5 dekardan fazla toprağı olan çiftçi ’Tarım Danışmanı’ ile çalışacak

BEN 1985 yılı mezunu bir ziraat mühendisiyim. 18.4.2006’da çıkan 5488 sayılı Tarım Kanunu’na istinaden 8.9.2006’da yayımlanan ve Tarımsal Danışmanlığın esaslarını içeren yönetmeliğe göre, şu noktaların ülkemiz tarımı için artık ne kadar önemli olduğunu belirtmek istedim.

1- Ülkemiz tarımının daha bilinçli ve verimli yapılabilmesi için, artık, 5 dekardan daha büyük arazi büyüklüğüne sahip çiftçiler ve işletmeler bir tarım danışmanı bulundurmak zorunda olup, ülkemiz tarımının daha rasyonel yapılabilmesi anlamında büyük bir adım atılmıştır.

2- Bu amaçla ülkesini seven ve bunun için elinden geldiği kadar katkıda bulunmayı arzu eden ziraat mühendisleri (ki bunlar yeni mezun olanlardan emekli olanlara kadar geniş bir perspektifte düşünülmelidir) bu alanda çalışabilmek için Ziraat Mühendisleri Odaları’nın düzenlediği 3 haftalık eğitim programlarına katılmakta ve bu eğitimin sonunda sahip oldukları sertifikaları ile ’Tarım Danışmanı’ hüviyetine sahip olabilmektedirler.

3- Dolayısıyla şu ana kadar büyük oranda ihmal edilmiş tarımımızı hak ettiği yere getirmek ve tekrar, dünyada kendine yetebilen ülkelerden biri olabilme adına 20.2.2009’de Kızılay Karanfil Sokak Meşrutiyet Caddesi’deki Ankara Ziraat Mühendisleri Odası’nın 7. katında 14.00’de yapılacak olan Tarımsal Danışmanlık sertifika sınavıyla, ülkemize yeni bir istihdam sağlayacağını umuyoruz.

İlkay KARAOĞLAN

KISA... KISA... KISA... KISA...

ODTÜ Mezunları Derneği Uluslar arası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Komisyonu (UİSAK) tarafından 21 Şubat 2009 Cumartesi günü, 13.30’da ’Ekonomik Kriz ve Uluslararası Politika’ konulu bir söyleşi düzenliyor. Konuk, Erhan Göksel. Yer; ODTÜ Vişnelik.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Sanat Kurumu’nun düzenledikleri "Kent ve Sanat, Sinema Günleri" etkinliği bugün 18.00’de başlıyor. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin Hatay Sokak 24/7 Kocatepe adresinde. (Etkinlikler ücretsizdir.-0312-418 61 43)

GÜNÜSÖZÜ

"Başkalarını bilen kimse bilgili, kendini bilen kimse bilgedir."

(Lao-Tsze)
Yazarın Tüm Yazıları