Ada bilet fiyatlarıyla çalkalanıyor

TÜRKİYE’de taraftarlar Gezi Parkı protestoları sayesinde bir araya gelip birlikte hareket ederken, futbolun beşiği olarak değerlendirilen İngiltere’de futbol tutkunlarının asıl derdi bilet fiyatları. ve bu konuda birleşiyorlar.

Haberin Devamı

Yaklaşık 40 kadar taraftar grubu bir araya gelerek kulüplerin bilet fiyarlarını sürekli arttırmasını protesto etti. Televizyon yayın haklarından 5.5 milyar pound kazanan kulüplerin bilet fiyatlarını devamlı arttırmasına gerek olmadığını vurgulayan taraftarlar “Futbol artık bir/images/100/0x0/55ea98f4f018fbb8f88a643f baba-çocuk etkinliğinden çıkıp iş adamlarımın sporu haline gelmeye başladı” ifadelerini kullandılar. Premier League CEO’suyla görüşen Arsenal, Liverpool, Tottenham ve Manchester United taraftarlarının temsilcileri adına çıkışta açıklama yapan Futbol Taraftarları Federasyonu CEO’su Kevin Miles “Geçen sene % 10’luk bir düşüş yaşandı tribünlerde. Arsenal ve bazı diğer kulüpler bilet fiyatlarından bazı indirimler yapsa da yerel taraftarlar bu işin kalbi. Onları unutamayız. Bu sebeple, sürecin bittiğini değil yeni başladığını söylemek lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERHALDE BU BİR ŞAKA

WIMBLEDON Tenis Turnuvası’nın başlamasına artık sayılı günler kaldı. Çim kortun en önemli turnuvası başlamadan tartışmalar alevlendi bile. Uzun süren sakatlığı sonrasında yeniden kortlara dönen erkeklerde eski dünya 1 numarası Rafael Nadal, turnuvanın 5 numaralı seribaşı olarak açıklandı ve eleştiriler de hemen peşi sıra gelmeye başladı. Kortlara döndükten sonra oynadığı 9 turnuvanın yedisini kazanan, son olarak Fransa Açık Tenis Turnuvası nam-ı diğer Roland Garros’ta sekizinci kez mutlu sona ulaşan ve bu 9 turnuvada sadece iki maç kaybeden Rafa’nın bu kadar geride kalmasına en büyük tepkiyi Andy Murray’nin eski antrenörü Brad Gilbert gösterdi.
Gilbert, Nadal’ın bu senenin en çok puan toplayan tenisçisi olduğunun altını çizip “David Ferrer’in arkasında kalması herhalde bu bir şaka” dedi. John McEnroe ise mevcut sistemde İspanyol raketin çeyrek finalde Djokovic, Federer ya da Murray ile karşılaşacağını ve bunun kesinlikle yanlış olduğunun altını çizip “Rafael Nadal ilk dört seribaşı arasında yer almalıydı” ifadelerini kullandı.

NEDEN ARKADAŞ OLMAYALIM

Haberin Devamı

BİSİKLET dünyası artık tam anlamıyla Fransa Bisiklet Turu’na odaklanmış durumda. Bu sene 100. defa düzenlenecek olan Tour de France’ın başlangıcı Corsica’dan yapılacak ancak bilindiği gibi gerginliği Britanya’da başladı bile. İtalya Bisiklet Turu’ndan önce /images/100/0x0/55ea98f4f018fbb8f88a6441başlayan ‘Sky Takımı’nda Tour’un lideri kim olacak’ tartışmasının üçüncü perdesinde desibel biraz düşmüş gibi. Bilindiği gibi son Tour şampiyonu Sir Bradley Wiggins doğal olarak takımın lideri olması gerektiğini ifade ederken, Chris Froome, takımın kendisine bu anlamda söz verdiğini söylemişti.
Froome önceki gün yaptığı açıklamada Sky’da kendisini evinde gibi hissetiğini beliryip “Aslında bir yıl daha sözleşmem var ama ben bunu nasıl uzatırız diye yetkililerle konuşmaya başladım” ifadelerini kullandı. Başarılı bisikletçi Fransa Bisiklet Turu’nda takımın lideri olmak istediğini de vurgularken “Ancak Wiggins’in de beni desteklemesini istiyorum. Onun arkamda olmadı benim için çok önemli. Belki yeniden eskisi gibi arkadaş olabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SALTO VE BURGULAR ŞÖLENİ

BİZ atlamayı sadece bir televizyon yarışmasında görsek de aslında havuz sporlarının belki de izlemesi en keyifli olanlarından biridir. Gerek tramplen gerekse kule atlamaları, sporcuların saltoları ve burguları, tam kurallara hakim olamasanız bile sizi sporun içine çeker. Ve yine biz duymasak da görmesek de Almanya’da Avrupa Atlama Şampiyonası heyecanı yaşanmaya devam ediyor. 19 ülkenin kıyasıya mücadelesinde maalesef Türkiye yer almıyor.
23 Haziran’da noktalanacak organizasyona şimdilik damgasını vuran Ukrayna gibi gözüküyor. Almanlar da kendi evlerinde düzenlenen şampiyonaya hem oldukça büyük bir ilgi gösteriyor hem de madalya anlamında öne çıkmaya çalışıyor. Şimdiden iki gümüş, iki de bronz madalya kazanmış durumdalar. Turnuvada bugün iki altın madalya daha sahibini bulacak. Geç kalmış olabilirsiniz ama kaçırmadınız. Zararın neresinden dönülürse kardır. O yüzden Eurosport’tan naklen yayınlanan Avrupa Atlama Şampiyonası’nı kaçırmamanızı öneririm.

Haberin Devamı

Ada bilet fiyatlarıyla çalkalanıyor

Yazarın Tüm Yazıları