yeteneği güçlensin. Planlama becerisi gerektiren etkinliklerde çalışacak ki, ileride zamanı iyi değerlendiren, bilgiyi transfer edebilen, bir birey olabilsin.

Okul öncesi yaşlardan itibaren bu tür etkinliklerle büyüyen çocuklarımız bilgiyi doğrudan almayı değil, nasıl öğreneceğini öğrenen bir birey olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. İşte bu nedenledir ki okul öncesi okul seçimi onların yaşamında dair büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Bu yaş grubu okul seçimi için kriterleri en genel hatlarla sıralayacak olursak;

Yukarıda detaylarla açıklama çalıştığım şekliyle "okulun eğitim sistemi"

*Rehberlik sisteminin nasıl işlediği
*Okulun fiziksel şartları
*Okula ulaşım şekli-mesafe
*Okulun ilkokul devamlılığının olup olmaması gibi sıralanabilir.

Özet olarak, tercih edilecek okulun çocuğu merkez alması, kurumsallaşmış bir yapıya sahip olması, eğitimden genel işleyişe kadar sistematik bir yapısının oluşu, güven telkin etmesi ve pek çok detay bu noktada çok önemli.