Gençlik iksiri yaz meyveleri

Şimdi, gelecekte daha genç görünmek için yatırım yapmanın tam zamanı. Buzdolabınızı yaz meyveleri ile donatın.

Haberin Devamı

Günümüzde ortalama yaşam süresi uzamasıyla beklentilerimiz de arttı. Yaşlanma gibi kaçınılmaz bir süreci geç yaşamak; daha sağlıklı ve genç kalabilmek için çaba sarf ediyoruz. Beslenme bilimi de; bize bu sürecin besinlerle frenlenebileceğini gösteriyor. Bu hafta yaşlanma karşıtı yaz meyvelerinden bahsedelim.

Karpuz: Vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. C ve A vitamininden zengin karpuz kansere karşı koruyucudur. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler.

Kavun: Yaşlandıran serbest radikallerden koruyan muhteşem bir meyvedir. Hücreleri yenileyici ve geliştirici özelliklere sahiptir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini ve kan dolaşımını destekler. Kavun, yüksek kan basıncı ve LDL’yi (kötü huylu kolesterol) düşüren potasyum açısından zengindir.

Haberin Devamı

Kayısı: Yüksek karotenoid içeriği ile gençlik iksiri adını hak eden zengin bir besindir. Bağışıklık sistemini destekler, oksidanların verdiği zarardan cildi ve akciğerleri koruyarak, akciğer kanseri, kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Yüksek A vitamini içeriği ile göz hastalıklarını engeller. Yüksek posa içeriği ile kabızlığın en büyük savaşçısıdır.

YAŞLILIĞIN ETKİLERİNİ GECİKTİRMEK İÇİN BOL BOL KAYISI TÜKETİN! KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Erik: Yüksek antioksidan kapasitesine sahip olan erik aynı zamanda detoks özelliğe sahiptir. Hazmı ve sindirimi kolaylaştırır.

Kiraz ve vişne: Her ikisinin de idrar söktürücü özelliği vardır. İçerdikleri antosiyanin sayesinde ağrılara karşı etkilidir. Düşük glisemik indeksli meyvelerdir. A vitamini içerikleri ile göz sağlığı için gereklidir.

Şeftali: Sindirimi kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. Çok iyi idrar söktürür. C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit açısından zengindir.

Mango: Ortalama büyüklükteki bir mango, neredeyse günlük önerilen C vitamini miktarının tamamını içerir. Kolajen üretimine yardımcıdır, sağlıklı cilt ve bağ dokusu için önemli bir kaynaktır. Hafızayı güçlendirir. A, C ve E vitamini ile demir bakımından zengindir.

Haberin Devamı

İncir: Çok iyi bir lif kaynağıdır. Ayrıca her besinde bulunmayan B6 vitamini açısından zengindir. Hafızayı güçlendirmede etkili ve stresli yaşamın en önemli ilacıdır. A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından oldukça zengindir. Özellikle kuru incirde omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ve protein bulunur.

Guavana: Lif açısından ve C vitamini açısından zengindir. Antioksidan özelliği çok kuvvetlidir. Bu meyvenin tohumları omega 3 ve omega 6 yağ asitleri içermektedir. Yaz için iyi bir alternatiftir.

Dut: Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengindir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. Ne şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. Karaduttan elde edilen şurup ise, ağız ve boğaz antisepsisinde, öksürüğü dindirmede ve diş eti iltihaplarında kullanılır.

Haberin Devamı

Papaya: Yaşlanma karşıtı güçlü bir enzim olan papain (protein sindiriminde kullanılan enzim) içerir. Bu enzim besinlerin sindirimini kolaylaştırmaya ve parazitlerin yok edilmesine yardımcıdır. Cilt için çok iyi bir peeling özelliği taşır. C ve A vitamininden (beta-karoten) zengindir.

Şimdi, gelecekte daha genç görünmek için yatırım yapmanın tam zamanı. Buzdolabınızı yaz meyveleri ile donatın. 

Yazarın Tüm Yazıları