Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR

Ayşe hanım merhaba,
Bundan 6ay önce hamile olduğumu, bebek kıyafetlerine ihtiyacım olduğunu ve çaresizliğimi yazmıştım size, oğlum dünyaya geldi şu anda iki aylık.
Ayşe Hanım, inanır mısınız oğlum doğmadan o kadar çok kıyafeti oldu ki, fazla olanları ben ihtiyacı olan başka ailelere bile dağıttım.
Sayenizde insanlığın ölmediğini, doğan her bebeğin rızkıyla geldiğini, hayatta her sonun aslında bir başlangıç olduğunu gördüm. Oğlum dünyaya geldikten sonra anladım ki benim bu çileyi çekmem gerekiyormuş onun dünyaya gelmesi için.
İyi ki de yaşamışım, onun varlığı her şeye değer, oğlumu bunca şey yapmasına rağmen bana hediye edip gittiği için babasına bile teşekkür edebilirim. Bana sayenizde umut olan, meleklere teşekkür etmeme lütfen izin verin.
Başta Sevil-Engin çifti, Billur, Derya, Zuhal,
sizlere minnettarım, dualarım hep sizinle ve Ayşe Hanım, sırf bunlara vesile olduğunuz için cennetliksiniz, kim bilir buraya yazmayan daha kaç kişi sayenizde umuda yelken açtı. Çok çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle
İzmirli Anne.

Haberin Devamı

CEVAP: Teşekkür epostanı gözlerim dolarak okudum. Ben de bu vesileyle sana yardım eden tüm okur dostlarıma tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki böyle melek kalpli okur dostlarım var. İnşallah bundan böyle bebeğinle hep güzellikler yaşarsınız. Öperim her ikinizi de sarılarak.

……

KOLOSTOMİ

iyi akşamlar,

kız kardeşimin çocuğu son derece hasta ve çocuğun bakımı oldukça zor olan bir hastalığı var. Anne ve babalarının maddi durumları da çok kötü ve bakımını yapmakta çok zorluk çekiyorlar.
annesi çocuğa bakmakla meşgul olduğundan çalışamıyor ve çocuğa ekonomik nedenlerden ötürü iyi bakılamıyor
ve tedavisi aksatılıyor.
nerden yardım alınabileceğini bilmiyoruz ama tedavisi için yardım edilmesi şart.

bu konuda neler yapılabilir. yardımcı olabilir misiniz?

çocuğun yaşadığı adres: Tekirdağ -çorlu -
Songül
çocukla ilgili bilgiler:
Edirne üniversite hastanesinde kayıtları mevcuttur. çocuğun adı Fatma, 2 yaşlarında ve kolostomi torbası kullanıyorlar ve çoğu zaman onu bile alacak durumda değiller ve bağırsağın popoya açılması için ameliyat yapılması gerekir.

Haberin Devamı

CEVAP: Geçmiş olsun, inşallah çabucak iyileşir. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler.
…..
BABAM İÇİN GÖZÜMÜ BİLE KIRPMAM
Merhaba ablac ım. Isparta’da öğretmenlik okuyorum, birinci sınıfım. Babam gibi olmaktı hayalim. Mükemmel bir öğretmendi o. Biliyorum onun da en Çok istediği şey bu. Ama kefil olmak gibi bir yanlışından başına açılan kredi borcundan dolayı emekli maaşının yarısından çoğu gidiyor ve bana pek bir şey gönderemiyor.
Yurt çıkmadığı için özel yurtta kalıyorum, o da 400 lira. Harçlıkları geçtim, önce bu bile zorluyor. Benim talebim iki yıllık bir burs. Borcu iki yıl içerisinde bitecek inşallah. Şimdi işe girmeyi düşünüyor ama altmış yaşında nasıl yapabilir bunu, istemiyorum okulu bırakırım daha iyi. İçim titriyor düşündükçe. Ben zaten broşür dağıtma gibi işler yapıyorum ama pek çıkmıyor o işler de bu ara. Sizden ricam miktarı önemli değil ne kadar olursa burs yardımı istiyorum.
Çok utanıyorum şu an ama babam için gözümü bile kırpmam, dinlemem gurur falan. Teşekkür ederim şimdiden ablacım. Ve gerçekten tebrik ediyorum seni yardımlarından dolayı.

