Puglia haberleri sayfasında Puglia hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 239 Puglia haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinde fiyatları makul ve yemekleri çok iyi epey lokanta var. Antichi Sapori ve arkasındaki isim Piero Zito günümüzde geçerli başarı normlarının tam zıddı özelliklere sahip. Hikâye anlatarak insanları etkilemeye çalışıp gözlerini boyamak yerine ürün kalitesiyle mideleri bayram ettirip gönülleri fethediyorlar.
#PugliaBir masanın etrafında toplanıp panzerotto yediğimiz samimi akşam yemeklerinde içim huzurla dolar. İtalya’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri bu... Domates ve mozzarella peyniri dolgulu; biraz pişiyi biraz çiböreği andıran bu çıtır hamuru yediğimde nerede olursam olayım kendimi Puglia’da hissederim.
#PanzerottoHerkesin sevdiği bir pizza çeşidi mutlaka var. Peki, kapalı pizza calzone’yi denediniz mi? İtalya’nın Puglia bölgesinden çıkan; mozzarella peyniri ve domatesle doldurulmuş yarım ay şeklindeki bu hamur, turistlerin de ilk tercihi çünkü sokaklarda yürürken atıştırmak çok kolay. Ve kolaylıkla her yere götürebileceğimiz bu leziz ve pratik pizzayı evde de yapabiliriz.
#CalzoneÇizme’nin şimdiye kadar kendi halinde yaşayan bölgesi Puglia’nin vaatleri ortada: Makul fiyatlar, samimiyet, sade ve saf lezzetler, harika kumsallar ve deniz… Puglia kendini saklı tutmayı başarmış bir yıldız. Çok sevdiğim bu bölgeye bu kez dünyaca ünlü Altamura ekmeğinin peşinden gittim.
#SeyahatTarihi, medeniyetlerin tarihi kadar eski olan ekmek, insanlığın en temel gıda maddesi. Sac üzerinde pişen yassı ekmekler, lavaşlar ve yufkalar bize özel ekmek türleri... Özbekistan süslü ve işlemeli ekmekleriyle meşhur, İtalya Puglia’da üretilen altamura ekmeği asırlardır aynı tarifle yapılıyor. 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nde ekmeğin dününden bugününe uzandık, hem çeşitlerine hem de son yıllarda tüketiminin artmasının nedenlerine baktık...
#EkmekSon yıllarda seyahat alışkanlıkları dünya genelinde değişmeye başladı. Bu değişime Türk seyahat severler de ayak uydurmaya başladı diyebilirim. Hafta sonu kısa süreli tatiller popüler bir hale geldi. Hafta sonunu içeren iki veya üç gecelik seyahatler, artık seyahat severler tarafından ciddi anlamda araştırılıyor, ister yurt içi isterse yurt dışında deneyimleniyor.
#Pugliaİtalya’nın son senelerde dikkat çekmeye başlayan, diğer bilindik bölgelerinden çok farklı coğrafi özelliklere sahip olan Puglia, ülkenin en doğu ucunda yer alıyor. Yani ‘çizmenin topuğu’! Haziran ve eylül çok sıcak olan bu bölgeyi kasaba kasaba gezmek için en ideal zaman. Tam olarak gezebilmek için bir haftaya yakın bir zaman ayırmanız gerekebilir. Gezmek içinse en ideali araba kiralamanız.
#SeyahatPuglia geçtiğimiz günlerde Salt Galata'da gerçekleşen bir etkinlikle İstanbul'a merhaba dedi. Bölgenin tüm güzelliklerinin keyifli barkovizyon görüntüleri ve videolar eşliğinde sunulduğu etkinlikte, bizzat Puglia bölgesinden gelen deneyimli şefler, yöresel ve geleneksel tatlarını İstanbul ile paylaştı.
#Akdenizİtalya'nın güneyinde meydana gelen tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının artmasından endişe ediliyor.İtalya'nın Puglia bölgesinde bulunan Corato ile Andria kasabaları arasında yaşanan kazada, iki tren kafa kafaya çarpıştı.Kazada ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin hayatını kaybetti. Kaza sonrasında trenin vagonları raydan çıkarken, yetkililer onlarca yaralı olduğunu aktardı.
#İtalyaGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#Gastronomiİtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinde fiyatları makul ve yemekleri çok iyi epey lokanta var. Antichi Sapori ve arkasındaki isim Piero Zito günümüzde geçerli başarı normlarının tam zıddı özelliklere sahip. Hikâye anlatarak insanları etkilemeye çalışıp gözlerini boyamak yerine ürün kalitesiyle mideleri bayram ettirip gönülleri fethediyorlar.
#PugliaPenne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaLatince adı Narcissus Jonquilla olan fulya, ilkbahar mevsiminin başında tomurcuklanıp yazın çiçek açan bir bitki türüdür. Görünümü papatyayı andıran bu çiçeğin ortası sarı, taç yaprakları ise beyazdır. İtalya, Hollanda, Litvanya, Kanada ve Macaristan, en fazla fulya yetiştiren ülkeler arasında yer alıyor. Bu çiçeğin en nadir bulunan türleri Yabani Nergis ve Mısır Gülü'dür. Fulya ismi kaç kişide var? Bu ismi taşıyanların karakteristik özellikleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
İtalyan gazeteci Giuseppe Didonna 6 Şubat depremlerinden üç gün sonra bölgedeydi. 16 gün boyunca gördükleri onu o kadar etkiledi ki sonrasında bölgeye yardım amaçlı bir sergi organize etti. Depremi takip eden İtalyan ve Türk gazetecilerin etkileyici fotoğraflarından oluşan sergi, İtalya’nın çeşitli şehirlerinde ziyaretçileriyle buluşuyor.
#DepremHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaSIRADAN bir sözlükte bile, artık ayağa düşürerek, hemen her gün yerli-yersiz kullandığımız “kadim” kelimesi için, “başlangıcı geçmişin derinliklerinde bulunan, çok, pek çok eskiye uzanan, hatta öncesiz...” karşılığını bulabilirsiniz. “Akdeniz’de gençlik ebedidir” söylencesini benimsemişler ise, “ezelden beri” fikrinde, işte bu “öncesiz”i de birlikte yaşarlar.
#1İnanılmaz güzellikteki Pemba Adası’nda günbatımında akşam yemeği, gastronomi sahnesi kadar gece hayatı da renkli olan Tulum, Atlas Okyanusu’na tepeden bakan restoranlar veya Versailles Şatosu’ndan ilham alan bir mekân… Seyahatlerimde deneyimlediğim en romantik rotalardan bir liste hazırladım. Öyle yerler ve yemekler var ki tek başınıza olsanız bile romantizmi sonuna kadar yaşayabiliyor, müthiş anılar ve hikâyeler biriktirebiliyorsunuz.
#Gastronomiİtalya'da uzun zamandır tartışılan "federasyon" formülü yeni bir yasa tasarısıyla gerçekleştirilmeye bir adım daha yaklaştı. Bakanlar Kurulu’nda dün kabul edilen tasarıyla bölgeler eğitim, sağlık, enerji gibi 23 başlıkta özerklik alabilecek.
#İtalyaGeride bıraktığımız yıl boyunca tattıklarımı değerlendirdim. Aklımda kalan en özel yemekleri düşündüm, bir araya gelseler sihirli bir yemek deneyimine dönüşecek bir liste çıkardım. Başlangıç için yumurta ve soğan, nefis bir denizkestanesi, ardından ravioli, oğlak ciğer ve bugüne kadar tattığım en iyi kuzu... Finaldeyse ülkemizin baldan tatlı inciri, dutu...
#Tadım MenüsüBir yılı daha geride bırakırken geçen yılın en heyecan verici gurme rotalarını ve başarılı gastronomi etkinliklerini sizlerle paylaşmak isterim. Aromatik otlarla 4 günde hazırlanan sos, ayvalı lahmacun, vişneli küflü peynir, lüfer tuzlama ve ardından yola çıkılacak daha nice yemek var.
#GASTRONOMİ