Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Yonca@Hillside Su Antalya

Evet, şu anda Hillside Su’dan bildiriyorum. Bu yazıyı yazarken günlerden 5 Mart 2011 Cumartesi.

Haberin Devamı

 Öger’in muhteşem bir profesyonellikle organize ettiği Uluslararası Runtalya Maratonu yarın, Pazar günü, yani benim için yarın, sizin için dün(dü). Hayat hepimiz için şimdi akıyor ama yazar kişi hem geçmişte hem de ileride yaşıyor. Şu anda ben işte o anın tam ortasındayım. Sağım solum gönülden kopup gelmiş bir sürü güzel insanla dolu. Her birinin hikayesini yazsam size bir güler bir hüngür hüngür ağlarsınız. İçiniz ısınır. Ümitleriniz artar, bu ülkeye olan inancınız, sevginiz artar. Yeniden seversiniz kendinizi, komşunuzu, insanımızı. Öyle uzun zamandır kırgın ve kızgınız ki birbirimize, ben bu ortamda işte o kırgınlıkları unutuyorum. Kızgınlıkları rafa kaldırıyorum, olması gereken iyi şeylere kitleniyorum. Ruhumu yıkıyorum. Adım Adım Oluşumu olarak Runtalya’da bu sefer 230 kişi bağış toplayarak koşuyoruz. Hillside Su ve The Marmara bize özel fiyat veriyor desteklemek için yardımseverlik koşumuzu. TEGV, TOG, TOFD, ve Buğday derneği için koşuyoruz. Ve ah sormayın nasıl büyük üzüntümüz! Victor Ananias, Buğday Derneği’nin kurucusu, toprağın, doğanın çocuğu, Türkiye’nin geç de olsa anladığı, dünyanın takdir ettiği insan. O da bizimle Buğday için bağış toplamak, TATUTA projesine kaynak sağlamak için Runtalya’da 21km koşacaktı. Pıt diye, 40 yaşında hepimiz onunla buluşmayı, sarılmayı, sohbet etmeyi beklerken gidiverdi birden bire. İnanması çok güç. Hepimiz onun için de koşacağız yarın. Victor koşmaya devam edecek toprakta yeşerttikleriyle. Onun bize öğrettiği, yeşerttiği bir ekolojik çiftliği ilk defa bugün göreceğim ben de. Rasayana Çiftliği’ne gidiyorum akşam üstü. Ardından TEGV’in Antalya Birimi’ni ziyarete gidiyoruz. Eğitimine katkıda bulunup hayatlarına değdiğimiz çocuklarla tanışmaya. Bunları yazarken yarını, yani koşacağım ilk 21km yi düşünüyorum. Bir anda bacaklarım kanatlanıyor işte. Yanımda bana yol boyu destek verecek İşMaraton’dan Haluk ve Galip’le çitalar gibi koşuyoruz tabana kuvvet. Elimde kameram, her şeyi konuşa/koşa çekiyorum sizlere. Videoyu hazırlar hazırlamaz Hurriyet.com.tr de yayındayım. Sonra bakarsınız Antalya’nın sıcağı, güneşi; yolumuz üzerindeki yokuşu, rampası vesaire gözümüz görmemiş, varmışız saatler sonra kan ter içinde finişe. Bir sürü çocuk okula gitme şansı elde etmiş bağışlar geldikçe. İstanbul’dan çıkıp fotoğraflarımızı çekmeye gelen Ümit Aktay, artık ne haldeysek, çekiyor fotoğraflarımızı o karmaşa içinde. Ben kesin yine ağlıyorum, bacaklarım feci sızlıyor ama olsun kim takar bunu! Hayatta çalışarak her şeyin yapılabileceğini, azimin gücünü hissetmişim, bundan daha güzel bir ağrı olabilir mi insan bedeninde! Bunlar daha koşmadan hissettiklerim, tövbe tövbe, hayırlısıyla hele bir koşayım, esas o zamanki hisleri tüm detaylarıyla yazacağım size. Hurriyet.com.tr ve Kelebek’de takipte kalın. Yazdıkça bunları iyice şiştim, azıcık tırstım ama, geçer elbet... Off çok heyecanlıyım yine!