Haberin Devamı

CEVAP: Burs istemek hiç de utanılacak bir şey değil, hemen her üniversite öğrencisi devletten ya da başka kuruluşlardan, hayırseverlerden destek alır okurken. Benim canım okur dostlarım da seve seve okumak isteyen öğrencilerimize destek oluyorlar. Derslerinde başarılar dilerim.
….

MUHAMMED ADRES

Ayşe hanım merhaba,

Muhammed’e ulaşmak için adres bilgilerini benimle paylaşır mısınız, yardım etmek istiyorum

Teşekkürler
Nergül

CEVAP: Sevgili Nergül, iletişim bilgilerini en kısa sürede sana ileteceğiz, iyi ki varsın, sevgiler.
….


İDARE EDECEK DURUMUM KALMADI

Merhaba Ayşe Abla,

Hayat hikayemi baştan sona anlatmak istiyorum. Çünkü kendimi
çok çaresiz ve çok dolmuş hissediyorum. 19 yaşındayım hayatın acı yönleriyle çok küçük yaşlarda karşılaştım ne yazık ki. Geçirdiğim 13 yıl çok yıpratıcıydı.
6 yaşımdayken babam hastalandı, böbreğinde kist varmış ve ameliyat oldu, böbreğinin birini aldılar ama diğer böbreği küstüğü için diyalize başladı. Periton diyalizi yapıyordu. Bu diyaliz yöntemi evde hijyenik bir odada yapılıyor. Ve bunun
gözümüzün önünde olması beni ve benden 1 yaş küçük kardeşimi çok yıpratıyordu. Her gece yattığımızda ağlardık, daha küçüktük ve hep korkuyorduk babamıza bir şey olmasından.
Çoğu zaman onu ağlarken görürdüm diyaliz yaparken. 4 yıl diyaliz yapmaya devam etti. Artık buna alışmış ve babamın iyileşeceğini düşünmeye başlamışken işler yolunda gitmedi. Kistin kötü huylu olduğu ve kanserin omuriliğe sıçradığı
öğrenildi.
Tabi bu sürece kadar olan daha farklı yıpratıcı olaylar da oldu. Annem ve babam zamanlarının çoğunu Bursa Tıp Fakültesi’nde geçiriyorlardı. Kardeşim ve ben ise elimizde bir valiz konu komşu, akraba derken günlerimiz bir orda bir burada
geçiyordu. Ve devam edeyim babamın durumuna, kanserli omuriliği ameliyatla alındı ve yerine platin takıldı. Aradan bir süre geçtikten sonra platin kırıldı ve aynı yerden 2. bir ameliyat oldu. Bu da işe yaramadı. Son zamanlarda babam yataktan kalkamaz hale geldi. Çünkü kanser beynine sıçramıştı. Artık tedaviye devam edilemiyordu.
Kardeşim ve beni görmek istemiyordu. Anneme beni hasta hatırlamasınlar, iyi günlerimizi hatırlasınlar, gelmesinler yanıma diyormuş. Çok kötüleştiğini anladığında artık hastanede yatmak istemediğini evinde ölmek istediğini söylemiş. Ve eve çıkardılar babamı. Tam 2 hafta evimizde kaldık, o kadar ayrılık ve özlemden sonra çok mutluyduk kardeşimle. Eve geldiği için iyileşti sanıyorduk. Ama öyle değilmiş… 2 hafta geçirdi ve bir gün uyandık, bizi o gün babamın odasına hiç sokmadılar. İşte o gün babamı kaybettik…
O gün hiç gözümün önünden gitmiyor, bir türlü unutamıyorum. 12 yaşındaydım bunu kaldırabildiğimi sanmıyorum. Annem ise daha 33 yaşındaydı. Biz, ananem ve dedemle kalmaya başladık. Aradan 1 sene geçti ve artık bize babalık yapan dedem de akciğer kanseri olmuştu. Yine yine aynı hastalık çıkmıştı karşımıza. 6 ay içerisinde öldü.
