Yılın iyilik hareketi

Geçen yıl toplam 100 bin çocuğu giydiren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) bu yıl hedefi çok çok büyüterek 250 bin çocuğa ulaşmayı planlıyor

Haberin Devamı

Başlığın abartılı olduğunu zannedebilirsiniz. İnanın değil. BMD’nin geçen yıl başlattığı proje şimdiye kadar dinlediğim sosyal sorumluluk projeleri içinde en etkili olanlardan... 100 bin çocuğa ulaştılar, şimdi de 250 bin gibi inanılmaz bir rakamdan bahsediyorlar. Giydirmek derken; birilerinin eskisini, küçülmüşünü toplayıp ulaştırmaktan söz etmiyorlar. Bütün çocuklar için bedenlerine göre sıfırdan üretim yapıyorlar, özenle paketliyorlar.
İyisi mi baştan anlatayım. Evet; proje geçen yıl başladı. BMD ‘Türkiye’nin Markaları Türkiye’nin Çocuklarını Giydiriyor’ kampanyasında 100 bin çocuğun giyim ihtiyacını karşıladı. 30 markanın destek verdiği projede bu yıl hedef 250 bine çıkarıldı. Geçen yıl İstanbul ve Anadolu’nun beş ilinde yardıma muhtaç çocuklara ulaşılmıştı. Bu yıl daha fazla kente ulaşacaklar. Yardım malzemesi gönderilecek yeni iller arasında geçen yıl çok talep gelen Ağrı, Bingöl, Düzce, Elazığ, Şırnak ve Sakarya’ya öncelik verilecek.
Başka neler mi yapacaklar? Geçen yıl yardım yapılan merkezler, o ilin valisiyle, ilçelerdeyse kaymakamla bizzat görüşülerek belirlenmişti. Bu yıl da aynı yol izlenecek. Gelen bilgiler BMD üyeleriyle paylaşılacak ve tıpkı geçen yıl olduğu gibi taahhütler toplanacak. Ve üretim başlayacak.

Haberin Devamı

BÜTÜN ÇOCUKLAR İÇİN AYNI SET

Ürünler 30 BMD üyesi firmanın yüzlerce çalışanı tarafından hazırlanacak, paketlenecek, depolanacak. 250 bin öğrenciye dağıtılmak üzere bir milyon parçadan fazla ürün (mont, gömlek ve pantolondan birer adet, bir çift ayakkabı ve iki çift çorap olmak üzere toplam altı parça) üretilecek. Üretimi her firma kendi kafasına göre yapmayacak. Bütünlüğü korumak adına markaların taahhüt ettikleri miktarları onlar adına LC Waikiki üretecek. Piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan ürünler lojistik firmalarının her biri 5 bin metrekareyi bulan depolarında bekletilecek.
Altı parçalık bu setler her bir öğrenci için ayrı poşetlere konacak. Poşetin üstüne il, ilçe, okul ve öğrenci adı yazılı bir etiket yapıştırılacak. 100 bin poşetin üzerinde öğrencilerin isimleri, ayakkabı numaraları, beden numaraları da yer alacak. Poşetin üzerinde sadece BMD amblemi yer alacak.
 
BAĞIŞ YAPAN ÜYE FİRMALAR

Haberin Devamı

Atasay, Ayakkabı Dünyası, Aydınlı Grup, Aziz Torun, Colin’s, Collezione, Çetinkaya, Çilek, Damat, Derimod, Desa, Faik Sönmez, Flo+Polaris, İnci, İpekyol, Kiğılı, Koton, LC Waikiki, Mavi, Muya, Penti, Ramsey, Rodi Mood, Saat&Saat, Twigy, Vakko, Vepa Group, Wenice, YKM ve Zen Pırlanta.

İkinci kitap şenliği başlıyor

Kozyatağı Rotary Kulübü’nün, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle yaptığı Kitap Şenliği’nin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Şenlik 14-15 Mayıs’ta yine Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda. İmza günleri, yazarlarla söyleşiler, müzik etkinlikleri olacak. Birincisini 15 bin kişinin ziyaret ettiği etkinliğin bu yılki programında Defne Ongun Müminoğlu çocuklara kitap okuyacak, Grup Aktines Sirtaki ve Zeibekiko gösterisi yapacak, Doğuş Üniversitesi folklor oynayacak. Tuncer Cücenoğlu, Nebil Özgentürk, Osman Şahin, Geveze ve Nasuh Mahruki gibi isimlerle de söyleşiler düzenlenecek.

Yazarın Tüm Yazıları