Zico Aynı Zico

ZİCO’nun değişmeyen bir doğrusu var. Brezilyalı hoca Türkiye’ye geldiği günden beri inandığı oyuncudan vazgeçmiyor.

Hazırlık maçlarında amaç kadroda yeralan tüm futbolcuları görebilmek olmalı. İkinci maçta da aynı onbiri kullanan (Semih hariç) Zico, belli ki bazı futbolcuları şimdiden gözden çıkarmış.

Fenerbahçe’ye gelince. İkinci hazırlık maçında da değişen bir şey yoktu. Kaliteli kadroya rağmen göze hoş gelen futbolu göremedik. Deivid ile Kezman forvette birbirinden kopuktu. Savunma dikkatli göründü. Orta alandaki isimler daha çok garanti pas yapmaya çalıştı. Bu da takımın hücuma hızlı çıkmasını engelledi. Sadece Tümer dikine oynadı ve arkadaşlarına pozisyon hazırladı. Uğur Boral, gerçek bölgesinde daha yararlı. Attığı golün yanı sıra sık sık hücuma katılarak dikkat çekti. Kezman hala gerçek yüzünü gösteremedi. Sırp oyuncunun yanında mutlaka pivot santrofor olması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Antrenman temposunu sahaya bir türlü yansıtamıyor.

40 yıllık Fenerli...

Genel olarak baktığımızda 2. Lig’in yeni takımı Schwadorf karşısındaki F.Bahçe’nin henüz istenilen seviyeye gelmediğini söyleyebiliriz. Kalan iki hazırlık maçında neler olur bilemiyoruz. Ama bir gerçeği da kabul etmeliyiz ki, bu takıma Alex, Lugano, Appiah ve Roberto Carlos da girecek. Demek ki F.Bahçe’nin dün geceki yavan futboluna bakarak, sezon öncesinde umutsuzluğa kapılmak isabetli bir düşünce olmaz. İkinci yarıda oyuna giren Gökhan Gönül için ayrı bir paragraf açmak gerekir. Sanki 40 yıllık Fenerli gibiydi. Birçok atakta başrol oynadı. Oyunuyla formaya göz kırptı.
Yazarın Tüm Yazıları