Zeynep’i Volkan’dan bile kıskanıyorum

Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan ve eşi Zeynep Demirel’in ailesi hayli kalabalık: Evde 50 balık ve iki köpek var.

Haberin Devamı

Boss, Volkan’ın gözbebeği bir çoban köpeği. Zeynep’in gözdesi Keeper ise Jack Russell Terrier. Adını İngilizce ‘kaleci’ anlamına gelen ‘goalkeeper’ kelimesinden alan Keeper, ailesini anlattı

Cinsin için köpeklerin en akıllısı deniyor, doğru mu?
- Ben aslında zekiyim ama çok fazla söz dinlediğim söylenemez. Başıma buyruk ve yaramazım. Çok zeki olduğum için verilen komutları pek takmıyorum.

Kaç yaşındasın?
- Doğum günüm şubatta, tam iki yaşındayım./images/100/0x0/55eac8b6f018fbb8f8967f02

Bu eve geliş hikâyen nasıl?
- Annem hep bir Jack Russell Terrier’i olsun istiyormuş. Babam zaten Boss olduğu için bu işe pek gönüllü değilmiş. Bir gün satranç oynarlarken (Bu oyunu hep Volkan kazanırmış) Zeynep’e “Eğer kaybedersen bu konu bir daha açılmayacak, kazanırsan gidip alacağız” demiş. Zeynep de o hırsla nasıl oynadıysa artık, kazanmış ve ben gelmişim.

Haberin Devamı

Boss çok iri, nasıl anlaşıyorsunuz?
- Boss benden bir sene önce gelmiş buraya. Ardından eve birkaç sokak köpeği getirmiş Zeynep. Her bulduğunu eve getiriyormuş anlayacağın. Volkan da krizlerde tabii... Boss onlarla hiç anlaşamamış ama beni sevdi. En ufak bir saldırı ya da kötü davranışı olmadı. Aksine yuvasına kadar gidiyorum, oynuyoruz. O biraz fazla iri olduğu için onunla Volkan ilgileniyor, çünkü bir kere Zeynep’i sürükledi. Boss Volkan’a, ben de Zeynep’e daha düşkünümdür.

Birlikte mi uyuyorsunuz?
- Volkan kampta olduğu zaman, Zeynep’in yanında uyuyorum.

Bir ameliyat geçirmişsin?
- Bacaklarımdan ameliyat oldum, sonradan anlaşıldı, yapılan ameliyat çok gereksizmiş. Çok ağrılı dönemlerim oldu. Ailem de çok üzüldü. Buradan herkese söylemek isterim, birkaç veterinere gösterin, sonra karar verin. Bir yıl oldu ve ben hâlâ tamamen düzelemedim.

Ailenle aran nasıl?
- Beni ve Boss’u çok seviyorlar bundan çok eminim. Boss çok iri ve dışarıda yaşaması gerekiyor, bense evdeyim. Zeynep beni o kadar çok öpüyor ki inan bazen çok sıkılıyorum. Ben onun çocuğu gibiyim.

Sizde akvaryum balıkları da var, değil mi?
- Evet. Yaklaşık elli tane balık var. Zeynep onların okyanusta yaşamaları taraftarı ama Volkan’ın ilgi alanına giren bir konudur bu.

Haberin Devamı

Senin adın niye ‘Keeper’?
Bunun da bir hikâyesi var. Keeper, goalkeeper’dan (kaleci) geliyor. Bana başka isimler de buldular sushi, mocca gibi. Karşıma geçip tüm isimleri saydılar. Hiç birini umursamadım ama Keeper dediklerinde onlara doğru gittim.

Ya Boss’unki?
- Onun ismine oybirliğiyle karar vermişler. Volkan, iki kardeşi ve Zeynep. Boss isminin ağırlığını taşıyor. O evin patronu.

Henüz bebek planları yok

Şöyle eve minik bir Demirel gelse de onu biraz sevsem demiyor musun?
- Demiyorum çünkü Zeynep’i çok kıskanıyorum. Volkan’dan bile. Birbirlerine sarıldıklarında ve birbirlerini öptüklerinde havlamaya başlıyorum. Arada Volkan’ı patiliyorum. Eve çocuk geldiğinde Zeynep onları sevince de çok kıskanıyorum. Minik bir bebeğimiz olursa bilemiyorum ne olur? Yakınlarda görünmüyor Allah’tan…

Haberin Devamı

Boss, Volkan’ı paylaşabiliyor mu bari?
- Boss kıskanç bir köpek değil. Ama Volkan’ı ayrı sever. Onu gördüğü zaman bakışı, hareketleri, çıkarttığı sesler değişir. Gerçekten çok hisli...

Ailenize yeni üyeler katılacak mı?
- Volkan bir izin verse, bizim ev kesinlikle hayvanat bahçesine döner. Zeynep beni çiftleştirmeyi düşünüyor, çünkü torun sevmek istiyor. Ama Volkan evde sayıca yeterli olduğumuzu düşünüyor.

Zeynep,  Belçika’da hayvanlarla ilgili pek çok dernekte aktif olarak çalışmış. Burada da bu tür aktivitelere katılmak istiyor mu?
- İstiyor, hem de çok. Belçika’da sokak köpeği diye bir şey yokmuş, ama İspanya’da avlanan ve öldürülen bir köpek cinsi var, onlar için bir kampanyaya katılmıştı. Türkiye’de hayvan haklarına daha fazla önem verilmesini istiyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları