AÄŸaç rolü Mustafa Sarıgül’e düÅŸtü

Yardımsever ünlüler, Bahçelievler’de yapılacak yetimhaneye destek amacıyla bir tiyatro oyununda rol alacaklar.

Cem Yılmaz’ın kardeşi Can Yılmaz’ın metnini yazdığı, Pamuk Prenses, Keloğlan gibi masal kahramanlarının farklı bir yorumla sahneye taşınacağı oyunun kadrosunda Çaba Derneği Başkanı Monik İpekel, Uğur Batur ve Meral Yazıcı’nın da olduğunu daha önce yazmıştım. 23 Nisan’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenmesi planlanan oyunun provaları ise önceki akşam MEF Okulları’nda başladı.
/images/100/0x0/55eb0b29f018fbb8f8a757ca
Oyunda, Keloğlan rolünde Uğur Batur, Pamuk Prenses rolünde Meral Yazıcı, iki ayrı kişi tarafından canlandırılacak Robin Hood rollerinde ise Ömer Eroğan ve Bisse Gömlekleri’nin sahibi İbrahim Kefeli var. Ama en ilginç rol, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e düşen; çünkü Sarıgül oyunda bir ağacı oynayacak... Konuşan, fikirleri paylaşan duygusal bir ağacı canlandıracak Sarıgül.

Şirketler yarıştı

Adecco Türkiye’nin desteğiyle iş ve ekonomi dergisi Capital’in yürüttüğü "Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2006" araştırmasının sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz gün Hilton İstanbul’da yapılan ödül töreninde, dereceye giren şirketlerin yöneticileri, başarılarının sırlarını davetlilerle paylaştı. 1350 yöneticinin katıldığı araştırma ile, Türkiye’nin en beğenilen ilk 20 şirketi ve 29 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi belirlendi. Araştırmaya göre Türkiye’nin en beğenilen ilk 20 şirketi sırasıyla; Koç Holding, Turkcell, Arçelik, Sabancı Holding, Vestel, Garanti Bankası, Coca Cola, Unilever, Eczacıbaşı Topluluğu, Procter&Gamble, Ülker, Zorlu Holding, Doğuş Holding, Ford Otosan, Akbank, Anadolu Holding, Microsoft, Petrol Ofisi, Türkiye İş Bankası, Efes Pilsen ve Bosch oldu.

Neştersiz güzelliğe Banlieue’de tanıtım

Juliette Lewis, Jessica Simpson, Jennifer Garner, Carmen Electra gibi Hollywood ünlülerinin dudak dolgunlaÅŸtırmak için tercih ettiÄŸi söylenen kozmetik ürünü Lip Fusion, Türkiye’de de satışa sunuldu. Ãœrünün tanıtımı için önceki akÅŸam Lip Fusion’un Türkiye Distribütörü Esra Gürsoy tarafından Banlieue’de bir davet verildi. Gürsoy, "ArkadaÅŸlarım bu ürünü yurt dışından getirtiyorlardı. Ben de sonunda Türkiye’de satışa sunulması için giriÅŸimlerde bulundum. Estetikle doÄŸallıklarını bozmak istemeyen kadınlar, bu ürünle doÄŸal dudaklara sahip olabiliyorlar" dedi. Bu iÅŸe eÅŸi, Nur Akgerman ve Okan Tapan ile birlikte girdiÄŸini de sözlerine ekleyen Gürsoy, ürünün çok tutacağına inanıyor.ÂBüşra BOZOK

Tasarım ödülleri sahiplerini buldu

Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde 2005 Nisan ayından beri yayın hayatını sürdürmekte olan Elle Decor dergisi, her sene düzenlediği EDIDA (Elle Decor International Design Awards) ödül törenini bu sene Hilton’da gerçekleştirdi. Türkiye’nin önde gelen tasarıcımlarını bir araya getiren törende, 2006 yılının tasarım ödülleri sahiplerini buldu.

Yatak odası Kategorisi: Uniqueart Tasarım Ekibi Gökşen Gökgezer ve Sevgi Çalık

Zemin Kategorisi: Step Tasarım Ekibi

Masaüstü Kategorisi: Hiref’den Ebru Çerezci

Aydınlatma Kategorisi: Deniz Tunç’dan Deniz Tunç

Tekstil Kategorisi: Vakko Tekstil’den Zülal Yoğunali ve Serdar Gülgün

Duvar Kaplaması Kategorisi: Kaleseramik için tasarladığı ürünle Can Yalman

Oturma Birimi Kategorisi: Koleksiyon için tasarladığı ürünle Faruk Malhan

Mobilya Kategorisi: Alparda için tasarladığı ürünle Aziz Sarıyer

Banyo Kategorisi: Vitra için tasarladığı ürünle Ross Lovegrove

Mutfak Kategorisi: Hisar için tasarladığı ürünle Can Yalman

Genç Tasarımcı Kategorisi: Gence Ak

Evlilik fuarı açılıyor

Türkiye’nin en büyük evlilik hazırlıkları fuarı Evlilik Dünyası 2007, 02-04 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Patika Fuarcılık tarafından, Rumeli Salonu’ndaki 8500 metrekarelik alanda düzenlenecek fuara, ilgili sektörlerden 200 firma katılacak. Gelinlik, abiye, pırlanta ve mücevher defilelerinin de yapılacağı fuar, dans gösterileri, saç ve makyaj şovları ile renklenecek. Bu yıl beşincisi düzenlenen fuarı 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yarın akşam Çeşme’de

"Kaçak" adlı son albümünü kısa süre önce piyasaya süren Ebru Gündeş, yarın akşam Select Group tarafından Çeşme Altın Yunus Otel’de düzenlenecek gala gecesinde sahne alacak. Gecede eski şarkılarının yanı sıra yeni albümünden eserler de seslendirecek olan Gündeş’i bu programında yaklaşık 800 kişi izleyecek.

Başkan Cahide’de

Ortakent-Yahşi Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Mandalinasını marka yapmak, daha da önemlisi eski itibarını yeniden kazandırmak için geçen hafta İstanbul’daydı. İstanbul’daki temaslarına gazeteler ile başlayan Kocadon, ayrıca NTV televizyonunun konuğu oldu.

Metro Cash&Carry Türkiye’nin Gastro Buluşması’na da giderek Bodrum’u ve mandalinasını anlatan Mehmet Kocadon konuşmasında, bu konuda ne kadar ciddi olduklarını Bodrum Narenciye Birliği’ni kurarak gösterdiklerini, birliğe İtalya ve İspanya ortak yapımı 150 bin Euro değerinde bir boylama makinesi aldıklarını ve yatırımların devam edeceğini söyledi. Başkan, İstanbul’daki son gecesinde ise Cahide-Variete’de eğlendi.
Yazarın Tüm Yazıları