Yetiş Ayşe...

Belgin Elbirlik kızı Berrak’ın durumunu anlattıktan sonra posta kutuma mailler adeta yağdı. Hepiniz harikasınız.

Haberin Devamı

Hesap numarasını buradan verebilmem mümkün değil ancak Belgin’in mail adresini yayınlıyorum, kendisiyle iletişime geçip Berrak’a yardımcı olabilirsiniz. İnşallah bundan sonra bu köşede sadece Berrakla ilgili güzel haberleri yayınlarız.belgin-kahyali@hotmail.com

BELGİN HANIM’A YARDIM MESAJLARI

Merhaba Ayşe Hanım,

Belgin Elbirlik'in yazısını üzülerek okudum. Kendisine ait bir hesap numarası verebilir misiniz?

Çok Teşekkürler

Gizem Hancı

……………….

Ayşe Hanım merhaba,

Yardıma ihtiyacı olan Belgin Elbirlik hanımın banka hesap numarası veya irtibat için mail veya telefon numarası verebilir misiniz?

Başarılarınızın devamını diliyorum.

Ali Akagün

……………….

 Sevgili Ayşe Aral,
Nasılsınız? Sizi seviyorum.

 02.07.2010 tarihli bir annenin çaresizliği başlıklı yazınızı okudum.
Okurken çok duygulandım ve ağladım. İşi gerçekten çok zor. Ne mutlu Berrak’a ki böyle bir anneye sahip.
Ben de çocuklarımı babasız büyütüyorum. Eşimi elim bir trafik kazasında kaybettim.
Banka hesap numarası verirse hanım efendi, çok değil çok cüzi bir rakam yardım etmek istiyorum.
Hoşçakalın.

Selma Esin

Haberin Devamı

CEVAP: Başınız sağ olsun, eşiniz yattıkça Allah size ve evlatlarınıza ömür versin, harikasınız.

……………….

Ayşe Hanım merhaba,

Bugünkü yazınızı bir anne olarak ağlayarak okudum.

Ben de aldatıldım ve boşandım, 4 senedir kızımla beraber hayat mücadelesi veriyor ve bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Belgin Hanım'a yardım edebileceğim bir hesap numarası verebilirseniz çok sevinirim.(Arkadaşlarıma da ileteceğim bu hesap numaralarını)

Sevgiler,

Oya Koçlar

Cevap: sizinle irtibata geçtik, size ve dostlarınıza çok teşekkürler yardımda bulunduğunuz için, öperim.

 …………

Günün tüm güzellikleri bizimle olsun günaydın Ayşe Ablacım.
Az önce sabah yazınızı okudum ve çok üzüldüm. Neden bu zorlu hayat sınavında eşini yüz üstü bırakıyor ki.  Canım benim ne de içtenlikle yazmış size. Dilerim bu mübarek cuma günü için bir sürpriz olur hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır. Ayrıca Berrak 'a yardım kampanyası ve hesap numarası falan tekrar sayfanızda güncelleme adına yayımlarsanız yeniden canlanabilir yardım konusu. Bu ay 100 lira yardım edeceğim biri vardı olmadı demek ki kısmet Berrak içinmiş. Göndermek istiyorum ablacım. Helali hoş olsun şifa olsun inşallah. Tüm sıcaklığımla sarılıyorum sana da bir gün seninle karşı karşıya gelmek en büyük isteğim.  Saygılar Ayşe Hatun. :)

Aslı Özdamar

………….

Merhaba Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

Berrak’ın annesinin banka bilgilerini vermemişsiniz, yardım etmek için
bekliyorum.

Sevgiler

Zeynep ÇETİN

 ……….

Ayşe Hanım merhabalar. Berrak’ın durumundan bahsetmişsiniz. Kendi çapımızda yapacağımız ufak yardımlar için bir hesap numarası verebilir misiniz?

Çınar

………………

Ayşe Abla

Belgin Hanım'a elimizden geldiği kadar yardım etmek isteriz
(üç beş kuruş, üç beş kuruş derken toplamda bir şeyler olur diye düşünüyorum.) ancak hesap numarasını bize bildirir misin??

Atiye

…………….

Ayşe Hanım merhaba

Bugün Hürriyetteki yazınızı okudum. Ben de 2 çocuk sahibi bir anneyim; Belgin Hanımın yaşadıklarını duyunca çok üzüldüm.

