2010’un esaslı en’leri

Yılın son günleri liste günleri sevgili okur, kaçışın yok.

Haberin Devamı

Gazetelerin sağında solunda, köşe bucağında yıl sonu listeleri olmazsa olmaz bugünlerde... Bunca gezen tozan bir kulunuz olarak bir adet liste de ben yaptım.
Buyrun şimdi 2010’un esaslı en’lerine...
İstanbul’a gelip EN iyi iş yapan Ankaralı mekan: Big Chefs... Etiler’deki şubesi en uğrak yerlerden biri olup çıktı.
Kapandıktan sonra ardından EN çok “yazık oldu” denilen kafe: Les Ottomans içindeki Funfatale...
EN popüler gösteri merkezi: Haliç Kongre Merkezi... Disney gösterileri ve birçok önemli organizasyon (mesela Altın Kelebek) burada yapıldı.
EN olaylı week’ler: Kış versiyonu Santral İstanbul’da, yaz versiyonu İTÜ Taşkışla’da yapılan İstanbul Fashion Week’ler... İlkinde Meg Ryan’ın çadırdan kaçması olay oldu. İkincisinde ise fazla dağıtılan davetiyeler yüzünden defilelerde yaşanan izdiham.
EN popülerken bir anda dibe çakılan mekan: Public... Şişhane’deki Public ilgi görünce Sortie içine Public açıldı. O da yetmedi, Çeşme Ilıca’da Public Beach devreye girdi. Ama bu kadar açılmak Public’e yaramadı. Şişhane’deki yer devredildi.
EN büyük kapalı gece kulübü: İzmir’deki LouJain... Hangar gibi bir yer düşünün, içinde dolaş dolaş bitmiyor.
EN moda İzmirli mekan: Marrakech... İzmir limandaki küçük mekanları zaten çok popülerdi. Bu yaz Çeşme Aya Yorgi Koyu’na ikinci mekanlarını açtılar ve çok ilgi gördüler.
EN bulaşıcı gece hayatı akımı: Sadece Türkçe pop çalan mekan açmak... Mart ayında Harbiye üzerinde Piyasa açıldı. Sonbaharda ise Tepebaşı’nda Eelence.
Bulunduğu şehir dolayısıyla EN şaşırtıcı mekan: Konya’daki Ella.. Mekanın solisti Aliş, cinsellik dozu yüksek esprileriyle muhafazakâr Konya’da “açılım” yaptığı  için...
Anadolu’ya EN iyi yayılan bar: Shakespeare ya da kısa adıyla SPR Pub... İlk şubesi Eskişehir’de açılan SPR Pub; Ankara, Gaziantep ve son olarak İzmir’e açılan şubeleriyle tipik İngiliz pub ortamını Anadolu’ya taşıyor.
EN görkemli parti dekorasyonu: Absolut’un İstanbul Modern yanına kurdurduğu beyaz dev çadır... Ve çadırın içeriden ışıklandırıldığı zaman aldığı “fütüristik” hal.
EN mozaik gece: Küçükçiftlik Parkı’nda yapılan Mika konserinden dağılan gençlikle İnönü Stadyumu’nda yapılan Fetih Gecesi’nden dağılan bir başka gençliğin karşı karşıya geldiği gece...
Saate bakmayı alışkanlık haline getirten EN tartışmalı yasak: 23.59 yasağı... Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, 23.59’dan sonra mekanların, özellikle de Reina ve Sortie’nin sesini kesmesini talep etti, böyle oldu.
EN muamma etkinlik: İstancool... Bir festival miydi, bir konuşma etkinliği miydi, çözülemedi. Oysa gelenler iyiydi: AnOther, Wallpaper editörleri, Gore Vidal, Zaha Hadid.
EN coşkusu bitmeyen yerli konser: Tarkan’ın Açıkhava konserleri.
EN pahalı geyik: Çeşme ve Bodrum’daki mekanlarda yenilen-içilenlerin fahiş fiyatlarını konuşmak... Misal; Marrakech’te bir mojito 35 lira, Maça Kızı’nda ise 32 liraya içildi...
EN çok çalan şarkılar: Hande Yener/Bodrum, Soner Sarıkabadayı/Pas, Tarkan/Sevdanın Son Vuruşu...
Hızla popüler olan EN kalabalık mekan: Bird... Her gece doldu taştı.
EN çok gündeme gelen semt: Nişantaşı... Yenilenen Abdi İpekçi Caddesi ve The House Hotel’in açılması vesilesiyle...
Partisine Leonardo DiCaprio gelen EN meşhur Türk: Hakan Yıldırım... Paris’teki defilesinden sonra Le Montana’da yapılan kutlama partisine Leonardo DiCaprio geldi Yıldırım’ın. Naomi Campbell’la beraber.
EN cool dans mekanları: Mini Müzikhol, Lokal, Lux ve 11.11...
EN güzel taverna nostaljisi mekanı: Ümit Besen’in çıktığı Yenikapı’daki Mercan.
EN ateşli oyun: DOT’un Punk Rock’ı.
Aslında EN moda şey: Güncel sanat ve galeriler... Ömer Koç’un ARTER’i, Akaretler’deki Rampa’yla Paul Kasmin Galeri, Şükran Moral’ın seks performansı ve tabii talihsiz Tophane galerileri...
EN zor konser mekanı: U2 konserinin yapıldığı Olimpiyat Stadı...
EN “her şey bir arada” performans mekanı: Ghetto... Hem Muazzez Abacı’lı “Atatürk’ün sevdiği şarkılar” konserini hem de Okan Bayülgen’li Kaan Sezyum’lu “ifade özgürlüğü” panelini yaptıkları için...
EN “seyircisini hizaya sokan” mekan: Babylon... Tindersticks konserinde fazla gürültü olması üzerine ünlü mekan müşterilerini uyarmıştı, “lütfen sessiz olun” diye...
EN iyi “sokağa taşılan” bar: Off Pera.
EN “iyi ki açılmış” dedirtenler: İlhan Erşahin’in Nublu’su ve Kanyon’daki mozzarella mabedi Obika.
EN moda teras: Yeni İKSV Binası’nın üstündeki X Restoran’ın terası...

Yazarın Tüm Yazıları