Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Hayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarBeklenen büyük İstanbul depremi için Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği bir rehber hazırladı. Rehberde, “Tüm hastaneler ilaç, medikal malzeme ve gıda stokları yapmalı. Korunaklı nakit kasaları, telsiz, dron ve ATV’ler alınmalı” gibi çarpıcı hazırlık öneriler sıralandı.
#İlaçAntarktika'da bulunan Goudier Adası, neredeyse her yıl 'Penguen sayacak eleman aranıyor' haberleriyle dünya basınının manşetlerine taşınıyor. Adada bulunan postanede çalışacak personel ihtiyacı olduğu yönündeki haberler, her dönem çok ilgi çekiyor. Peki bu postanenin çalışanlarını adada ne bekliyor? İşte cevabı...
#AntarktikaEn sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#Sorbe1930’lu yıllara kadar uçaklarda masalar kurulur, yolcular karşılıklı oturup yanındakilerle sohbet ederek yemek yermiş.Yemekler de bugünkü gibi aynı anda değil, sırasıyla gelirmiş. Şimdilerde bu işlerin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Hedefim havayolları şirketlerini eleştirmek değil, günümüz yeme-içme kültürünün zavallılaştığını göstermek. Çünkü uçaklardaki bu yeni model aslında tüm dünyayı ve çağdaş yeme-içme kültürünü ele geçirdi.Ortak sofra ve paylaşma gelenekleri giderek ortadan kalkıyor; bayram veya şükran günleri gibi özel günlerle sınırlı kalıyor.
#JaponyaŞef Duran Özdemir’le Slow Food Aşçılar Birliği’nin düzenlediği bir davette, Kapadokya’da tanıştık. Coğrafyasını tanıyan, o toprakta yetişenleri çok iyi kullanmakla kalmayıp bunu anlatmayı da görev edinen bir şef o.... İstanbul’da bir araya geldik, birlikte mutfağa girip geleneksel tekniklerle vegan lezzetleri buluşturduk. Tariflerimizi kendi mutfağınızda denemenizi çok isterim...
#VeganSağlık Bakanlığı, kurban eti nasıl yenmeli, nelere dikkat etmeli, neleri yapmamalı gibi konularda uyarılarda bulundu. İşte “Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına özen gösterilmeli” diyen bakanlığın uyarıları...
#Sağlık BakanlığıTaze gıdaların bir yolla değişikliğe uğraması sonucunda ortaya çıkan ürünlere işlenmiş gıdalar aşı veriliyor. Bu tanım sadece marketlerde satılan hazır gıda ürünlerini değil, aynı zamanda evlerde pişirilen yemekleri, yapılan reçelleri, turşuları da kapsıyor. İşlenmiş gıda nedir, işlenmiş gıdalar nelerdir ve hangileridir sizler için derledik.
#İşlenmiş GıdaMercimek dediğimizde birçok çeşidi olsa da akla ilk başta çorbası gelir. Bunun yanında çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi ve güçlü bir vitamin deposu yeşil mercimek… Ancak hepsi bu kadar da değil, mercimek dünyası sandığınızdan daha geniş ve çeşitli, yani keşfedilecek çok şey var. Hazırsanız, mercimeği yakın mercek altına alıyoruz…
#MercimekSofralarımızın olmazsa olmazı baklagilleri pişirmeden önce genellikle haşlıyor, haşlama suyunu da lavaboya döküyoruz. Ama bu çok büyük bir hata. O haşlama suyuyla hamur işlerinden tatlılara yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki… Aquafaba adı verilen bu sağlıklı suyu biraz mercek altına alalım dedik.
#EvdehayatYaşam için hayati öneme sahip olan tuz, aşırı tüketildiğinde dosttan düşmana dönüşüp insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tuzun gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra antiseptik özelliğiyle mikroplara karşı koruyucu özelliği olduğunu, vücudun sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesini koruyarak düşük tansiyonu dengelediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, ‘Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle uyarılarda bulundu.
#TuzShams Al Qassabi, 20 yıl önce kadınların ticaret yapmasına karşı çıkılırken Doha’da dükkân açan ilk kadın oldu. Her türlü zorluğu itinayla alt etmiş, hayallerini gerçekleştirmiş ve Katarlı kadınlar için önemli bir yol açmış. Hikâyesini paylaşmak isterim.
#Fatih TutakReflü, bazı dönemlerde çekilmez hale gelerek yemek tüketimi gibi hususlarda sıkıntı oluşturabilmektedir. Yemekten sonra hazımsızlık, midenin ağza gelmesi, hıçkırık ve ileri düzeyde istifra, reflü için sıkıntı oluşturabilmektedir. Peki, reflüye ne iyi gelir ve tedavisi nasıl gerçekleştirilir? İşte, reflü nasıl geçer sorusunun cevabı
#ReflüGıda zehirlenmeleri riski yaz aylarında artıyor. Mikroorganizmalar sıcak havalarda çok daha kolay ve kısa sürede çoğalabiliyor. Mikroorganizma sayısı arttıkça ise hastalığın hızı ve etkileri de aynı şekilde artış gösteriyor. Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek alınabilecek önlemleri anlattı.
#Gıda Zehirlenmesi