Sizden rica etsem kendisinin hesap numarasını verebilir misiniz? Kampanyayı tekrar başlatmak faydalı olabilir. Belki toplanacak paralarla araba almasını bile sağlayabiliriz. Böylece eski eşine ve başkalarına muhtaç olmak zorunda kalmaz.

Haberin Devamı

Sizden hem hesap bilgilerini rica ediyorum, hem de kendisine başka nasıl yardımcı olabiliriz o konuda görüşlerinizi istiyorum. Belki para göndermekten başka yapılacak şeyler de vardır.

Teşekkürler, sevgiler
Merve Yalçın

………………..

Günaydınlar Ayşe Hanım, nasılsınız?

Bu “Yetiş Ayşe” köşesi sanırım zamanınızın çoğunu alıyordur ama çok hayır duası alıyorsunuzdur. Tebrikler.

Size Belgin Hanım’ın durumunu soracaktım, durumlarına çok üzüldüm, hele araba meselesi, eşinin tutumu, inanılamayacak kadar çirkin, hadi karından sıtkın sıyrıldı (ki böyle bir durumda kadıncağız ne yapsın) e kızının ne günahı var be adam.

Neyse, benim bu durumdan yeni haberim oldu, söz konusu kampanyalardan v.b.hiç haberdar olmamıştım. Dolayısıyla Belgin Hanım’ın Hesap numarası ve kendisi için bir sakıncası yoksa irtibat bilgilerini rica edecektim sizden.

Haberin Devamı

Gerçi elimden öyle çok fazla şey gelmez ama en azından belki kirasına belki mutfak masrafına yardımcı olabilirim diye düşünüyorum.

Konuyu siz bildiğiniz için ne şekilde yardımcı olabiliriz hususunu da size danışmak istedim dolayısıyla.

Konu çocuklar olunca her şey değişiyor, keşke her şeye, herkese yetişebilsek.

Sağlıcakla kalın.

Sevgiler.

Haluk TURANLI
EXPORT / HAOS

………………

Ayşe Hn. merhaba.

Yazılarınızı her gün takip eden biri olarak duyarsız kalamazdım. İş görür mü bilmem ancak, şu ana kadar yaptığımız bu tarz haberler çok ses getirmişti. Ben Show Tv haber merkezinde genel yayın yönetmeni asistanı olarak görev yapmaktayım, Belgin Hanımın Yaşadıklarını yöneticim ile paylaştım ve bir haber yapılarak daha çok kişiye ulaşabiliriz diye düşündük. Belgin Hn. Böyle bir şeyi kabul ederse biz varız. Sizden ricam kendisine nasıl ulaşabilirim, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Hep mutlu olmanız dileğiyle.


Saygılarımla.

Haberin Devamı

Seda GÜLEN
Show Haber
Genel Yayın Yönetmeni Asistanı

Cevap: buradan duyuralım sizinle de temasa geçtik, hatta Belginle çekimler de yaptınız, umarım bu sayede daha çok insana sesimizi duyurmuş oluruz.

……………….

7 YAŞINDAKİ BUSE’YE AKÜLÜ ARABA İHTİYACI

Ayşe Hanım merhabalar

Bende sizden bir konuda yardım
isteyeceğim.

Ben Bursa'da yaşıyorum. Şu an 7 yaşında olan doğumda doktor
hatası yüzünden beyin kanaması geçirerek felç olan bir kızımız var.

Benim değil ama yardıma muhtaç durumdaki her çocuk gibi o da benim
kızım sayılır. Ameliyatlar ve fizik tedavilerle artık sandalyede destek
almadan kendi oturabilir hale geldi son bir ameliyatı kaldı inşallah bu
ameliyattan sonra o da diğer çocuklar gibi başkasının desteğine ihtiyacı
olmadan yürümeye başlayacak. Ama yine de o süreçlere gelene kadar akülü bir
tekerlekli arabaya ihtiyacımız var.

Anne yalnız bir anne Buse Melek’in bir de
4 yaşında kız kardeşi var. Anne tek başına onları yaşatmaya çalışıyor.
Bir an önce Buse Melek’in yürüdüğünü görmek umuduyla.

HÜLYA KARATAŞ

CEVAP: Sevgili Hülya inşallah duyarlı okurlarımız Buse’ye bir akülü araba sağlanması konusunda gereken desteği göstereceklerdir, takipte olacağım.

………….