Biz yine bir hayal kırıklığı yaşadık. Ananem, annem, kardeşim ve ben kaldık. Zor da olsa alışmaya çalıştık ama evde erkek olmaması çok zor bir durum. Musluğumuz bozulsa bir tamirci çağırmak için bile endişe duyulurdu. Öyle böyle derken liseye başladım.
İlk yılımda hayattan çok kopuk bir haldeydim okula kendimi bir türlü adapte edemedim. O yılımı kaybettim, bir sene sınıf tekrarı yapmak durumunda kaldım. Tekrar yaparken biraz kendimi toparlamıştım ve liseden sağ salim mezun oldum. Tabi sınıf
tekrarı yaptığım için aramızda bir yaş olan kardeşimle eşitlendik ve okuldan aynı yıl mezun olduk. Bu arada annem 2 yıl önce evlendi. Bu durum beni üzmüyor.
Çünkü çok gençti babamı kaybettiğimizde ve yıllarca babama çok iyi bakmıştı. Mutlu olmayı ve yalnız kalmamayı hak ediyordu. Bir kardeşimiz daha oldu, daha 4aylık, belki de uzun süreden sonra hayatımızda olan en güzel şey.
Neyse liseden mezun olduk diyordum. Olduk ve ben tercih yaptım. İşletme bölümü kazandım ve okula başladım. Kardeşim ise dershaneye yazıldı ve sınava tekrar hazırlanıyor. Ananemle birlikte kalıyor. Ananemin emekli maaşı kardeşimle ikisine anca yetiyor.
Annem ise Adana’ya gitti evlendiği için fakat işini bırakıp gittiği için o da bana destek olamıyor. 2 aydır ailemden uzaktayım. Lisedeyken her yaz tatilinde çalışırdım.
Okulumun kapandığı haftadan başlayacağı haftaya kadar çalışırdım. Ailem şu an okuldan çıktıktan sonra çalışıyorum diye biliyor. Bunu söyleyerek yalan söyledim. Çünkü eğer çalışmıyorum desem destek olamadıkları için çok üzülürler.
Fakat çalışmıyorum, iş arıyorum. Kimseye minnet etmek istemiyorum ve çalışıp kendi emeğimle kazanmayı seviyorum. Lisedeyken yazları biriktirdiğim para ile okul dönemindeki belli başlı ufak tefek ihtiyaçlarımı kendim karşılardım. Anneme
çok yük olmadığımı düşünmek benim her zaman kendimi güçlü hissetmemi sağlıyordu. Hala çalışmak istiyorum ama okul saatlerime uygun hiç bir iş bulamıyorum. Okullar açılalı 2 ay gibi bir süre oluyor ve ben bu 2 aydır bu yaz çalışıp kenara koyduğum parayla sadece kendime kalacak bir ev tutup 2 aylık
kirasını masraflarını karşılayabildim. Şu an hiçbir şey kalmadı elimde avucumda.
Derdimi kimseyle paylaşamıyor olmam bile işin içinden çıkamayacak duruma getiriyor beni. Artık toparlanıp kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem için okumam gerekiyor. Çünkü garsonluk bir bayan için çok zor bir meslek bunu
hayatımın sonuna kadar yapmamak için bu okulu okumam gerekiyor. Hiçbir çıkış yolu bulamıyorum. Çok zor durumda kaldığıma emin olun. Ne olur bu bursa gerçekten çok ihtiyacım var benim…
Bir süre daha idare edecek durumum kalmadı. Çok
acil yardıma ihtiyacım var. En yakın zamanda inşallah hayırlı haberlerinizi almak için dua ediyorum. Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
İyi günler…

Haberin Devamı

Not: ismimi çok rica ediyorum yayınlamayın ve internete
girmeye pek imkanım yok yardımcı olan bir hayır sever olursa bana ….bu numaradan ulaşırsanız çok sevinirim.

