17 yaşında olduğunu öğrenince onu reddettim

Arkadaşımın kız kardeşiyle yakınlaştık. Gece yanıma gelip benimle birlikte olmak istedi. 17 yaşında olduğunu öğrenince onu reddettim.

Haberin Devamı

Güzin Ablacığım, ben 34 yaşında bir okurunuzum. Bugüne kadar bohem hayatı benimseyen ve spontane yaşayan biriydim. (Sanırım artık değilim.) Karşı cinsle ilişkilerimde hiçbir zaman gelecek kaygısı hissetmedim...
Arkadaşlarımla beraber, her cumartesi okuma günleri düzenliyoruz. Geçen okuma gününe bir arkadaşımın kız kardeşi de geldi. Tanışma faslı ve güzel geçen bir okuma gününün ardından arkadaşım, kız kardeşi ve ben akşam yemeğine çıktık.
Yemek esnasında arkadaşım lavaboya gitmek için yanımızdan ayrıldı. O sırada kız kardeşi bana yaklaştı (hatta sokuldu) ve “Yemekten sonra eğlenmeye gidebilir miyiz?” diye sordu. Ben de “Olabilir” dedim, arkadaşım lavabodan geldikten sonra ona da söyledim. Kendisinin gelemeyeceğini belirtti ve “Siz ikiniz gidin” dedi.
Bu genç kızla gecenin ilerleyen saatlerine kadar takıldık. Çok içtiğim için onu aracımla değil, taksiyle evine bıraktım. Oraya gittiğimde arkadaşım, çok içkili olduğumu ve geceyi onların evinde geçirebileceğimi söyledi. Gece uyumaya çalışırken kız kardeşi odama geldi ve benimle beraber olmak istedi. 17 yaşında olduğunu öğrendim. Ona hemen odamdan ayrılmasını ve bu ilişkinin, bu şekilde ilerlemesinin doğru olamayacağını belirttim.
Ben hem etik bulmadığımdan, hem de kanun açısından bana zararı dokunabileceğini düşünerek onu reddettim. Doğru yaptığımı da düşünüyorum.
Oysa dün aldığım bir haberle yıkılmış durumdayım. Kız intihara kalkışmış ve hastaneye kaldırılmış.
Arkadaşıma olan biteni anlattım, beni anlayışla karşıladı. Fakat reddedilmenin, ergenlik yaşına gelmiş birinin psikolojisinde yarattığı krizi de çok iyi anlıyorum...

ONU SEVİYORUM

Haberin Devamı

Bugün hastaneye gittiğimde kendisiyle görüşme fırsatım oldu. Bana çok sıcakkanlı yaklaştı ve ben de ona karşı içimde daha derin bazı şeylerin yeşerdiğinin farkına vardım.
Hatta onu sevdiğimi düşünüyorum. Ancak ben onu, sırf kanun karşısında suçlu bir konuma düşmemek için, egoistçe bir tavırla reddettim. Ve şimdi reddedilme korkusu yaşıyorum.
Gerekirse reşit olduğunda ya da ailesinin rızasıyla hemen onunla evlenebilirim. Fakat onu reddetmemin üzerine gidip evlenmeyi kabul etmez ve benimle sadece cinsel ilişki yaşamak isterse ne yaparım, bilmiyorum...
Sevgimi değerlerimin, bana dayatılan normların ve kanunun üzerinde tutup onun istediği şekilde bir ilişkiye devam mı etmeliyim, yoksa artık kendimi hakir gördüğüm bu hayata bildiklerimin doğrultusunda mı devam etmeliyim?

Haberin Devamı

Rumuz: Sensiz olmuyor

O genç adam en doğru hareketi yapmış

Aslında yaşadık- larından dolayı şaşkın durumda bu genç adam. Şaşkın ve kararsız... En doğru hareketi yapmış, 17 yaşında bir genç kızı yatağına almayı reddetmiş. Bunun sonuçlarını düşünmüş ve sarhoş olduğu halde, gelip kendisini ona sunan bu gencecik kızı reddedebilme gücünü bulmuş kendinde. Bu yüzden onu kutlamak gerekiyor. Bence bundan sonra da onun cazibesine kaptırmamalı kendini. Evlenmek için de acele etmemeli... Öte yandan genç kızlarda ilk ilişkiye girme yaşının 14-15’lere kadar indiğini duymaktan dolayı ben de büyük üzüntü duyuyorum....

Yazarın Tüm Yazıları