16 YAŞINDAKİ GENÇ KIZA SKOLYOZ AMELİYATI İÇİN DESTEK

Ayşe Abla merhaba,

Köşenizden birçok insana, kardeşimize yardımcı olduğunuzu bildiğim için size yazmak istedim. Samimiyetinize güvenerek başta sizin vesileniz ile ilk sizden ve de halkımızdan ki tüm duyarlı vatandaşlarımızdan geleceğin başarılı öğretmeni, mimarı, profesörü için birlik rica ediyorum. Yakın bir arkadaşımın kız kardeşi (16 yaşında) skolyoz hastalığına yakalandı. Hastalığı henüz ortaya çıktı ve lise 2. sınıfa geçti. Başarılı bir öğrencidir. Geleceği de parlak. Ama hastalığı sebebi ile şu anda utandığı için topluma karışamıyor. Görüşemiyor. Acil ameliyat olması gerekiyor. Devlet hastaneleri ameliyata acil demişler ama verdikleri gün bunun tam aksi. Özel hastane de ameliyat olacak şimdi  eğer yeterli para bulunabilirse tabi. Ameliyat için hastane şu anda 20.000 TL hesap çıkartmış. Sadece ilâçlar, ameliyat araç gereçleri ve serumlar için. Doktor ücreti alınmayacağı söylenmiş. Bizler ayda 1.000 TL’yi bir arada zor gören insanlarız. Bizim için bu çok büyük para. Arkadaşım üniversite 2.sınıf öğrencisi oldu. Kardeşinin ameliyatı için okul biter bitmez işe girdi 600 TL ücret alıyor. Babası emekli ve onun da aldığı 650 TL. Dediğim gibi bu bizler için büyük para. Kimileri için bir gecelik yemek parası bile değil. Şu durumda bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Sizin o koca yüreğinize güvenerek medya aracılığı ile tüm insanlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen bu paranın toplanmasına elimizden geldiği gücümüz yettiğince yardımcı olalım.

Selamlarım ile

Pelin ÇELİK

Not: Ayşe Abla yardımcı olmak isteyen insanlar olursa hastane raporlarını da tarayıp e-posta, kargo ile bir şekilde ulaştırabilirim. Bu maili yazdığımdan onların haberi yok, olur da olumlu bir yanıt alamazsak ümitlendirmeyeyim diye. Lütfen yardımcı olalım da

Cvp: Elimden ne gelirse yaparım,  duyarlı  vatandaşlarımıza ve doktorlarımıza sesleniyorum, bu genç kıza yardım etmek isteyenler lütfen benimle temasa geçsinler.

……………….

ORTOPEDİK AYAKKABI VE MADDİ YARDIM TALEBİ

Merhaba Ayşe Abla yazınızı tesadüfen gördüm moralim bozuk canım sıkkın dolaşırken size rastladım ablacığım. Benim 15 aylık bir kız evladım var sol bacağında kalça gelişim geriliğine rastlandı bir de ayakları içe doğru basıyor ortopedik ayakkabı giydir dedi doktor ama maalesef alamadım. Çünkü sadece eşim çalışıyor asgari ücretle, evim kira, kızıma ne bez alabiliyorum, ne sevdiği meyvelerden. Çok üzülüyorum artık evde boncuk işleri yapıp katkıda bulunmak istedim ama kızım hiç bırakmıyor beni ya döndüğümde boncuklar yerde ya da ayaklarıma kapanıp ağlıyor uyuyunca da artık ancak ev işlerimi yapabiliyorum eğer güvensizlik de olursa kızımın raporları var isteyenle de görüşebilirim. Ee tabi bir de kredi kartı borçlarımız var yetişemeyince mecburen oradan çektik, oraya verdik. 2 aylık kira borcum duruyor faturalarımı borç harç yatırdım. Allaha şükür bazı günler oluyor evimde ekmek bulamıyorum çocuğuma bir parça çorba yapsam dünyalar benim oluyor. 2.5 senelik evliyim evlendiğimden beri borç ailelerden de destek yok. Herkes ancak kendine yetiyor duyarlı arkadaşlarımızdan rica ediyorum, en azından kızım için ortopedik ayakkabı, kıyafet, gıda yani maddi manevi ihtiyacım var. Şimdi belki de diyeceksiniz ki ne kadar yardımlarla geçineceksin, bilmiyorum kızım düzelse çalışmayı düşünüyorum ama bakacak kimsem de yok. Bakıcı tutsam aldığımı bakıcıya vermem lazım çünkü bir mesleğim yok. Verecekleri maaş belli bilmiyorum çok çaresizim artık ağlamaktan hasta oldum. Hiç de bir şey yapmasanız bile en azından ayakkabı çok rica ediyorum ilerde genç kız olduğunda kalça çıkıklığını ayaklarının içe basarak yürüdüğünü görmek beni mahvedecek bana kin duyacak. Belki de niye bir şey yapmadın diye. İçimden gelenleri yazdım, biraz karışık oldu sanırım Ayşe Abla ve siz duyarlı dostlara şimdiden teşekkür ediyorum :(

Kader Araz

raca_ceto@hotmail.com

Cevap: Mutlaka okuyucularımız duyarlılık gösterecektir. Ancak hiçbir cevap çıkmasa bile ayakkabıları ben sana kendim göndereceğim üzülme sen. Bak alttaki mail bile sana çözüm olabilir. Bir görüşün bakalım ayak numaraları uyacak mı? Ortopedi doktoru okuyucularımdan da kalça çıkığı konusunda yardım bekliyorum, ihmale gelmez.

……………….

 ORTOPEDİK AYAKKABILAR

Merhabalar kızım 4,5 yaşında özellikle ayakkabı konusunda kıyafetten daha titiz davrandım. Bu nedenle de iyi ayakkabılar seçtim. Ancak bildiğiniz gibi ayak numaraları da 6 ayda bir değişiyor neredeyse. Bu nedenle birçok ortopedik ayakkabı evde birikmiş durumda. Firmalardan demiş ama isterse bende bu konu ile ilgili yardımcı olmak isterim.

Tşk.

Feyza ŞAHİN

Feyza.Sahin@ece.com

……………………………….

GENÇ ROMAN YAZARLARINA DESTEK

İyi günler Ayşe Abla beni hatırladın mı? Ben Zeynep, 16 yaşındayım roman yazıyordum. Romanımın bitmesine çok az kaldı, 1 hafta kadar bir tek bilgisayara geçirmem kalıyor. Yardım edeceğinizi söylemiştiniz. Hala yardım etme fikriniz geçerli mi? Ona göre başka yollar bulmaya çalışacağım umarım hatırlarsınız beni. Cevabınızı bekliyorum her şey için teşekkürler.

Zeynep

Cevap: tatlım hatırladım önce bir bitir, sonra bana yolla, ona göre ne yapabilirsem yapacağım söz.

 …………….

Merhaba Ayşe Hn,

Sanırım her gün gelen yüzlerce mailiniz vardır. Bunlar arasından benim yazdıklarımla ilgilenir misiniz bilmiyorum ama ben yine de şansımı denemek istedim.

Kızım Gizem Kayahan 17 yaşında ve bir roman yazdı, "Denizin Külleri". Henüz Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi ve Türkiye'nin en genç yazarlarından biri oldu.

Biz Yalova'da oturuyoruz ve açıkçası pek çevremiz yok. Tanıtım adına neler yapabileceğimizi bilmiyoruz. Bu konuda yardımcı olursanız, en azından neler

yapılabileceği konusunda yol gösterirseniz seviniriz.

Şu anda kitabı www.kitapsal.com , www.idefix.com, www.kitapyurdu.com adreslerinde ve bazı kitapevlerinde bulunuyor. Eğer ilgilenirseniz kitabı adresinize seve seve gönderirim.

Genç bir yeteneğin elinden tutmak adına yapacağınız bir eleştiri bile bizi çok mutlu eder.

Teşekkür ederim

Saygılarımla.

Şükran KAYAHAN

YALOVA

skayahan@akkim.com.tr

CEVAP: Öncelikle Gizem’i kutlarım, buradan kitabı duyuralım, bakalım başka ne yapabiliriz. Ben bir araştırayım kitabı okumayı çok isterim, eğer gazeteye yollayabilirseniz oradan bana ulaştırırlar, öperim.

…………….

İNCİ SÖZLÜĞE İSYANIMIZ


Sevgili Ayşe,

Yazılarınızı staj yaptığım iş yerinde sıkıntıdan okuyarak takip etmeye başladım. Çok şey kaçırmışım gerçekten. Herkesi dinlediğin ve bir şekilde çözüm yolu ürettiğinden sana böyle bir mail atma girişiminde bulunuyorum. Ben üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Bugün birçok insanın kullanmış olduğu gibi bir facebook kullanıcısıyım. 28 Haziran 2010 tarihinde facebook kullanıcılarına tacizde bulunmuş olan 'incisözlük' denen blog hakkında sana da bir serzenişte bulunmak istedim. İnci sözlüğün facebook kullanıcılarına küfürle şimdi burada açık ve net olarak dile getiremeyeceğim şekilde yapmış olduğu saygısızca saldırıyı hukuki bir yolla nasıl çözüme ulaştıracağımızı bilemedik.

Susup sessiz kalmak da istemedik açıkçası. Hukuki işlem kısmını çok incelemedik zaten incelesek de bu süreç için biz öğrencilerin baş edebileceği bir şey gibi gözükmedi. Hele ki Türkiye şartlarında.

Senden ricam; bu site ve bu site yazarları (güya yazarları) hakkında eleştiri niteliğinde bir uyarı yazısı yazman ya da en azından tenkit etmen olacak. Yazdıkların, yaptıkların ve yapmaya çalıştıkların için şimdiden çok teşekkür ederim. Aynı hayat aşkıyla kalman dileğiyle çok öpüyorum.

Ece Erdem

Cevap: Buradan isyanınızı dile getirmiş olalım. Ayrıca bu hukuki bir konu olduğu için Avukat Merve Gürcan’a sordum. Der ki;

“Noter aracılığıyla gönderilecek bir ihtarname ile içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması halinde yer sağlayıcısına başvurarak kendisine ilişkin içeriğin yayından çıkarılmasını ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabın bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasını isteyebilir. İçerik veya yer sağlayıcı kendisine ulaştığı tarihten itibaren iki gün içinde, talebi yerine getirmediği takdirde kişi 15 gün içinde yerleşim yeri sulh ceza mahkemesine başvurulabilir. Sulh ceza hâkiminin kararını yerine getirmeyen sorumlu kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

………..

 PANİK ATAK TEDAVİSİ

Merhaba Ayşe Hanım,
Size 2-3 gün önce panik atak tedavisi ile ilgili mail atmıştım ve EMDR yönteminden bahsetmiştim. İlgilenenlerin ulaşabilmesi için Ankara'da bu yöntemin uygulandığı Katarsis Terapi Merkezi'nin numarasını vermiştim.

Bana bu tedaviyi uygulayan Uzm. Psikolog Dr. Doğan Demirkan Özdemir ile yeniden görüştüm. Hastaların kendisine daha kolay ulaşıp bilgilenmesi için cep numarası ve mail adresini de verebileceğimi söyledi. Size bunları da yazıyorum. Zaten google'a ismini girip arama yaptıklarında her türlü iletişim bilgisine ulaşılıyor. Maillerimi yayınlarsanız sevinirim, bir ex-panik ataklı olarak bu derdi çekenlere belki bir faydam olur. Sevgilerimle

Deniz Çantay
Cep Tel: 0506 763 72 62.

Cevap: Harikasınız, bu dertten muzdarip çok insan var, bu numaraları kayıt etsinler. Psikoloğumuzdan da benim bir ricam var bizim aracılığımızla ona başvuran okur dostlara lütfen hatırı sayılır bir indirim yapsın, kendisinden rica ediyorum.

Cevap: harikasın Deniz sağol, panik atak dostlar dikkatinize.

 ………………

PANİK ATAK

Merhaba sizi izdivaç programında izledim panik atağınızın olduğunu duydum ve dinledim. Ben 19 yaşındayım ve panik atak hastasıyım psikolojik tedavi aldım 3 ay sonra bıraktım çünkü hiç bir işe yaramadı sonra psikiyatra gitmeyi düşündüm, vaz geçtim. Yasım küçük diye ilaç almak istemedim ve yan etkileri olduğu için çünkü okulum var. İnanılmaz korkularım var sürekli ölmekten korkuyorum dışarı çıkmıyorum 1 yıl öncesine kadar hiç biri yoktu bunların ama gitgide çok kötü olduğumu hissediyorum. Dışarı çıkmıyorum çıkarsam mutlaka başıma bir şey geliyor ya da ben öyle düşündüğüm için oluyor yemek yiyemiyorum ve öğürüp duruyorum çok özür dileyerek söylüyorum hatta kendimi tutamayıp istifra ettiğim de oluyor gitmediğim doktor kalmadı hiç bir şey bulamıyorlar psikolojik deyip duruyorlar artık onların da bana çare bulamayacağını düşünüyorum. Sonra kalp çarpıntım çok oluyor ve nefes alamıyorum kalbime bıçak saplanıyor o an kalp krizi geçirip öleceğimi düşünüyorum o kadar yoruldum ve sıkıldım ki bunlardan. Kimseye kendimi anlatamıyorum kendimden sıkıldım, yoruldum, bıktım etrafımda kimsem kalmadı ki haklılar benimle vakit geçmez hastalıklı bir insan oldum çıktım kimseye anlatamıyorum kendimi anlamıyorlar kendin yapıyorsun abartıyorsun deyip duruyorlar belki siz beni anlarsınız diye yazıyorum ve şu an ağlıyorum. Ağlıyorum bunu arada yapıyorum bu hastalık ne zaman geçecek diye =) çünkü anneme kuzenime ablama arkadaşlarıma kendimi anlatamazken size apaçık yazıyorum. Yardıma ihtiyacım var okuluma devam edemiyorum dışarı çıkamıyorum yaz okuluna kaldım ve geçemezsem ailem okutmaz son şansım öyle bir düşünceleri var haklılar da bütün sene evde oturdum okula gitmedim ama elimde değil= ( acil tedavi olacağım diyorum ama iyi bir psikolog ya da psikiyatr hangisi gerekiyorsa artık gitmem şart maddi bir sıkıntım yok. Allaha şükür ama en iyisi beni iyileştirebilir diye düşüncem var ve en iyisi kim bilmiyorum iyiden kastım beni gerçekten iyileştirebilecek birisi.  Size bir günümü şöyle örnek verebilirim; bugün okula gitmek için sabah kalktım, üstümü giydim kahvaltı yapacaktım ama yapamadım. Mide bulantısından sonra evden çıkayım okulda yaparım dedim okula gittim ve kapısından geri dondum 20 dk bekledim geçer diye geçmesini beklediğim şey istifra etmemek için kendimi tutmam ya da bayılırım kesin bir şey olur n’aparım burada yanımda kimse yok düşüncesiyle çünkü yemek yemeyince enerjim olmuyor. Ama bu olay ya okula giderken ya da dışarı gezmeye çıkarken oluyor, bunu fark ettim. Çünkü dönüş yolunda gayet iyi oluyorum geçiyor yine evdeyken olduğu da oluyor annemin beni gece 3 ‘te hastaneye götürdüğü de oldu anne kalk ben kalp krizi geçiriyorum cenazemi gördüm diyorum hayal ediyorum bunları elimde olmadan. Babamı kaybettim 12 yasında kalp krizinden belki ondandır diyorum ama niye diyorum bir çarem yok mu? Bambaşka birisi oldum, gecen seneye kadar eve girmezdim sürekli geziyordum. Şimdiyse yatıyorum sürekli evde. Arabam var arabada teksem burada istifra edersem ya da kalbim sıkışırsa n’aparım diyorum çok bunaldım bu düşüncelerden ve trafikte nefes alamıyorum yol durumunu aramadan dışarı asla çıkmıyorum yardımcı olabilir misiniz? Bana önereceğiniz bir şey ya da biri var mı? Bu anlattıklarım sadece aklıma gelenler cevap verirseniz çok mutlu olurum.
Tuğçe

Cevap: seni o kadar iyi anlıyorum ki, bu hafta tam senin istediğin oldu, yukarıda iki doktorun iletişim bilgileri var, uyguladıkları tedavi sanırım farklı, bir arasana.

 …………….

ZAYIFLAMA TABLETLERİ

Apple and crom diye bir tablet var burada zayıflamak için. Ethel kızım gibi burada alıp kullanmaya başladı, ay bir dur dedim. Bizim Ayşe bilir bu isleri,

Haberin var mı nedir bu, netten baktım ama sana güvenirim, canim benim

Cevap: inan bir fikrim yok, sanırım bitkisel bir şey ve bakanlıktan onaylı bu nedenle zararsız olacağını düşünüyorum, ha ne derece zayıflatıyor onu bilmiyorum ama ethel 18 yaşın altındaysa ben kullanmasın derim.

 ……………….

  ANNEMİN RÖLYEFLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ

Merhaba Ayşe Hanım;

Benim dünyalar güzeli 62 yaşında bir annem var. Emekli öğretmen kendisi ama emekli olduktan sonra o da öğrenci oldu. Senelerdir o kurs senin bu kurs benim gidiyor.
Son üç senedir gittiği rölyef kursunda artık uzman oldu. Rölyef çok zor ve uğraştırıcı bir sanat dalı aslında. Yaklaşık olarak bir ayda tamamlanıyor bir resim. Ama
sonunda ortaya gerçekten bir sanat eseri çıkıyor. Annem çok sevdi rölyef tablolar yapmayı. Bütün vaktini bununla geçiriyor diyebilirim. Tablolarını değerlendirmek istiyor. Yurt dışına gönderilebiliyormuş, sipariş üzerine yapılıyormuş ama bu konuda maalesef çok fazla bilgimiz yok. Nerede yapılır, nasıl yapılır?
Bir site açmayı düşündüm ama nasıl değerlendirilecek konusunda hiçbir fikrim yok. Bu konuda bilgisi olan, yardımcı olabilecek birileri varsa mail
adresimi verebilirseniz çok sevinirim. Mail adresim ve resimler yayınlanmazsa iyi olur. Anneme sürpriz olsun istiyorum. İsterseniz resimlerini gönderebilirim. Bilginiz olsun açısından. Şimdiden teşekkürler.

Zehra.M.Ç.

Cevap: Zehracım umarım okuyanlardan destek ve fikir gelir, ben de sana iletirim.

……………………….

ESKİŞEHİR’DE İŞ ARIYORUM

Sevgili Ayşe Abla;

Seni ve yazılarını takip etmeye başlayalı çok uzun bir süre olmamasına rağmen takipçin oldum diyebilirim :))

Yetiş Ayşe diyerek senden yardım istiyorum :((

Eskişehir’de oturuyorum ve işsizim, annem hasta, her ay ödemem gerekli olan kredi borcum mevcut.

Hemen bir iş bulmam gerekli !!

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Gözde İlhan

Cevap: Eskişehir’den iş imkanı istiyoruz , inşallah bir dönüş olur Gözdecim.

……………….

KIZKARDEŞİME İZMİT’TE MUHASEBE İŞİ ARIYORUM

Merhaba Ayşe Hanım,

Gözüm yarı açık yarı uyuklar bir durumdayken size yazmak istedim. Sizi ilk günlerden bu yana hep keyifle okuyup yazılarınıza kimi zaman gülerek, kimi zaman ağlayarak kimi zamanda kalbimde bir sıkıntı eşliğinde okuyorum.

Sizi seviyor ve yaşadıklarınızdan sonra nasıl da ayakta kalmayı başarmış diye sizinle gurur duyuyorum.

Ben de sizden Yetiş Ayşe diye yardım bekliyorum.

Benim bir kız kardeşim var. 10 yıl devam eden berbat bir evlilikten sonra ailemin yanına yerleşti. Eşinden kimi zaman günde 3 kez dayak yerdi. Fakat onların yaşadığı şehri sevmedikleri için 3 yıl zor dayandı onlarla yaşamaya. Sonra ben onu yanıma aldım bir işe başladı. Ancak geç çalışma saatleri yüzünden işten ayrılmak zorunda kaldı.

Şu anda bir özel hastanede Antalya’da çalışıyor ama hem oğlundan uzakta hem de bizlerden. Onun için çok üzülüyorum. Ben İzmit’te yaşıyorum senden ricam, İzmit’te bizlere iş konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı? Kendisi muhasebe konusunda deneyimlidir.

Ekte özgeçmişini gönderiyor ve önemle yardımını diliyorum.

Sevgilerimle,

E. I. Öykü’nün komik annesi :)

Cevap: Buradan duyuralım, bir cevap çıkarsa sizinle paylaşırım.

 ……….

 SEZİN HANIMIN ÖDÜNÇ GELİNLİĞİNE TALİBİM

Ayşe’m merhaba,

Bugünkü yazında Sayın Sezin Hanım gelinliğini verebileceğini söylemiş kendisinin mail adresini bana bildirebilir misin?

 Emine Köse

eminee26@gmail.com

CEVAP: Sezin Hanımın maili: sdemir@anadoluhayat.com.tr

……………….

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE TSHIRTLERİ

Ayşe Hanım Merhaba,

Size daha önce yazmıştım siz de mailimi Yetiş Ayşe bölümünde yayınlamıştınız. Çok teşekkürler.

Sizden ricam Gülben Ergen’den Çocuklar Gülsün diye tshirtlerini nasıl bulacağımı öğrenmenizdi. Siz Gülben’den ben de sizden haber bekliyorum. Ama anlaşılan o ki size de cevap gelmedi  : ( umarım bir şekilde ulaşırım o tshirtlere.

Sevgiler

Z.İ.

Cevap: Gülbenle konuştum, Kuruçeşme Arena’daki stantlarından temin edebilirmişsiniz.

……………….

MURAT ASLAN’IN FİLMLERİNDE OYNAMAK İSTİYORUM

Selam Ayşe Hanım nasılsınız? Sizden bir ricam olabilir mi? Belki biliyorsunuzdur. Ben zaman zaman reklam ve dizilerde oynuyorum maskeli beşler serisi adında sinema filmi çeken Murat Aslan’ın filmlerini beğeniyorum, acaba çevrenizde onu tanıyan, tanışmamda yardımcı olabilecek biri var mı? Onun yönettiği bir filmde oynamak isterim teşekkür ederim.

Cengiz Varol

Cevap: Bir araştıralım, belki kendisi ya da bir yakını da buradan okur mailini

…………..

2 GÜNLÜK ÇEŞME TATİLİ

Merhabalar,

Size Bayıldım, sihir gibi bir şeysiniz. Öncelikle 24 yaşındayım. Size abla desem yanlış mı olur bilemedim. Ayşe Hanım diyecektim ama o kadar samimi hissediyorum ki araya resmiyet koymak istemedim. Yazılarınızı ilk okumaya başladığımda acaba herkese cevap verir mi diye düşündüm! Sonra fark ettim ki kim olursa olsun cevap veriyor.

Çünkü alıştık biz herkesin kendi tanıdığına yardım etmesine. (Ayşe Abla diyeceğim yanlışsa şimdiden özür dilerim.) Ayşe Abla ben sana hikayemi anlatmak istiyorum. Ben yeni mezun oldum, aslında bir sene oldu geçen yazdan beri iş arıyorum  ama bir türlü bulamadım neyse o aralar bir erkek arkadaşım vardı evliliği düşünüyorduk. İkimiz de okumuş insanlarız ve kendi ayaklarımız üstünde durmaya çalışıyoruz. O yüzden her iki aileden de yardım beklemedik, hoş istesek de bunu rahatça karşılayacak durumda değillerdi (her ikisi de benim canım) neyse sonunda güzel haber kendi emeklerimiz ve biraz da katkılarla evlendik (31 Ocakta).

Tabi bizde borç kaldı(nihayet ben de işe girdim yeni) Neyse bunları sorun etmiyorum da biz o zamanlar balayı yapamadık malum. Şimdi diyeceksin ki bu kadar önemli mi? Değil evet ama işte insanın içinde azcık kalıyor.  O zamandan beri bunu hiç eşime söyleyerek üzmek istemedim ama içten içe o da istiyormuş geçen hafta sonu Çeşme’ye gittik saat 4'e kadar otel aradık hem aile için uygun, temiz olacak hem de ucuz olacak, sadece iki günlük için. (Sonuç Hüsran!!!)  Sonra bir pansiyona girdik pazar günü sabah da İzmir’in yolunu tuttuk. Çok uğraştı ve eminim ki iyi-güzel bir yer bulduğuna inansaydı bana balayı hediyesi diyecekti olmayınca dönüşte hiç konuyu açmadık.

Ayşe Abla senden bir şey isteyeceğim. Bu hafta sonu benim eşimin doğum günü (nüfus cüzdanında 7 Temmuz da aslında 3 Temmuz doğumlu). Hem ona doğum günü hediyesi hem de balayını ben hediye etmek istiyorum. Kendi bütçemle bunu yapmam imkânsız ondan hediye için de para isteyemem. Maaşım bu ay zaten giriş maaşı olduğu için düşük yattı, bana kaldı 150 TL. Ben bu parayla ancak Çeşme’ye götürebilirim. Bize iki günlük bir tatil ayarlayabilir misin bu hem bizim balayımız hem de doğum günümüz olacak. Lütfen ona bir kere de ben bir şeyler yapmak istiyorum. Benim sürprizim olsun istiyorum.

Rica: Ayşe Abla ne olur adımı yayınlama eşim hürriyet okur, köşe yazılarını kaçırmaz. İsmimi Aylin diye yayınlarsan çok sevinirim sana zahmet olmazsa.

 

Cevap: tatlım denerim ama söz veremem.

………………

Yazarın Tüm Yazıları