CEVAP: Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.
….


KÖYLERDEKİ ÖĞRENCİLERE YARDIM


Sayın Ayşe Aral,
bir arkadaşımla sohbet esnasında sizin tarafınızdan önayak olduğunuz yardımlardan konu açıldı, ilk önce saygılarımı iletmek isterim size, çok mutlu oldum sizler gibi kişiliklerle göz görmeyen el uzatılamayan yerlere ulaşıldığı için.
Ben İstanbul’dan Köyceğiz’e yerleşenlerdenim, 10 yıl oldu buralarda birçok civar köy var kimi fakir kimi iyi durumda. Ne kadar uzanmaya kalksam da tek başıma zorlanıyorum ve hepimiz kardeşiz, hepimizi Allah yarattı diyenlerdenim.
Fazla vaktinizi almak istemem. İsteğim yukarı köylerde durumları iyi olmayan aileler var ve ilk okul talebesi olan çocuklar ayaklarında terlikle gidip geliyorlar acaba öğretmenleriyle konuşsam ayak numaralarını istesem hayır sever vatandaşlar ayakkabı yollayabilirler mi malum önümüz kış. Cevabınızı merakla bekleyeceğim. Eğer arzu edenler olursa kıyafet de yollayabilirler. Saygılar

Kaya

Haberin Devamı

CEVAP: Kaya Bey, siz bilgileri toplayıp bana liste halinde gönderirseniz ben de köşemde yayınlayıp okur dostlarımın destek vermelerine aracılık edebilirim. Kolaylıklar dilerim.
….

YURT ÜCRETİ

Geçen ay Allah razı olsun Gülün Abla’dan.

Bu ayki masrafım için yardıma ihtiyacım var, Burs almak istiyorum. Yurt param 350 TL.
Salih

CEVAP: Sevgili Salih, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.
….


BURS


Merhaba,
Ben Semih. Üniversite öğrencisiyim, bu sene Avcılar İstanbul … Üniversitesi’ni tam burslu kazandım ama abim de yarı burslu başka bir üniversitede okuduğu için sadece babamın maaşı yetmiyor abimin kredi borcuna gidiyor.
Okul saatlerime uymadığı için part-time iş bulmakta zorluk çekiyorum. Herhangi bir yerden burs yardımı bulabilirsem çok iyi olur.
Biliyorum ki bu tür konularda çok yardımcı oluyorsunuz insanlara inşallah benim yazdıklarımı da görüp konuyla ilgilenirseniz çok memnun olurum ki biliyorum da konuyla yakından ilgileneceğinizi.
Evimde internet olmadığından dolayı bana ulaşmak isterseniz diye telefon numaramı yazıyorum. Teşekkürler.
Semih

CEVAP: Sevgili Semih, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.

….


ACİL YARDIM BEKLİYORUM

Merhaba Ayşe Abla,
Ben bu sene elektrik-elektronik mühendisliğini yeni kazandım. Şu anda hazırlık okumaktayım. Maalesef ailemin maddi durumu çok kötü. Ben yazın çalışıp biraz para biriktirdim ama ancak kitap alabildim ve bir aylık ev masraflarını ödedim.
Ailem de bana yardım edecek durumu yok ve çok zor durumdayım. Hatta okulu bırakmayı bile düşünüyorum. Hiç bir yerden burs ve herhangi bir yardım almıyorum.
En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var. selamlar
Yunus
CEVAP: Sevgili Salih, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.

….


KOMŞUM RUMUZUNA YARDIM


Ayşe Hanım merhabalar,

Komşum rumuzuyla yazan aileye yardımcı olmak istiyorum. Otizmli bir oğlum olduğundan durumlarının ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum.
Ayrıca sehpa isteyen okuyucunuza iki adet komodin gönderebilirim arzu ederse.
İpek isimli üniversite öğrencisinin bu ayki kirasına yardımcı olabilirim.
Eşimin kullanmadığı giysi ve ayakkabısı ile diğer oğlumun 36 numara botlarını ihtiyacı olan birilerine yollayabilirim. Eşim large beden ayakkabı no.su 42.
Bunların dışında uygun bulacağınız üniversite öğrencisi bir kızımıza her ay cep harçlığı yollamak isterim.

Sevgiler

Ebru


CEVAP: Ebrucuğum, harikasın. Hızır gibi yetiştin. İletişim bilgilerini en kısa zamanda sana ileteceğiz, öperim.
….


LAPTOP İHTİYACI

Ayşe Hanım merhaba,

14 ekim tarihli Yetiş Ayşe’de yayınlanan ve laptop ihtiyacı olan üniversite öğrencisi kızımızın laptop gönderimi için bugün düğmeye basıldı. Web sitesinden yapılan alışverişin kargosu direkt kendisine gidecek. Biz 5 arkadaş ortak karşıladık masrafı, umarız kendisine faydalı olur. İsim yayınlamazsanız çok sevinirim.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız, ne şekersiniz. 5inizi de sarılarak öpüyorum, güzellikler dilerim.
….


HERŞEY ÇOCUKLARIM İÇİN

Ayşe Hanım merhaba,
ben İzmir’de yaşıyorum. İki çocuğum var. Biri lise 2'ye gidiyor diğeri ortaokula gidiyor. Çocuklarımı çok zor şartlarda okutuyorum maddi sıkıntılar yüzünden. Çocuklarım okullarında çok başarılılar. Onları okutmak için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum. Evde lif ve şal örüyorum. Ama satacak yer bulamıyorum. Sizden isteğim elişlerimi satacak yer arıyorum. Bana bu konuda okuyucularınızdan yardım bekliyorum. Sizden ricam adımı yazmasanız mutlu olurum.

CEVAP: Okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa yönlendireceğim, kolaylıklar dilerim.
….


34-36 BEDEN KIYAFET

Merhaba Ayşe Hanım,
Daha Önce sizin sayfanızdan yardıma ihtiyacı olan bir anne adayına bebeği için kıyafetler göndermiştim, hala da kendisiyle telefonda görüşüyoruz ve bebeğimin kıyafetlerini gönderiyorum. Bu sefer benim yardım talebim var. Doğumdan sonra hızla kilo verdim şu an 34-36 beden giyiyorum ama eşimin işleri dolayısıyla alışveriş yapamıyorum, evdeki öncelikler değişti. Olan her şeyim de bol geliyor.

Yardım etmek isteyen olursa. Lütfen ismimi açıklamayın.

Sevgiler

CEVAP: Okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa yönlendireceğim, sevgiler.
….

BURS YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,
çaresiz kaldım, yapacak bir şeyim kalmadı. Ben Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde okuyorum. Aslen İstanbulluyum evimiz kira ve annem daha yeni anjü oldu masraflarımız çok o yüzden babamın emekli maaşı yetmiyor artık. Bir süre çalıştım ama olmadı derslerimi olumsuz etkiliyor.
aylık 350-400 masrafım oluyor yol kira. Yardım ederseniz çok sevineceğim.

NOT: ismimi yazmazsanız çok memnun olurum Ayşe Hanım

CEVAP: Okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa yönlendireceğim, sevgiler.
….


MUHAMMED'E KIYAFET

Merhaba Ayşe Hanım, ben yurt dışından yazıyorum size. Muhammed'in boyunu ve ayak numarasını nasıl öğrenebilirim acaba, ona buradan yeni yıl hediyesi göndermek istiyorum.
Ayrıca bir yakınım christmas tatili için buraya gelecek bir aksilik olmazsa onunla da bazı ihtiyaçlarını giderebilirim.

Not: Bu arada benim de genç kızlık kırıştırmalarım Salacak'ta geçti ve çok uzun yıllar önce rahmetli babanızla tanışma şerefine nail olmuştum.
Mekanları cennet olsun.
Sevgiyle yaşayın.
Mukaddes
CEVAP: Sevgili Mukaddes, iletişim bilgilerini sana ileteceğim, numaralarını kendisinden öğrenebilirsin. Öpüyorum sarılarak.
….


6. SINIF ÖĞRENCİSİ MUHAMMED

Ayşe hanım merhaba,
Öğrencimiz için destek olmak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar
Gökhan

CEVAP: Sevgili Gökhan, iletişim bilgilerini sana ileteceğim, sevgiler.
….

KIYAFETİM YÜZÜNDEN DALGA GEÇİYORLAR

Muhammed isimli okuyucunun yazısını okudum. Çok üzüldüm adına. Ona buradan kıyafet ayarlamam zor olabilir ama belki para yardımında bulunabilirim. Ama nasıl olur bilmiyorum, hangi ilde onu öğrenebilir miyim? Ya da onun yaş grubuna göre alırım gönderirim o orda değiştirir.

Ya da bana iletişim adresini gönderirseniz ben kendisiyle irtibata geceyim.

Bir de Cankız rumuzlu okuyucu için bir şeyler ayarladım.
Gülsemin

CEVAP: Sevgili Gülsemin iletişim bilgilerini sana ileteceğim, sevgiler.

….

GELİNLİK

Merhaba Ayşe,

36-38 bedene olabilecek, straplez gelinliğimi ve kısa duvağımı ihtiyacı olan birine vermek istiyorum.
Beni yönlendirirsen sevinirim.

Yeşim

CEVAP: Sevgili Yeşim, talep eden olursa sana ileteceğim, sevgiler.

….

GÜMÜŞDERE İLKOKULU GÜMÜŞDERE KÖYÜ TAVAS /DENİZLİ
Okulumuzun ihtiyaçları; ana sınıfı için beyaz tahta ve oyuncak. ilginiz için bir kez daha teşekkürler. Kırtasiye ve kitap ihtiyacımızı karşıladık sayılır.
İHTİYAÇLARIMIZ:
1)Anasınıfımız için Oyuncaklar
2)Beyaz Tahta
Öğretmen: Özlem Uslu
Okul Sabit Numarası: 0258 643 53 92
Okul Açık Adresi: Gümüşdere İlkokulu Gümüşdere Köyü Tavas/DENİZLİ
Okul Web Adresi: http://gumusdereilkokul.meb.k12.tr/

…………

KADIKÖY İLKOKULU -KADIKÖY ORTAOKULU SİLİVRİ/İSTANBUL
Okulum İstanbul/Silivri Kadıköy İlk-Ortaokulu. Okulumuz bir köy okulu ve kütüphanesinde bolca ansiklopedi dışında nitelikli kitap bulunmamaktadır.
Yer alan kitaplar ya çok eski ya da oldukça zarar görmüş kitaplar. Kütüphanemizin öğrenciler tarafından istekle, merakla girebilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz. Yardımcı olursanız seviniriz.
İhtiyaçlarımız: İlk-Orta okul seviyesine uygun her türlü hikaye, öykü, roman, dergi. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederiz.
Matematik öğretmeni olarak ilk görev yerim İstanbul/Silivri-Kadıköy Ortaokulu. Yüreğimde taşıdığım onlarca belki de binlerce hayalle düştüm yollara... Bu hayalleri gerçekleştirmek adına -herkesin söylediğinin aksine, (idealistliğin bir yıl sürer hocam, sen de anlayacaksın ne dediğimizi, alışacaksın aldırmayacaksın o kadar...) - yılmadan, usanmadan her daim emek vereceğime and içtim ben.
Kimi zaman umutsuzluğa düşsem de yeniden ve yeniden dirilmek gerek bilirim...
Okulum bir köy okulu. Okul mevcudu 120-130 gibi bir sayı sanırım. Kalabalık değiliz anlayacağınız. Bu eğitim açısından oldukça avantajlı bir durum elbette. Öğrencilerimizle bireysel olarak ilgilenme olasılığımız artıyor böyle olunca. Ama ülkemizdeki her okulda olduğu gibi bizim okulumuzun da eksiklikleri var. Ve bana kalırsa bu eksikliklerin başında "Kütüphanemiz" yer almakta. Kütüphanemizde meşhur ansiklopedilerimiz dışında nitelikli kaynak maalesef yer almamaktadır.
Kütüphane çocukların merakla, istekle, sevinerek girdikleri bir bölgeden ziyade, açık olduğunda muhabbet ettikleri, öylece önlerinden geçtikleri boş bir yer olarak görülmektedir. Ben de bu noktada sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Hep birlikte bu çocuklarımız için bir araya gelirsek, çok değil bu yazıyı okuyan herkes sadece bir kitap kargolasa okulumuza, eminim ki oldukça yol kat etmiş olacağız.
Dediğim gibi sadece bir kitap. Bir kitap da sizlerden olsun, yer alsın kütüphanemizde.
Bize göndereceğiniz kitapların ön yüzüne çocuklarımız için notlar da düşebilirsiniz. Eminim ki bu cümleler birçok çocuğumuzun yüreğine dokunacaktır. Geleceğimiz olan gençlerin hayatlarına dokunduğumuzu bilmek tarifi mümkün olmayan bir duygu. Gelin bu duyguyu hep birlikte paylaşalım. Kitaplar sayesinde aydın, araştıran, sorgulayan, aklı hür, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebiliriz. Bunu sağlamaksa hepimizin görevi. Haydi, durma sen de sesimize ses ver.
Not: Okulumuz İlk-Orta Okul olduğu için bu gruptaki çocuklarımıza uygun seviyedeki, hikaye, öykü, roman, dergi vs. gönderip bize destek olursanız çok mutlu oluruz. Saygılarımla...
Kütüphanemiz için desteklerinizi bekliyoruz.
Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Dilerim daha nice okul kolilerce kitaba kavuşur.
İHTİYAÇLARIMIZ:
1)İlkokul ve ortaokul seviyesine uygun her türlü hikayeler, öyküler, romanlar ve dergiler
Matematik Öğretmeni Ceren Abaza
Okul Sabit Numarası:0212 734 27 40.
Okul Açık Adresi: Kadıköy İlkokulu/Ortaokulu Kadıköy Mahallesi Bağlar Caddesi No:87 Silivri /İSTANBUL
Okul Web Adresi:
1)Kadıköy İlkokulu:http://silivrikadikoyilkokulu.meb.k12.tr/
2)Kadıköy Ortaokulu :http://silivrikadikoyortaokulu.meb.k12.tr/

………..

Merhaba Van'ın Çatak İlçesine Bağlı Kayaboğaz ilk ve ortaokul'unda fen ve teknoloji öğretmeniyim. Önümüz kış olduğundan dolayı öğrencilerimizin bir takım ihtiyaçları vardır.
*kışlık kıyafet
*bot (30-44 numara arası)
*ayakkabı 30-44 numara arası)
*her türlü kırtasiye malzemesi
*kitap
Yardımlarınızı bekliyoruz.
İrtibat tel: 0506 270 01 35 (Mustafa Alp Girayhan Demirci)

…..

Ben Mehmet Ekiz,
Samsun Vezirköprü Göl Ortaokulu Türkçe Öğretmeniyim. Okulumuza kütüphane oluşturuyoruz. Bu noktada ihtiyaçlarımız var.
Bilgisayar, projeksiyon, kitaplar ve dergiler en önemli ihtiyaçlarımız. Güzel ülkemin sevgili yurttaşlarından destek bekliyoruz.
Hoşçakalın
Samsun Vezirköprü Göl Ortaokulu (Kargo masrafını da karşılarsanız mutlu oluruz) İletişim No:5370279979

Yazarın Tüm Yazıları