Burun estetiği yaptırmayı mı düşünüyorsunuz?

İşte, estetikte ameliyatsız burun estetiği teknikleri...

Haberin Devamı

Burundaki estetik sorunlar, burun yüzün tam ortasında yer aldığı için diğer estetik sorunlardan çok daha fazla dikkat çeker. Bu nedenle eğer burnunuzda estetik bir sorun varsa ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler ile tedavi ettirebilirsiniz.

ESTETİKTE AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ TEKNİKLERİ

Burun küçültme hariç burun estetiği ameliyatlarında kemer, burun ucu düşüklüğü, asimetri gibi sorunlar ameliyatsız teknikler ile giderilebilir. Günümüzde kullanılan ameliyatsız teknikler arasında en yaygın olanlar dolgu ve botoks enjeksiyonlarıdır. Ameliyatsız teknikler ile burun estetiği yapan alanında uzman bir estetik cerraha giderek birkaç dakika içinde burnunuzdaki sorunlardan kurtulabilirsiniz. Hyaluronik asit dolgu malzemesi ve botoks kullanılarak yapılan enjeksiyonlar ile operasyon ortalama 15-20 dakika içinde tamamlayabilir. Dolgu enjeksiyonlarının sonucu hemen ortaya çıkarken botoks enjeksiyonunun sonuçları için birkaç gün beklemeniz gerekir. İyileşme süreci olmadığı için hasta birkaç dakikalık bir dinlenmenin ardından normal hayatına devam edebilir. Botoks enjeksiyonunun yılda 4 ile 6 ayda bir, dolgu enjeksiyonunun ise 8 ile 18 ayda bir kez tekrarlanması gerekebilir.

Haberin Devamı

Burun estetiği yaptırmayı mı düşünüyorsunuz

KALICI ESTETİK ÇÖZÜMLER İÇİN CERRAHİ TEKNİKLER

Burun küçültme gibi kemik ve kıkırdak dokulara müdahale gerektiren estetik sorunlar için cerrahi tekniklerin kullanılması gerekir. Günümüzde burun estetiği ameliyatları ortalama 1-2 saat içinde tamamlanabilir, iyileşme süreci de ortalama bir hafta on gün sürebilir. Özellikle kapalı teknikte dikişler burun deliklerinin içinde açılarak, kaleme benzer hassas aletlerle gerçekleştirilen işlemler sayesinde morarma ve ödem oluşma ihtimali çok düşüktür. Burun estetiğinde yeni burnunun şekli, kişinin karakteristik burun yapısı ile uyumlu olacak şekilde yapılır. 3D simülasyon cihazlarıyla yapılan burun tasarımları hastanın burnunu her açıdan görmesini sağlar. Böylece hasta ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacağını bilerek ameliyata girer. Ameliyattan sonra herhangi bir sürprizle karşılaşmaz. Ameliyatın süresi ve iyileşme süreci gelişen teknoloji sayesinde oldukça kısalmış durumdadır. Burun estetiği yaptırmak isteyenler için henüz geç değil.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları