Yetiş Ayşe

Mezuniyet elbisesi annesinden tekrar teşekkür
Sevgili Ayşeciğim; Sana yazdığım yazı ve teşekkür maillerini sayfanda yayınlamışsın.

Haberin Devamı

Okurken hem mutlu oldum, daha çok da ağladım. Hele ki maillerime cevap geldiğinden bu yana daha bir sevinçliyim.
Sağolsun Nihan Hanım benimle irtibata geçti ve 2 tane çok şık elbise gönderdi.
Eşimin haberi hiç yoktu, elbiseler gelince haberi oldu. Hem üzüldü, neden bu duruma düştük diye hem de sevindi, etiketi bile üstünde olan elbiseleri görünce.
Çok güzeller. Bir tanesi sanırım epey büyük gelecek. Ben onu kızımın okulundaki arkadaşları için göndereceğim. Sadece kendi kızım için değil aynı durumdaki diğer arkadaşlarının da mutlu olacağından eminim.
Teşekkür ederim, hem de sonsuza kadar, bana ve kızıma bu imkânı sunduğunuz için.
Sağlıkla, mutlulukla kalın.
Ayrıca Nihan Hanım’ın da duyarlılığına teşekkür ederim. Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkürlerimi sunarım.
En kısa sürede bana ulaştırdı ya her daim işleri hayır olsun.
Sevgiler, hem de İzmir’den kucak dolusu sevgiler.
Not: elbette size ve Nihan Hanım’a kızımla beraber çektirdiğimiz resmi göndereceğim.
Belki ben İstanbul’a gidemem mezuniyet yemeğine o zaman kızımın resmini gönderirim, çok mutlu hallerini.
CEVAP: Sizlerden böyle teşekkür epostaları alınca ne kadar mutlu oluyorum, anlatamam. İnşallah kızın harika bir mezuniyet gecesi geçirir ve sen de onun yanında olabilirsin. Başarılarının devamını diliyorum. Fotograflarınızı da dört gözle bekliyorum. Sevgiler.

......

Haberin Devamı

DERDİMİZ OKUMAKKİTAP – SIZLAR
Size bu mektubu Anadolu’nun doğusundan, hatta en doğusundan ama gönlümüzün en iç kısmından yazıyoruz.
Ağrı Şerife Bacı Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Kütüphanecilik Kulübü olarak bu mektubu kaleme aldık.
Derdimiz belli, derdimiz okumak, derdimiz adam olmak, derdimiz değerli olduğumuzu hissetmek… İşte bu derdin dermanı olarak da en iyi dostumuza yani kitaplarımıza sığınmak istiyoruz. Ama… ama… ama hangi kitaba?
Büyük emekler ve paralar harcanarak yapılan okulumuzda 16 derslik varken toplamda 16 kitabımız dahi yok. Değil her öğrenciye, her sınıfa dahi bir kitap bile düşmemekte… Ama dedik ya derdimiz büyük, derdimiz okumak…
İşte bu dertle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sizden okulumuzun kütüphanesi için kitap talep ediyoruz. Biliriz ki herkeste fazlasıyla vardır kitap ama süstür sadece kitaplıklarda. Bu süs bizim bilgimiz olsun, ışığımız olsun, geleceğimizi çizecek yol olsun.
Umarız bu sesimizi duyarsınız da bu isteğimize olumlu bir yanıt verirsiniz.
Derdimiz büyük dedik, derdimiz okumak dedik… Dermanımız olmaya sizler de var mısınız?
Sevgilerimizle…
Ağrı Şerife Bacı Kız Teknik Ve Meslek Lisesi
Öğrencileri adına…
Kütüphanecilik kulübü
 
Proje koordinatör öğretmenleri:
Serdar Kirenli Muhammed Kamil Yaykan
Bilgisayar Teknolojileri Öğretmeni Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni
Adres: Ağrı Şerife Bacı Kız Teknik Ve Meslek Lisesi
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Doğubeyazıt Yolu
04100 Merkez / Ağrı
Tel: 0472 215 76 70
0472 215 76 56
E-posta: agrisbktml@gmail.comWeb: http://agriserifebaciktml.meb.k12.tr/
CEVAP: Değerli öğretmenlerimiz, iyi ki sizler gibi özverili, işini sevgiyle yapan öğretmenlerimiz var. Sayenizde oradaki çocuklarımız da iyi eğitim alacaklardır. Ben her zaman sizlere desteğe hazırım, eminim benim canım okur dostlarım da hem evlerindeki kitapları gönderecekler hem de öğrenciler için gerekli desteği sağlayacaklardır. Sevgiler.


......

Haberin Devamı

36-38 BEDEN İŞ KIYAFETİ
Merhaba Ayşe abla,
Babalarını kaybetmiş, 6 çocuklu aile için yardım istemiştim. Yardımlarını esirgemeyen Ali Bey, Şahinde ve Elmas Hanım’a buradan çok teşekkür ediyorum aile adına ve kendi adıma gönüllerinden kopan yardım için.
Ve en çok da seni kutluyorum bunlara köşende yer verip ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasını sağladığın için.
Yalnız ailenin kızlarının kıyafet ihtiyacı var, özellikle iş kıyafeti 36-38 beden yollamak isteyen olursa bu kış günü çok iyi olur, tekrar teşekkürler ablacığım, sevgiler
Aslı
CEVAP: Aslıcığım,  bu vesileyle Ali Bey’e, Şahinde ve Elmas Hanımlara ben de buradan tekrar teşekkür edeyim. İyi ki böyle değerli okur dostlarım var, ben de bu işi severek yapıyorum.
İş kıyafeti göndermek isteyen okur dostlarımı da sana yönlendireceğim. Öpüyorum.

Haberin Devamı

......
23 YAŞINDA VE 130 KİLOYUM
Ayşe Ablacığım merhaba,
Benim derdimi duyunca belki sana komik gelecek ama çıkar yol arıyorum.
Ben 23 yaşında ve 130 kiloyum, ne yaptıysam bir türlü kilo veremedim, spor da yaptım aç da kaldım ama nafile.
İntiharın eşiğine kadar geldim bu yüzden, bütün hayatımı olumsuz etkiliyor, umarım beni anlarsın.
Ben bu derdime bir çare bulmak istiyorum, haberlerde bir doktor röportajı izledim, karboksipunktur diye bir tedavi uyguluyor, alınan sonuçlara bakılırsa da gayet başarılı, fakat benim oraya gidebilecek maddi gücüm yok.
Tek başıma çalışıyorum ve tüm evin mesuliyeti bende, bir hal çare bulamadım, umarım beni çok yadırgamazsın bunları yazdığım için.
Yardımını rica ediyorum, ismimi yayınlamazsan çok sevinirim başarılarının da devamını diliyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Hiç de yadırgamadım, 23 yaşında gencecik bir kızın zayıflamak istemesinden daha doğal ne olabilir ki? Ancak bu tip tedavileri yapmadan önce mutlaka bir check up’tan geçmen gerektiğini düşünüyorum. Çünkü örneğin troid gibi bir sorun nedeniyle kilo veremiyor olabilirsin. Bu durumda da önce bu sorununun çözülmesi gerekir. Bu konuda sana destek verebilecek okur dostlarımdan epostalarını bekliyorum. Sen de umutsuzluğa kapılma, her şeyin bir çözümü var. Hiçbir şey yapamıyorsan bol bol yürü ve su iç, sık sık ve azar azar yemek de etkili oluyor. Öpüyorum seni.

......

BURS
Kıymetli Ayşe Hanımcığım,
23 yıllık öğretmenim. Bu zamana kadar kendim için kimseden bir şey istemedim ama geçen gün 2 öğrencim aradı; “öğretmenim çok zor durumdayız, bize burs ayarlayıver” dediler.
Öğrencilerimin ikisi de öğretmenlik okuyorlar, biri Balıkesir Üniversitesi İngilizce öğretmenliği, diğeri de Uşak Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı'nda okuyor.
Ailelerini de tanıyorum, ikisi de gerçekten muhtaçlar. İkisi de kız öğrenci, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımı sunuyorum.
Adil Aka
Demirci Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni
Manisa

Haberin Devamı

CEVAP: Adil Hocam, iyi ki sizin gibi öğretmenlerimiz var, öğrencileri mezun ettikten sonra dahi onlarla ilgilenmeniz gerçekten harika. İnşallah benim canım okur dostlarım kızlarımıza gerekli bursu sağlayacaktır. Sevgiler.

......
HUKUK KÖŞESİ
Bu hafta da hukuki sorularınızla ilgili Av.Merve Gürcan’a danıştım. Sağolsun yanıtladı her zaman olduğu gibi. merve@mervegurcan.av.tr adresinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz, malum her olayın özellikleri farklı, ufacık bir detaydan farklı sonuçlar doğabileceği için buradaki cevaplar yeterli olmayabilir.

ARSA TAPULU EV
Merhaba,
Ayşe Hanımcığım,
Eşimle 20 senedir çalışıp didiniyoruz, henüz dikili bir ağacımız yok.
Bir ev beğendik ama tapusu yokmuş, daha doğrusu sadece üzerinde bulunduğu arsanın tapusu varmış.
Arsa tapulu bir ev almanın ne gibi sakıncaları olabilir,
nelere dikkat edilmelidir?
Hukuki açıdan sakıncaları nelerdir acaba?
Sema

CEVAP: Sema Hanım, binanın inşaat izni olmayabilir, öncelikle belediyeye ve tapu dairesine giderek sözkonusu arsaya inşaat izni verilip verilmediğini öğrenmenizde yarar var.

Örneğin arsa sit alanı ya da orman alanına giriyor ve bu nedenle yasal olarak inşaat yapılamıyor olabilir, bu durumda da kaçak yapının yıkılmasına karar verilebilir. İyice araştırmadan satın almamanızı öneririm.


ANLAŞMALI BOŞANMA
Anlaşmalı boşanma için eşimle birlikte başvurduk. Davacı eşim görünüyor. Elime bir tebligat geldi ama bir şey anlamadım. Herhangi bir protokol yok aramızda, hiçbir şey talep etmeyeceğiz.
Benimse bu dilekçeye itirazım yoktur, aynen kabul ediyorum. Bu durumda yapmam gereken bir şey var mı veya yapmazsam ne olur? Zarfın üzerinde şöyle yazıyor:

İşbu tebliğ zarfında dava dilekçesi bulunmaktadır. 6100 sayılı HMK nun 122/1 maddesi gereğince dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 2hafta içinde aynı kanunun 129, maddesindeki hususları içerir şekilde cevap dilekçesi vermek suretiyle davaya cevap verebileceğiniz aksi takdirde davacının dava dilekçesi ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkâr etmiş sayılacağınız ihtar olunur.

Evrak mahkemeden geldiği için insan korkuyor, hak kaybına uğramak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Elif

CEVAP: Elif Hanım, Ekim 2011'deki kanun değişikliğinden sonra yargılama sistemi değiştiğinden, duruşma gününüzü erkene alabilmek için mahkemeye davayı kabul ettiğinizi ve delil sunmayacağınızı belirten bir dilekçe vermenizde yarar var, eşiniz de verdiği takdirde bu dilekçelerin her biri için beklenmesi gereken süreler beklenmeksizin duruşma günü verilecektir.

Yazarın Tüm Yazıları