Gurme haberleri sayfasında Gurme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4009 Gurme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son yıllarda kim bilir kaç usta mekânı kapandı ve kapanıyor... Kapanmasa bile çoğu can çekişiyor. Yerlerine açılanlar beş para etmez demiyorum ama şunu söyleyeyim; revaçta olan mekânlar ustalığa değil teknolojiye dayalı. Türk mutfağı değil uluslararası mutfak... Daha çok franchise... Reklam yapabiliyorlar. Gençler de bu lezzetleri tutuyor, onlara değişik geliyor.
#Vedat MilorPek dile getirilmese bile Michelin 3 yıldız sahipleri ve 50 Best listesinde önlerde olan şefler aralarına kolay kolay kimsenin katılamadığı elit bir kulübün üyeleri gibi. Ülke mutfaklarından çok birbirlerinden fikir alıp birbirlerini ve uluslararası ya da uluslarüstü gurmeleri etkilemek için yemek pişiriyorlar..
#Vedat MilorDünya Peynir Ödülleri'nde Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Balıkesir’in Kirli Hanım peyniri, bronz madalya alarak önemli bir başarıya ulaştı. Ülkemiz bir peynir diyarı olmasına rağmen yıllardır yarışmalarda hak ettiği yeri alamıyordu. Peki bu sefer neleri doğru yaptık? Geleneksel reçetesi korunarak bugüne ulaşan nadir peynirlerimizden olan Kirli Hanım’ı başarıya götüren faktörler neler? Kirli Hanım nasıl bir peynir? Hem bu peyniri hem de başarıya giden yolu mercek altına aldık...
#GurmeGastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesi açıklandı. Her zamanki gibi ‘Türkiye’den listeye giren restoran var mı?’ ya da ‘Dünyadan Türk mutfağını temsil eden şefler var mı?’ diye listeye bakıldı. Daha önce listede iyi performans gösteren ülkemizden hiçbir restoranın ilk 50 içinde yer alamaması şaşırttı. Peru’nun başkenti Lima ise listeye damga vurdu. Peki neden son yıllarda ülkemizden restoranlar ilk 50 içinde yer alamıyor? Peru nasıl oldu da gastronomi merkezi oldu? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#GurmeBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorBir haftalık ara tatilde mutfaktan çıktım, Bursa’ya bir aile gezisi planladım. Öyle nefis şeyler yedik içtik ki sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerimden sonra, süt helvası ve tahanlıdan ilk kez yiyenleri çok şaşırtan cantığa, yoğurtlu döner kebabından pideli köftesine siz de Bursa’yı adım adım gezmek isteyeceksiniz.
#Süt HelvasıVan’dan Tatvan’a gelirken, yemyeşil Kavar Havzası’nda, meralardan dönen kuzu sürülerine rastladık. Otobüsümüz durunca ben hemen inip, çobanlara selam verip kuzuların resmini çektim. Ama aralarda gezinen boz renkli keçileri ilk defa gördüm. Şoförümüz, “bizim boz keçilerimizin sütü ilaçtır, her derde devadır, her 5 koyuna karşılık 1 keçiyi mutlaka sürünün içine katarız” diye anlatmaya başladı.
#BitlisPandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.
#Gurme1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriJyoti Smith, henüz 25 yaşındayken tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi aldı. “Üç ila beş yıl arasında yaşayacağımı düşünüyordum, neredeyse 10 yıl oldu hala hayattayım” diyen genç kadın, ölümü beklediğini ama artık korkmadığını söyledi, yaşadıklarını anlattı
#Jyoti SmithAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniAslına bakılırsa o, kelimenin tam anlamıyla bir başarı öyküsünün kahramanı... Büyük servetini yoktan var etti ve sonra keyfini sürmeye başladı. Bu arada başına cezaevine girmek gibi bazı talihsizlikler gelse de bu onun ne yaşam enerjisini aldı elinden ne de gülümsemesini.. Sanki hayatta insanın başına her şeyin gelebileceğinin bir anıtı gibi yoluna devam ediyor.
#Martha Stewart