Haberin Devamı

Yonca

Haberin Devamı

“fişek”

 

Galip Akkaya

Migros’da bir satış mağazasında büro elemanı olarak çalışıyor. 3 sene önce dizinden bir rahatsızlık geçirdiğinde 3 ay çalışamaz, evden bile çıkamaz hale geliyor. Doktor doktor gezerken bir tanesi: “ Sen turp gibisin yavaş yavaş koşmaya başlamılısın, o zaman hiçbir şeyin kalmaz!” diyor.Galip 3 ay fizik tedavi, ardından hafif koşular derken, uzun mesafe koşucusu olup çıkıyor. En büyük destekçisinin o şepşeker eşi olduğunu gururla söylüyor. Onun için koşmak özgürlük demek. Ülkemizde kıyıda köşede kalmaya mahkum edilmiş atletizmi yaşatmaya ve çevresine anlatmaya çalışıyor. Üsküdar Burhan felek Atletizm pistinde antreman yaparken, oradaki belli bir yaşın üzerinde olmasına rağmen hala hayata sıkı sıkı tutunan, yaşlarını umursadan 42km maraton koşan İstanbul Masterleri atletleri Galip’e antremanlarında destek veriyorlar. Adım Adım' la ilk bağışını TEGV için Avrasya koşusunda toplamaya başlıyor. Galip Runtalya’da yine TEGV için, benim yanımda, bana destek vererek 21km koşuyor.

Haberin Devamı

 

TEGV Banka Hesap Detaylari:

Hesap Adi: Turkiye Egitim Gonulluleri Vakfi (TEGV)
Banka: Yapi ve Kredi Bankasi A.S.
Hesap no: IBAN NO TR 740006701000000001000000
Aciklama kismina: YTokbas/AAO/Kendi Adiniz ve Soyadinizi yazmayi unutmayin.

 

Bağışınızı özellikle kredi kartı ile yapmak istiyorsanız, dilerseniz kredi kartı bilgilerinizi telefonla TEGV’e ileterek bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz (216-290 70 82)

 

Turkiye Egitim Gonulluleri Vakfi (TEGV)

 

Tegv Tanitim Filmi http://www.youtube.com/watch?v=6XnzOFt3qUY                

 

TEGV, 35 Ilde 12 Egitim Parki, 53 Ogrenim Birimi ve 2 il temsilciligi ile 67 yerlesik noktada ve 20 Atesbocegi Gezici Ogrenim Birimi ile Turkiye’nin dort bir yaninda toplam 87 noktada, her yil 10,000’in uzerinde gonullunun verdigi destek ile yilda yaklasik 160,000 cocuga egitim destegi veriyor.

Haberin Devamı

İste ben de, bu ATESBOCEGI’ ile Cocuklarin Egitimine Destek Projesi’ne katki saglamak icin kosuyorum.

Adi ATESBOCEGI olan bu “TIROKUL”:

·       Egitim Gonulluleri, Egitim Parki ve Ogrenim Birimleri’nin bulunmadigi yerlerdeki cocuklara ulasiyor.

·       Ozel olarak tasarlanmis Tir Dorseleri olan Atesbocekleri, okul bahcelerine girerek, her yil ilkogretim caginda olan yaklasik 3000 cocuga cesitli konularda egitim veriyor.

TEGV’e Nasil Bagis Yapablirsiniz?

Asagidaki IBAN numaralarina havale veya eft yoluyla, ya da TEGV in web sitesinden www.tegv.org.tr kredi kartiyla bagis yapabilirsiniz.

Bagisinizi yaparken lutfen aciklama kismina aynen soyle yazin:

Haberin Devamı


YTOKBAS/AAO/KENDI ADINIZ VE SOYADINIZ

Hesap sahibi: TEGV

Banka Hesap NO:

Yapi Kredi Bankasi – Harbiye Ozel Bankacilik Subesi (391)

                       Hesap No                 IBAN

 TL                 1000000               TR 740006701000000001000000

 USD               3112276              TR 630006701000000003112276

 EUR               23175028             TR 280006701000000023175028

 Ustelik bagis yapan sirketinizse, vergiden muaf olma hakkiniz var.

*VERGI MUAFIYETI ILE ILGILI ONEMLI BILGI:

TEGV “Bakanlar Kurulu karariyla vergi muafiyeti taninan vakif” statusundedir. Bu statu ile TEGV'in bagis karsiligi duzenledigi makbuzlar; Gelir Vergisi Kanunu 89/4 maddesi geregi, kurumlar Vergisi Kanunu 10/1 maddesi geregi, ilgili kanun maddelerinde belirtildigi sekilde, vergi matrahi tespitinde gelirden indirilir. Diger deyisle, yapilan bagis, odenecek vergiye esas olan matrahtan dusulebilmektedir.

TEGV ILETISIM: Feyziye Gunaydin feyziyeg@tegv.org tel: (216) 290 70 80

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları